СТРАШНО – СКАНДАЛ У ПАРИЗУ! Бранитељу Срба и човеку који отркива злочине над Србима забранили улазак у Културни центар Србије!?

STRAŠNO – SKANDAL U PARIZU! Branitelju Srba i čoveku koji otrkiva zločine nad Srbima zabranili ulazak u Kulturni centar Srbije!?

1 marta 2017

640212_danijel-sifer-foto-o-djokovic_f

Kulturni centar Srbije u Parizu je zbog nedostatka termina odbio predlog belgijskih kolega da zajedno predstave knjigu „Kosovki testament“ (Le testament du Kosovo) francuskog pisca i filozofa Danijela Šifera, pa je knjiga nedavno promovisana samo u Kulturnom centru Belgije u Parizu.

Nova knjiga Danijela Šifera pisana je kao svedočanstvo u vidu dnevnika od 24. marta do 10. juna 1999, za vreme NATO bombardovanja Srbije, gde na francuskom jeziku, argumentovano, propraćeno validnim dokumentima i fotografijama otkriva NATO zločine, nekažnjena ubistva Srba, laži, manipulacije, pa čak i na našem tlu stvaranje Al Kaide i Islamske države.

Autor je razočaran što Kulturni centar Srbije nije pristao na dogovor i saradnju s prvim susedom, Kulturnim centrom Belgije.

– Na moju preporuku An Lenoar, direktorka Kulturnog centra Belgije, uputila je pismo Slavici Petrović, direktorki Kulturnog centra Srbije, ponudivši saradnju tokom predstavljanja knjige „Kosovki testament“. Leonar je ponudila, takoreći, „razmenu dobara“, a sve bi išlo o trošku Belgijanaca. Pošto je reč o Kosovu, bilo je logično da se u to uključi i Kulturni centar Srbije. Na njenu nevericu stigao je negativan odgovor u kojem direktorka Petrović saopštava da za takvu saradnju nema termina, jer je Kulturni centar Srbije pretrpan događajima?! Madam Lenoar mi je odmah prosledila taj odgovor što me, zaista, razočaralo. A pre godinu dana direktorka Petrović bila je u Kulturnom centru Belgije, na moj predlog smo je predstavili publici i pozdravljena je aplauzom. Sada nemam nikakvo tumačenje za njen stav. Sve mi je ovo neočekivano, ne mogu da se načudim – kaže za „Vesti“ Šifer.

„Vesti“ su stupile u kontakt sa Slavicom Petrović, koja je na pitanje za razlog neprihvatanja saradnje sa Belgijalcima povodom promocije Šiferove knjige o Kosovu, ljubazano odgovorila:

– Ne mogu da se setim šta je tada bilo, a sada se isključivo bavim zdravljem mog suruga koji je u bolnici.

U potrazi za uzrocima odbijanja predstavljanja knjige „Kosovski testament“ u Kulturnom centru Srbije, Milovan Miki Ćirovski, koordinator za kulturne aktivnosti, dakle, onaj koji je zadužen za organizovanje svih kulturnih zbivanja, izjavio je:

– Ništa ne znam u vezi eventualne Šiferove prezentacije. Ako je tačno ono što tvrde Šifer i madam Lenoar, a nemam razloga da ne verujem, odbijanje od strane Kulturnog centra Srbije se može protumačiti samo kao privatna odluka direktorke Slavice Petrović. Meni je žao što je došlo do ovakvog razvoja događaja, jer smatram da pisac i filozof Danijel Šifer i njegove knjige, koje je posvetio eks Jugoslaviji, Srbiji, Kosovu i borbi za pravdu i istinu, zaista ne zaslužuju takav odnos Srba i Srbije.

Na promociji su, inače, Šiferova dela iz svog ugla predstavljali ugledni gosti, među kojima i Srbima dobro znani pisac i novinar Patrik Beson. Publiku je činila pariska intelektualna elita, prestavnici francuskih i belgijskih medija, Danijelovi prijatelji, bivša supruga Danijela i sin Aleksandar.

Živela Srbija

Srpskoj javnosti dobro je poznat Danijel Šifer, ponajviše kada je tokom devedestih godina prošlog veka odigrao značajnu ulogu u odbrani satanizovanog srpskog naroda. Kasnije su se nadovezale svakojake priče, a dovoljno je reći da ga neki podržavaju dok mu drugi okreću leđa, neki ga širokogrudo prihvataju, drugi mu svašta pripisuju. Tačno je da je bio srpski zet, tačno je da se i danas u cenjenim belgijskim i francuskim medijima redovno oglašava, uvek kao branitelj Srba, tačno je i da je progovio srpski jezik i da i danas, na primer, svako svoje pismo i obraćanje završava rečima: „Živela Srbija“!

Ambasador bez reči

– Pre godinu dana bio sam pozvan i kraljevski primljen u Ambasadi Srbije u Parizu. Ugostili su me ambasador Rajko Ristić, ministrar savetnik Mirjana Nikolić i izaslanik odbrane pukovnik Zoran Rašeta. Tada sam im poklonio moju knjigu „Testament Kosova“, govorili smo i o nameri da predstavim knjigu u Kulturnom centru Srbije. U susret ovoj književnoj večeri zakazanoj u Kultunom centru Belgije, posle negativnog odgovora Kulturnog centra Srbije, pomalo tužan obratio sam se ambasadoru Ristiću, koji je bio veoma ljubazan, ali mi je i saopštio da ne može da utiče na programske odluke direktorke Petrović – kaže Danijel Šifer, koji je, kako kaže, celog sebe uložio u pisanje „Kosovskog testamenta“.

(Vesti-online)

KOMENTARI19 komentara

 1. Jovan says:

  Proterati tu "unijatkinju" iz Kulturnog centra! Urgentno!!!

  • kuka says:

   Tako je! Napolje sa njom!

   • Garavi Srbin says:

    To nije kulturni centar Srbski, to je ustaski centar!!!

 2. ! says:

  Centre culturel de Serbie 123, rue Saint Martin 75004 Paris tél: (+33) 01 42 72 50 50 fax: (+33) 01 42 72 52 80 info@ccserbie.com

 3. Pero Joksimovic says:

  Slavica Petrović sprovodi bezalternativnu politiku okupacionih vlasti Srbije.

 4. Ivan Grozni says:

  Sramota SRAMOTA I SAMO SRAMOTA, Dokle ce jedna petparacka osoba krnjiti ugled Srba i kvariti prijateljstvo sa onoma koji hoce da nam pomognu. Izgovor je da joj je muz u bolnici. Pa gospodjo meni su pomrli oba roditelja i ogroman broj bliskih rodjaka ali nisam to uzeo kao izgovor da svima pljujem u lice. Vas (tvoj) zamenik je morao da stupi na scenu ako si ti bila zauzeta muzem. Srbija mora da se resi pete kolone, koja je radila i isprobala metode za vreme komunisticke Jugoslavije.

 5. Ana says:

  Gde su Srbi Pariza da organizuju demostracije ispred srbskog kulturnog centra I ambasade? Srbi u matici kao I Srbi u rasejanju cekaju da samo padne sa neba, e pa nece.Ambasada I SKC su kao rastimani orkestar, oni pojma nemaju a I ne interesuje ih sta se desava I kod jednih I kod drugih.A narod ko narod sastaju se po kafanama I restoranima I uz meze I picence tabire sta bi I kako bi, samo sto nema ko.

 6. dusko says:

  Ko da je protera pa mi ne funkcionisemo kao da smo drzava !!! Da li vi vidite sta se dogadja u zadnje vreme totalna kriminilizacija drzave !!! Gde vi zivite !!

 7. ilija krneta says:

  hhhhhhhhhhhh- pa u srbiji niko nesme spominjati ubijanje srba u srbiji kamoli u evropi

  • Mi says:

   Ilija,u prilog komentaru Mislim da je bilo prošle godine Nataša Kandić lično je zabranila promociju knjige o Srebrenici koja je bila najavnjljena u Domu vojske u Beogradu. Knjiga je bila dokument o događajima ,potkrepljena proverenim podatcima iz naših, ali i inostranih izvora. Autor je oficir srpske vojske...

 8. Svašta ponešto says:

  Srbi u Parizu verovatno nemaju pojma o tome a oni koji znaju trebalo bi meseci da se organizuju pod uslovom da žele to da urade , većina misli da ne mogu ništa da promene i ne bave se time , klasična priča kod Srba , a nju treba hitno smeniti , HITNO!!!!!!!!!!

 9. Trifun says:

  A i dok se bavi isključivo zdravljem svog supruga prima platu od države Srbije - onoliku koliku u zemlji Srbiji primaju 100 proizvodnih radnika u juri.

 10. Radovan Simić says:

  Zar je ta drugarica Petrović još na toj funkciji? Pošto joj je muž bolestan odmah je pustite da ide kući, a na njeno mesto postavite nekog koji će da vodi računa o Srbiji.

 11. igor says:

  Zagristi u ISTINU je zagristi u licemerje jer je ono oduvek popularno na zapadu.Jos kad se radi o Srbima ona mora biti porazavajuca. Mi,Srbi nismo mala hrda,mnogi nas mrze jer iz naseg postojanja svi drugi koji nas mrze su nastali od nase civilizacije koju smo stvorili. Bit ce osorni i neprijateljski nastrojeni prema nama sve do Velikog Gospodnjeg suda,kad ce pravda i milost Gospodnja biti sa nama. Dotle moramo ici putem stradanja ,kao i nas Gospod koji je na nebesima. Amin Boze daj.

 12. bato says:

  TOG AMBASADORA I TU DIREKTORKU CENTRA TREBA POD HITNO RAZRIJESITI I VRATITI U SRBIJU

 13. Mare says:

  ta "gospodza" je direktorka "centra DRUGE smrdije za kurc"... Ona je samo deo okupacionih kadrova postavljenih po naredjenju iz NATO-a. Normalno da "nije imala tzv.termin" za predstavljanje istine jer i nju finansira siptarski lobi. Ali je zato sa druge strane, "imala termin" da ide u aljbansku ambasadu i da se ponizno ulaguje svojim finansijerima bakljavarima i da prica kako su srbi "genocidan narod koljaca i zlocinaca".

 14. Zorica Sandic says:

  Da li neko moze da nabavi njen mejl pa da joj svi pisemo?! Da se nekom zalimo jer ne stiti interese nase zemlje iako je zbog toga na tom mestu!

  • Mi says:

   Zorice četvrti komentar sadrži adresu , telefon i mejl.

 15. branko says:

  Ocekujem da se Vladimir Velickovic ogles povodom ovog incidenta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *