СТРАТЕШКИ ЗНАЧАЈ БАХМУТА: Шта све отвара његово заузимање?

STRATEŠKI ZNAČAJ BAHMUTA: Šta sve otvara njegovo zauzimanje?

3 aprila 2023

Artjomovsk (ukr. Bahmut) je jedan od ključnih objekata za Rusiju na liniji odbrane neprijatelja. Ako je moguće potpuno zauzeti, onda će se otvoriti prilazi sa pozadine Kramatorsku i Slavjansku, rekao je vojni ekspert Aleksej Leonkov u komentaru za Moskovski komsomolec.

„Neprijatelj nam, zbog dominantnih kota koje su tamo zauzeli, odatle već dugo zadaje ozbiljnu zabrinutost. Već smo se približili Slavjansku, skoro smo ga zauzeli, ali se pokazalo da je nemoguće zauzeti ga sa severa“, rekao je on.Ekspert je primetio da su utvrđenja Donbasa izgrađena mudro i da ih je teško napadati direktno, kao i zaobići sa boka.

„Ali mi trenutno pratimo operacije i tražimo slabost u njihovoj odbrani, ma koliko ona bila savršena“, precizirao je on.

Isticanje ruske zastave nad Artjomovskom može se uporediti samo sa trenutkom zauzimanja nemačkog Rajhstaga 1945. godine, smatra vojni analitičar Vasilij Dandikin, kapetan prve klase rezervnog sastava.

„Zgrada administracije je vlast, ona je centar grada, a sa pravne tačke gledišta, Prigožin je, naravno, u pravu. Ovo je isto kao da se zauzme Rajhstag. Kada je naša zastava istaknuta, još uvek su bile borbe. u gradu, kapitulacija je kasnije potpisana, ali je zastava podignuta nad Rajhstagom 2. maja. To je praktično značilo da je organ nemačke moći, njen simbol, pao i bio oduzet“, rekao je Dandikin u intervjuu za FAN.

Podsećamo da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski više puta izjavio da Bahmut nema nikakav strateški značaj za Oružane snage Ukrajine.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Prestanite da lupetate, Bahmut je kao Leskovac, nebitan, niko za to mesto nije znao do juce. Nema nikakvu posebnu ulogu u takozvanom ratu. Cionisticke operacije ce se nastaviti. Broj ubijenih belih hriscana na obe strane jos nije zadovoljavajuci reziserima cele ove tragedije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *