СТРАТФОР ТВРДИ: ЕУ се распада следеће године!

STRATFOR TVRDI: EU se raspada sledeće godine!

30 decembra 2015

Eu 45f5tRusija i Ukrajina će se tokom 2016. godine pomiriti, raspad Evropske unije će se nastaviti, dok će se epicentar finansijske krize iz Grčke preseliti u Italiju, smatra osnivač i vlasnik Stratfora Džordž Fridman.

Prema Fridmanovim prognozama za narednu godinu, Rusija i Ukrajina će postići dogovor oko aktuelne krize, bio on formalan ili ne. Struktura dogovora nije precizirana iako je navedeno da će to staviti tačku na trenutne probleme.

Vašingtonu i njegovim saveznicima koji se graniče sa Rusijom takav splet okolnosti neće ići naruku, iako će u Evropi biti onih koji će sa velikom radošću dočekati „primirje“ Moskve i Kijeva, navodi se u izveštaju.

Nemačka je svakako ta, tvrdi Fridman, koja će oberučke dočekati kraj konfrontacije istočno od svojih granica, dok će ostale evropske zemlje biti zauzete drugim problemima i ostati manje-više ravnodušne.

Istovremeno, jedan od glavnih pretnji po raspad EU, navodi Stratfor, i dalje će biti migranti.

„Članice EU će vremenom postajati sve autonomnije, dok će institucija ujedinjene Evrope postajati sve slabija“, navodi se u izveštaju i dodaje da će epicentar nove finansijske krize preći na Italiju, budući da se ta zemlja trenutno bori sa najvećom stopom nezaposlenosti, kao i sa rastom spoljnih dugova.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *