СТРАШНО! Влада Србије допустила председнику Албаније посету и подривање Србије!

STRAŠNO! Vlada Srbije dopustila predsedniku Albanije posetu i podrivanje Srbije!

7 marta 2017

bujar_nisani_sinhua 4t

Albanski predsednik Bujar Nišani posetiće danas, prema najavama, opštine na jugu Srbije sa većinski albanskim stanovništvom, a sama najava izazvala je reakcije političara u Srbiji, kako Albanaca, tako i Srba.

Nišani dolazi, kako je ranije rekao predsednik nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu, da bi se upoznao sa uslovima u kojima žive Albanci i tvrdi da o Albancima, prema Ustavu Albanije, treba da se stara matična država.

– On dolazi da poseti Albance. Jer, Ustav Albanije kaže da sva prava Albanaca treba da brani država Albanija – tvrdi Musliu.

Nišani će biti prvi predsednik Albanije od 1948. godine, odnosno od posete Enver Hodže, koji dolazi u Srbiju.

Ministar za rad Aleksandar Vulin je reagovao na tu izjavu i naveo da je ona opasna, da priziva sukobe gde ih nema i poručio da je onaj ko tako govori neprijatelj i Albanaca i Srba i mirnog života.

Vulin je poručio da o Albancima na jugu Srbije i ostatku njene teritorije brigu vodi Republika Srbija, kao i o svakom drugom građaninu koji živi u Srbiji, vodeći pritom računa o specifičnostima svake od nacionalnih zajednica, da svačija prava budu zaštićena i ni na koji način povređena.

– Svedoci smo, kaže Vulin, da se na Balkanu ponovo budi velikoalbanska politika i da sve češće u našem susedstvu vidimo do čega dolazi kada počne da se govori o prekrajanju granica, o mešanju u unutrašnje stvari druge države i o tome da neko ima eksluzivno pravo da zastupa nekoga.

Opština Bujanovac pozvala je građane da u podne dočekaju albanskog predsednika i pokažu mu gostoprimstvo.

Nišani ne dolazi u Bujanovac ilegalno, već po pozivu i uz prethodnu saglasnost Beograda, rekao je za „Politku“ zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić koji ističe da se bez potrebe stvara panika i dižu tenzije u srpskoj zajednici.

– Poseta Bujara Nišanija je zvanična, sledi posle poziva predsednika opštine Šaipa Kamberija koji je pre izvesnog vremena bio u Tirani gde je razgovarao na koji način Albanija može da pomogne na jugu Srbije – rekao je Arsić.

Povodom izjava Musliua, da prava Albanaca treba da štiti Albanija, Arsić kaže da će „sva prava Albanaca biti ostvarena u Republici Srbiji i da će imati isto onoliko prava kao što imaju sve druge nacionalne manjine – ni više ni manje od toga“.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je da ne očekuje tenzije tokom te posete.

– Naš posao je da ne dozvolimo da takve tenzije ugroze bezbednost građana, ma gde oni živeli u Srbiji i mi ćemo se truditi da i ta poseta tako prođe – rekao je Stefanović i dodao da u Srbiji, za razliku od drugih, niko ne linčuje, ubija, niti pokušava da maltretira one koji dođu u našu zemlju.

– Naši gosti se osećaju dobrodošlo u Srbiji, bez obzira da li nam se uvek sviđa šta imaju da kažu. Oni su na teritoriji naše zemlje sigurni – podvukao je Stefanović.

Jug Srbije u kojima živi albansko stanovništvo posetio je 2014. godine premijer Albanije Edi Rama. On je tokom zvanične posete Srbiji obišao i Preševo i razgovarao sa tamošnjim liderima Albanaca.

Arsić: Nišani ne dolazi ilegalno, nepotrebne tenzije

Predsednik Albanije Bujar Nišani ne dolazi u Bujanovac ilegalno, već po pozivu i uz prethodnu saglasnost Beograda, rekao je za „Politku“ zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić koji ističe da se bez potrebe stvara panika i dižu tenzije u srpskoj zajednici.

– Poseta Bujara Nišanija je zvanična, sledi posle poziva predsednika opštine Šaipa Kamberija koji je pre izvesnog vremena bio u Tirani gde je razgovarao na koji način Albanija može da pomogne na jugu Srbije. Dogovrena je sanacija krova na zgradi osnovne škole u Samoljici, računamo da će biti nešto realizovano i u poljoprivredi oko plasteničke proizvodnje – rekao je Arsić.

(Tanjug)

KOMENTARI3 komentara

 1. Trifun says:

  Dokaz da je na celu Srbiji veleizdajnicki kukavicki poltronski zlokovacki sljam na vlasti, a narod Srbije najobocinije kukavice bez trunke dostojanstva a izgleda i pameti.

 2. lilit says:

  Nije to "odobrila" Vlada Srbije iz Beograda, već PRAVA Vlada Srbije koja se nalazi u Briselu

  • Slep i pored očiju! says:

   Ti si zaista i pored očiju slepac! Iz Brisela nižerazreni službenici komanduju Srbskim marionetama koji predstavljaju kao vladu!!! Ne pričaj više gluposti!! Da li nižerazredni službenici ili ove marionete isto je to, i oni, i ovim činom ponižavaju pokorne, lude, ćutljive, gmizave Srbe!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *