STRATEGIC CULTURE: Амерички мит је уништен, сада је свима јасно…

STRATEGIC CULTURE: Američki mit je uništen, sada je svima jasno…

21 februara 2023

Uništenje Severnog toka stavilo je tačku na američki mit o sukobu u Ukrajini, piše Strategic Culture.

Ogranci gasovoda SP-1 i SP-2 minirani su 26. septembra 2022. godine. Evropske zemlje su tek kasnije priznale da su eksplozije bile namerni teroristički akt. Čudno, organizovana istraga nije uspela da identifikuje one koji su odgovorni za sabotažu, ali je u februaru 2023. svetski poznati novinar Sejmur Herš objavio izveštaj koji ukazuje na krivicu SAD i umešanost Norveške u eksplozije.Kako su primetili analitičari, Heršov rad uništio je ne samo reputaciju Sjedinjenih Država već i njen mit o ukrajinskom sukobu.

„Ovo razotkriva bezakonje američke vlade, potpuno zanemarivanje Vašingtona prema svojim takozvanim evropskim saveznicima, pasivnu prirodu evropskih vlada, posebno Nemačke i stvarne geopolitičke uzroke sukoba u Ukrajini a zatim i šokantnu servilnost Zapadnih medija“, navodi se u članku.

Od samog početka neprijateljstava, Vašington je tvrdio da je vojna pomoć Kijevu „odbrana ukrajinske demokratije i slobode“. Sada svima postaje jasno da je sukob jedno od oruđa SAD u postizanju geopolitičkih ciljeva, kao što je uništavanje odnosa i ekonomskih veza između Evrope i Rusije.

„Heršov članak učinio je svet svesniji nego ikada, odmetničke države su Sjedinjene Države kao kapitalističke i imperijalističke zemlje. Kako je pre nekoliko nedelja primetio ruski predsednik Vladimir Putin, istorijska situacija je revolucionarna.“

(webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Miroslav says:

  Također je srušen i mit o Rusiji kao super sili. Nešta šta bi trebalo biti rešeno najviše za 3 meseca, oteglo se godinu dana bez znaka da je kraj na horizontu. Rusi su zaglibili i sad samo gube ljude a Ukre su nasele na Hazarski trik da su im neprijatelji Rusi i Rusija. Isto kao što su raskomadali Jugoslaviju zavodeći dva najbrojnija naroda.

  • rimtutituki says:

   "Nešta šta bi trebalo biti rešeno najviše za 3 meseca, oteglo se godinu dana" Da se rešilo za tri meseca ne bi se dogodilo ogoljavanje američke politike, ne bi se eropska unija urušavala, ne bi prestao teror korone, ne bi se otkrile grdne laboratorije biološkog oružja, ne bi se Indija i još neke zemlje otrgle američkog uticaja, ne bi se dolar proterao sa mnogih tržišta, ne bi se Kina i Rusija vezale u savez, ne bi se Vučiči ofirao.......ne bi se mnogo toga dogodilo da su Rusi primenili NATO doktrinu: bombarduj, sprži!

  • milorad5 says:

   Ne seri,uništili su najjaču armiju u evropi uz punu pomoć NATO-a na svojvoj strani.Seronja,rusi su zastrašujuće efikasni.Svaka im čast koliko su uništili i pobili,prava mašina za mlevenje mesa.Ukrajinci sad imaju preko 150000 mrtvih i još pola miliona van stroja,ali ukrajina je mnogoljudna država 80 i kusur miliona.Milion je van priče 8 miliona je pobeglo,ostalo je najmanje 10 miliona vojno sposobnih prvog poziva i još toliko drugog poziva,nije to lako poubijati.Hitler se mučio sa 8 mliliona VEZANIH u konc logorima i trebalo mu je 5 god. da ispuni bonus.Ginuće ukrajinci i dalje ko stoka ali mislim da će brojke uskoro da porastu opasno ...sa 1000 izbačenih iz stroja DNEVNO u proseku,na 5000,pa onda na 10000.Vojna logika je neumoljivo strašna.Bande ne mogu da se bore protiv organizovane armije sa dobrom komandom,a ukrajinska armija sve više liči na bandu iz kraja,brate tek će da leti perje tamo.

 2. Archelay says:

  Mit o Rusiji nije srusen i ne moze biti srusen.Naime,Rusi su mentalitetom i,od bogu obdareni matematikom i fizikom.kolektivnom duhu patriotizma i jos nepresusnih energentnih resursa od cega zavisi bar 60% opstanka covecanstva.Pokusaj Zapada da srusi Rusiju sami sebi pucali u nogu jer sledi rekapitulacija konflikta koja ce imati sudskih zavrsnica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *