Страва и ужас за Kијев, KЛАНИЦА НЕВИЂЕНИХ РАЗМЕРА!

Strava i užas za Kijev, KLANICA NEVIĐENIH RAZMERA!

31 jula 2023

Oružane snage Ukrajine izgubile su u julu skoro 21.000 vojnika, saopštio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na konferencijskom pozivu sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije.

– U proteklih mesec dana, kao rezultat uspešnih akcija ruskih trupa, gubici neprijatelja iznosili su 20.824 osobe i 2.227 jedinica različitog naoružanja – precizirao je Šojgu.Prema njegovim rečima, ruska vojska uništila je deset tenkova „leopard“, 11 američkih BMP „bredlija“, 40 američkih artiljerijskih sistema M777, kao i 50 samohodnih artiljerijskih oružja iz Velike Britanije, SAD, Nemačke, Francuske i Poljske.

Šojgu je naglasio da Kijev nema uspeha na bojnom polju, bez obzira na zapadno oružje koje se Ukrajini masovno isporučuje.

Oružane snage Rusije pojačale intenzitet napada na ukrajinske vojne objekte

Šojgu je dodao da su ruske oružane snage značajno povećale intenzitet napada na ukrajinske vojne objekte, zbog terorističkih napada u Rusiji.

– Intenzitet udara na ukrajinske vojne objekte, uključujući i one koji podržavaju ove terorističke napade, višestruko je povećan – naglasio je.

Kako je naveo, ruske trupe su aktivne u svim oblastima Specijalne vojne operacije u Ukrajini, fokusirajući se na slabljenje borbenih sposobnosti neprijatelja.

– Objedinjena grupa snaga nastavlja da vodi aktivna borbena dejstva u svim pravcima, koncentrišući svoje glavne napore na slabljenje borbenih sposobnosti neprijatelja – objasnio je ruski ministar.

KOMENTARI2 komentara

  1. Miroslav says:

    Lažu i Ukre i Rusi. Isto kao kad je bio rat u bivšoj državi kad su lagale sve strane a ljudi ginuli u nenormalnim brojevima.

  2. milorad5 says:

    mislim da je manje-više tačno ovo što kažu rusi...to je logična posledica odsustva tehnike na bojnom polju a očigledno je da ukri imaju sve manje tehnike,a to onda znači veće gubitke u ljudstvu..sad je samo pitaje vremena i broja mrtvih kada će se ova ionako traljava ofanziva slomiti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *