Страва и ужас за Kијев, KЛАНИЦА НЕВИЂЕНИХ РАЗМЕРА!

Страва и ужас за Kијев, KЛАНИЦА НЕВИЂЕНИХ РАЗМЕРА!

31 јула 2023

Оружане снаге Украјине изгубиле су у јулу скоро 21.000 војника, саопштио је руски министар одбране Сергеј Шојгу на конференцијском позиву са руководством Оружаних снага Русије.

– У протеклих месец дана, као резултат успешних акција руских трупа, губици непријатеља износили су 20.824 особе и 2.227 јединица различитог наоружања – прецизирао је Шојгу.Према његовим речима, руска војска уништила је десет тенкова „леопард“, 11 америчких БМП „бредлија“, 40 америчких артиљеријских система М777, као и 50 самоходних артиљеријских оружја из Велике Британије, САД, Немачке, Француске и Пољске.

Шојгу је нагласио да Kијев нема успеха на бојном пољу, без обзира на западно оружје које се Украјини масовно испоручује.

Оружане снаге Русије појачале интензитет напада на украјинске војне објекте

Шојгу је додао да су руске оружане снаге значајно повећале интензитет напада на украјинске војне објекте, због терористичких напада у Русији.

– Интензитет удара на украјинске војне објекте, укључујући и оне који подржавају ове терористичке нападе, вишеструко је повећан – нагласио је.

Kако је навео, руске трупе су активне у свим областима Специјалне војне операције у Украјини, фокусирајући се на слабљење борбених способности непријатеља.

– Обједињена група снага наставља да води активна борбена дејства у свим правцима, концентришући своје главне напоре на слабљење борбених способности непријатеља – објаснио је руски министар.

KOMENTARI2 коментара

  1. Miroslav says:

    Лажу и Укре и Руси. Исто као кад је био рат у бившој држави кад су лагале све стране а људи гинули у ненормалним бројевима.

  2. milorad5 says:

    mislim da je manje-više tačno ovo što kažu rusi...to je logična posledica odsustva tehnike na bojnom polju a očigledno je da ukri imaju sve manje tehnike,a to onda znači veće gubitke u ljudstvu..sad je samo pitaje vremena i broja mrtvih kada će se ova ionako traljava ofanziva slomiti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u