STRAŠNO: Vlada Vojvodine nastavlja da propagira vakcine za sterilizaciju devojčica

STRAŠNO: Vlada Vojvodine nastavlja da propagira vakcine za sterilizaciju devojčica

2 maja 2014

vakcinacija02-620x330Medicinski časopis The British Medical Journal (BMJ) Case Reports je izvestio, da su šesnaestogodišnjoj zdravoj australijanskoj devojci, prestali funkcionisati jajnici i nastupila je menopauza, nakon primanja vakcine Gardasil, a koja je vakcina protiv humanog papiloma virusa (engl. human papilloma viruses – HPV).

Devojčin doktor Dejdr Litl iz Australije, dostavila je potvrdu u vidu dokaza, da je Gardasil bio uzrok njene neplodnosti, piše „Prolajf Belorusija“, pozivajući na Lifesitenews.

Ona je napomenula, da proizvođač Gardasila, Merck Pharmaceutical, ne pruža informacije o uticaju vakcine na jajnike i otkriva, da Merck kompanija nije sprovela testove o štetnosti Gardasila na ženske reproduktivne organe ili je jednostavno skrila, relevantne informacije.

Izveštaj dr Litle govori, da je devojka pre vakcinacije Gardasilom imala redovni menstrualni ciklus. Pažljivo ispitivanje nije otkrilo nikakvu naslednu ili ličnu predispoziciju, koja bi mogla prouzrokovati preranu menopauzu.

Devojka je Gardasilom vakcinisana u jesen 2008 godine. Do januara 2009, njen menstrualni ciklus postaje nestabilan. Tokom naredne dve godine, njeni mesečni periodi su sve ređi, promenljivi i to je potrajalo sve do 2011, kada je mesečni ciklus, potpuno prestao.

„Posle vakcinacije, mesečni ciklusi ove pacijentkinje su postali nestabilni i manje obilni, da bi kasnije bila uspostavljena dijagnoza amenoreje“, – kaže dr Litl u svom izveštaju.

Dr Litl je sa devojkom sprovela brojne ankete, uključujući i laboratorijske analize, odnosno merenje nivoa hormona i testiranje funkcija unutrašnjih organa. Na kraju je doktorka dijagnozirala: „Prevremeno otkazivanje funkcije jajnika“ (POF/POD). Ovom je prilikom doktorka takođe otkrila, da y devojčici nije ostala (ooplazma) u životu, odnosno, žive jajne ćelije majke.

Nakon proučavanja drugih mogućih uzroka, devojčinog prevremenog otkazivanja funkcije jajnika, doktor Litl nije pronašla nijedan drugi uzrok, osim Gardasil vakcine.

„Prevremeno otkazivanje funkcije jajnika, dalje je bilo prepoznato kao posledica neželjenih reakcija na vakcinaciju“, – potvrđuje dr Litl.

U svom izveštaju „Prevremeno otkazivanje funkcije jajnika kod šesnaestogodišnje devojčice, tri godine posle menstruacije, koju je prouzrokovala protiv humana papiloma-virusna vakcinacija“ Litlova piše, da je kompanija Merk Gardasil testirala samo na pacovima.

Doktor Litl je kontaktirala Kancelariju za kontrolu lekova i medicinskih sredstava (TGA) Australije, analogno i Kancelarijy za hranu i lekove (FDA) u SAD, radi dobijanja informacije o neškodljivosti testova o Gardasily na ženske jajne ćelije.

Ona je još otkrila u svom izveštaju, da australijski TGA, koji je sproveo procene protiv humane papiloma-virusne vakcinacije (Gardasil), poseduje zapise o različitim testovima na pacovima, ali ni jedan od njih ne tretira efekat vakcine na pacovske jajnike.

U izveštaju se navodi: „Nije poznato da li je ovaj slučaj prevremenog otkazivanja funkcije jajnika povezan sa kvadrivalentnom vakcinom protiv HPV? Kancelarija za kontrolu lekova i medicinskih sredstava (TGA) je zatražila detaljnije informacije o histologiji pacovskih jajnika i plodnosti nakon vakcinacije protiv HPV.

Utvrđeno je da „histološkog izveštaja o pacovskim jajnicima, koji su podvrgnuti vakcinaciji, ne postoji“.

Drugim rečima, TGA nema informacije o Gardasilskom bezopasnom uticaju na ženske reproduktivne organe.

„Ovo može da ima uticaj na zdravlje stanovništva i zahteva dalju istragu“ – zaključuje doktor Litl.

„Gardasil se pokazao kontroverznim od samog početka“, – rekao je Stiven Mošer iz Instituta za demografska istraživanja.

„Ako druge vakcine štite od bolesti koje se prenose konvencionalnim načinom, to je Gardasil izumljen ili naučno razvijen, da štiti od seksualno prenosivih bolesti, – rekao Mošer, dodajući, – da Merck Pharmaceutical demonstrira izvesnu istrajnost u tome, što je u lobističkoj službi različitim vladama širom sveta, da ova vakcina bude obavezna za decu školskog uzrasta“.

„Desetine miliona devojaka su do danas vakcinisane Gardasilovom vakcinom, od kako je ona odobrena od strane FDA pre šest godina. Čak i ako njen, samo i najmanji deo dovodi do steriliteta, onda će svim ovim devojkama biti uskraćeno osnovno pravo, da same, slobodno odluče, koliko dece žele da imaju, „- kaže Mošer.

„Ako su u slučaju australijske devojčice posledice nepovratne, to, budući da je još uvek devojčica, ona je već još sada izgubila neotuđivo pravo da bude žena – dodaje Mošer, – žene zaslužuju mnogo bolju sudbinu“.

Izvodi izveštaja doktorke Litle, „prevremeno otkazivanje funkcije jajnika kod šesnaestogodišnje devojčice, tri godine posle menstruacije, koju je prouzrokovala protiv humana papiloma-virusna vakcinacija“ mogu se naći i pročitati u britanskom medicinskom časopisu British Medical Journal Case Reports.

Više informacija o slučajevima vezanim za Gadrasil videti na: LifeSiteNews’ extensive coverage.

Vakcinacija protiv HVP infekcije u Vojvodini

Vlada Vojvodine utvrdila je i usvojila Program prevencije kod devojčica od 11 do 14 godina u Vojvodini, protiv HPV infekcije (humani papiloma virus), glavnog uzročnika raka grlića materice.

Edukacija će biti usmerena ka roditeljima i starateljima devojčica, ali i zdravstvenih radnika, kako bi se ciljna grupa što bolje upoznala sa tim da je vakcinacija protiv HVP infekcije jedna od najboljih prevencija raka grlića materice.

Paralelno sa edukacijom, sprovodi se i anketa zainteresovanosti roditelja za ovaj vid imunizacije, a ukoliko odziv bude dobar, s vakcinacijom će se otpočeti, ali će biti na dobrovoljnoj bazi.

„Naša pokrajinska sekretarka za zdravstvo prof. dr Vesna Kopitović je pokrenula projekat u vezi sa HPV vakcinacijom devojčica u Vojvodini, sa nadom da se vakcina uvede ne samo u Vojvodini nego i u celoj Srbiji.

Za početak je oformljen tim sastavljen od stručnjaka iz oblasti – ginekologije, pedijatrije, dečje urologije, socijalne medicine i epidemiologije. Napravljen je upitnik koji još nije distribuiran po školama, a paralelno s tim ćemo raditi i ovu edukaciju pedijatara u nekoliko bolnica širom Vojvodine.

Edukacija sadrži podatke o epidemiologiji karcinoma grlića materice, o njegovom nastanku, o HPV virusima i o vakcini“, objasnila je ginekolog Aleksandra Kapamadžija, član tima za prevenciju HPV.

Vlada Vojvodine je za sprovođenje programa edukacije iz pokrajinskog budžeta izdvojila 1,2 miliona dinara, a program je sačinio i realizovaće ga Institut za javno zdravlje Vojvodine.

(pravoslavnajaporodica.srb)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pavle says:

    Da bilo je i gorih vakcina i raznih Fluor tableta posle bombardovanja od strane NATO-a i sve su bile poklon Amerike i drugih NATO država , šta je bilo u tim vakcinama znaju samo tvorci koji nas pomno prate kao ispitnu grupu. Ja nisam dozvolio da se moje dete vakciniše te daleke devedeset i neke, bila je to neka američka donirana vakcina koja se sprovodila po školama i to bez probne vakcinacije. kako nisam dozvolio vakcinaciju pretili su mi visokom kaznom a ja njima objavom u medijima i tako je stvar legla ... Imali smo Torlak koji postoji na papiru ali ko i radi kojih eksperimenata je uzeo pare i odradio da ameri vršljaju po Srbiji pitanje je bez odgovora ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *