СТРАШНО – СКАНДАЛОЗНО: Херој Бандић проглашен кривим за 7 мртвих у хеликоптерској несрећи!

STRAŠNO – SKANDALOZNO: Heroj Bandić proglašen krivim za 7 mrtvih u helikopterskoj nesreći!

24 oktobra 2015

general-bandic-790x1185Vojni disciplinski sud izrekao je kazne generalima Ranku Živaku i Predragu Bandiću u postupku posle pada helikoptera, u kojem je stradalo šest osoba i jedna beba, saznaje Tanjug.

Prve presude izrečene su 16. oktobra, u prvostepenom postupku, sedam meseci posle tragedije.

U obrazloženju presude se navodi da je Đivak kriv “zbog propuštanja radnje na koju je lice u službi ovlašćeno radi sprečavanja nezakonitosti ili štete”.

Isti prestup, kao i prekoračenje službenog ovlašćenja stavlja se na teret generalu Bandiću.

General-major Živak neće moći da napreduje u službi jednu, a general Bandić dve godine.

Generali imaju pravo žalbe u roku od osam dana Višem vojnom disciplinskom sudu.

Inače, Vojni sud ne razmatra krivicu, već povredu vojne discipline i, eventualno, propisa.

KOMENTARI8 komentara

 1. miroslav says:

  Sta je tu skandalozno?Zaobisli su lanac komande,nisu uzeli u obzir vremenske uslove,slusali su politicare,a ne struku.Jos im je ovo nagrada!

 2. miroslav says:

  I koliko se secam Vucic je preuzeo svu odgovornost i na konferenciji za stampu u vladi Srbije.Sto se Bandica tice po cemu je heroj?Jel bio rat?Nije.

 3. Milos says:

  Heroj marketinga ?

 4. ??? says:

  Mnogo smrdi. Novinari, kamere, marketing, ministri, sve spremno na aerodromu, vec objavljeno da je helikopter sleteo i spasio dete, pa Vucic odjednom: Ne dam Gasica. Ko bi mu ga? Je li ga ko trazio? Pametnom dosta.

 5. sin dragan says:

  Ne dirajte niSta,reKo vucic doK on ne dodje... Ee taKo je bilo,pa sad neka odgovaraju politicari.

 6. teletabis says:

  Za početk su krivi jer ćute i neće da kažu istinu. Sedam humanih ljudi poginulo a samo opomena, ko kad redov izađe kroz žicu u grad!!!

 7. miodrag says:

  KOJI STE VI LOBOTOMAŠI. ZAISTA, NE MOGU DA VERUJEM DA TAKVI JOŠ DIŠU!? sRBIJO, PUNA SI TRULEŽA. ZAR STE JOŠ U OBDANIŠTU? ZAR MAMA I TATA NISU DOŠLI DA VAS POKUPE?

 8. djordje says:

  Nema ničeg skandaloznog!! Oba generala van popisane procedure, "poslušala" ministra i time na najgrublji način prekršili subordinaciju, koja je osnovni postulat svake vojske. General Bandić je mogao da zamoli ministra, da pozove gen.Dikovića ili Operativni centar Generalštaba. Pa valjda i general Diković ima telefon??! Što njega ne pozva ministar, već generala Bandića??!! Kazna je i preblaga, jer se radi o oficirima visokog čina koji znaju značaj i potrebu subordinacije u lancu komandovanja snagama vojske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *