СТРАВИЧНА АНАЛИЗА АНТОНИЋА: Чињенице у које нећете веровати КО НАМ ЈЕ ОВО СПРЕМИО?

STRAVIČNA ANALIZA ANTONIĆA: Činjenice u koje nećete verovati KO NAM JE OVO SPREMIO?

19 juna 2018

Piše: Slobodan Antonić

Zamislite Srbiju u kojoj se na jednoj strani nalaze arapski bogataši, na drugoj muslimanska sirotinja, a između njih glavinjaju srpski domoroci koji rade za svakog ko nudi €200 mesečno. Da li vam to liči na „evropsku” zemlju kakvu nam predočava standardna atlantistička propaganda?Die Presse je objavio, a srpski mediji su preneli, da „Beč pregovara sa Beogradom o sabirnom centru za migrante koje EU neće”.

Naime, reč je o uspostavljanju „kampova za proterivanje osoba koje budu dobile negativan odgovor na zahtev za dobijanje azila, a koje su došle preko balkanske rute”.

Ta lica trebalo bi da budu privremeno „parkirana” u nekoj, za migrante „manje atraktivnoj zemlji”. Projekat, kako ističe „Prese”, bar kada je reč o zemljama EU, direktno podržavaju Danska i Holandija.

Problem je u tome što je:

 1. samo 2015. godine kroz Srbiju prošlo više od 600.000 muslimanskih migranata (ovde), a posle toga još desetine hiljada (naše vlasti ne objavljuju podatke);
 2. što su bliskoistočni i ostali migranti, od svih evropskih zemalja, baš u Srbiji prvi put registrovani;
 3. to znači, prema Sporazumu o readmisiji koji je Srbija sklopila sa EU (2007), da se migranti koji ne dobiju azil u bilo kojoj zemlji EU vraćaju u „sigurnu” zemlju u kojoj su registrovani;
 4. u ovom slučaju, to je jedino Srbija. Ne verujete? Mislite da je reč o „opozicionom spinovanju”?

Najpre je UNHCR u izveštaju od 21. avgusta 2015. godine proglasilo Makedoniju „nesigurnom trećom zemljom” u koju se, dakle, ne mogu vraćati izbeglice koje su dospele u EU. A prethodno je i Grčka, odlukom Evropskog suda za ljudska prava, proglašena „nesigurnom zemljom”. Otuda za države EU ne postoji mogućnost deportacija migranata ni u Grčku, niti u Makedoniju.

Srbija je, s druge strane, zaključila 2007. godine sa EU Sporazum o readmisiji (ovde). U njemu stoji (čl. 3) da će „Srbija prihvatiti, na zahtev države članice (EU) bilo kog državljanina treće zemlje koji ne ispunjava uslove za boravak na teritoriji države članice (EU), ukoliko je na osnovu podnetih prima facie dokaza moguće verodostojno pretpostaviti da je u pitanju lice koje je u vreme ulaska posedovalo važeću dozvolu boravka izdatu od strane Srbije”.

Trebalo bi znati da nijedna zemlja na izbegličkoj ruti nije registrovala migrante pre Srbije. Upravo smo mi svimmigrantima nudili da izaberu koji će od dva papira da potpišu: „za tranzit, ili za azil”. Ogromna većina potpisala je „za tranzit”. To, međutim, znači da se oni koji budu odbijeni u Nemačkoj ili Švedskoj automatski vraćaju u Srbiju.

Čak i ako migranti nemaju srpski papir, „prima facie dokaz (iz Sporazuma o readmisiji) eufemizam je za neoborivu pravnu fikciju prema kojoj pretpostavka mogućnosti postojanja činjenice formalno figurira kao dokaz”. Prošli su kroz Srbiju koja je jedina izdavala papire – dakle, imaju srpske papire!

Naravno da EU birokratija ove stvari ozbiljno shvata. Portparolka Evropske komisije Nataša Berto izjavila je još 2015. da će EU po osnovu Sporazuma o readmisiji vratiti u Srbiju sve imigrante koji ne budu dobili utočište u zemljama EU. Isto je potvrdio i komesar za ljudska prava Saveta Evrope Nils Muižnieks: Nemačka će neželjene migrante da vrati Mađarskoj, a ova onda Srbiji.

U praksi to znači da, kao u slučaju jedne iračke porodice koju je Nemačka odbila, Srbija postaje konačno odredište deportacije (ukoliko imigrant ne želi povratak u zemlju porekla). „Nemačka dakle, kao nekakva turistička agencija, nudi teritoriju Srbije za naseljavanje migranata sa Bliskog istoka”.

S druge pak strane, Momir Stojanović, svojevremeni predsednik Odbora za bezbednost Skupštine Srbije, još 2015. nagovestio je imperativ izgradnje smeštaja za 400.000 „migranata” na teritoriji Srbije. I Aleksandar Vučić je tada migrantima poručio: „Uvek ste dobrodošli u našu zemlju. Oni koji se odluče da ostanu, dobrodošli su i mi sa tim nemamo problem”.

Pet dana docnije, tadašnja Poverenica za zaštitu ravnopravnosti otkrila je i moguće lokacije za naseljavanje bliskoistočnih izbeglica u Srbiji. „Njima bi se mogla ponuditi opcija da ostanu u delovima Srbije koji su pusti”, rekla je ona. Na to se nadovezala poslanica Ljiljana Malušić (SNS), član skupštinskih odbora za spoljne poslove i za ljudska i manjinska prava koja je izjavila da je u Srbiji „na desetine hiljada kuća prazno“ i da je „humano“ po tim kućama rasporediti migrante.

Srpsko društvo demografski ubrzano propada. Svake godine Srbija, zbog negativnog prirodnog priraštaja, gubi oko 35.000 stanovnika (toliko više umre nego što se rodi). Takođe, Srbiju svake godine napusti oko 15.000 ljudi. Srbija je u poslednjih 10 godina izgubila 500.000 stanovnika, a do 2050. godine, po nekim demografskim projekcijama, naša zemlja će imati dva miliona duša manje.

I baš kako je primetila Poverenica, u Srbiji je 1600 sela prazno, a u selima gde još ima ratara najuspešnije napreduju – groblja. I upravo tu treba naseliti Arape?

Srbiju, inače, Brisel i Berlin guraju u ćošak koji se zove Zapadni Balkan, „mala Jugoslavija”, kao u bescarinsku zonu u kojoj, kad predamo Kosovo, treba da počnemo da gradimo puteve za Albaniju i da mirno čekamo da nam se evrobirokratija smiluje i pozove nas u EU.

A Vučićev Srbin-glasač, baš kao kakav Kunta-Kinte koji se prodaje za češalj i ogledalce, nekako i dalje veruje da će Srbija, posle svega, biti ravnopravan član EU i da će, odmah po prijemu, upravo on imati 3.000 evra platu?

No, ne mogu a da se ne zapitam – da li i taj siroti, srpski, evro-entuzijasta može da poveruje da će Srbiju kao deponiju bliskoistočnih migranata Berlin ili Pariz ikada primiti u EU?

I baš me zanima šta će na to kaže naš kompradorski šljam koji već godinama raspreda priču o tome kako je Srbija „najbolje mesto za provod” mladih Nemaca i Britanaca – misleći pritom na jeftin smeštaj, jeftino piće i jeftine srpske devojke, čiji vrhunac, valjda, treba da bude „Beograd na vodi”.

Upravo ovih dana je izmeštena železnička stanica iz centra Beograda, kako bi se napravio prostor za nove luksuzne stanove, nove hajklas hotele, marinu za privatne jahte i najveći tržni centar na Balkanu. Kao glavne mušterije očekuju se arapski šeici i drugi orijentalni biznismeni, koji će se, kako zamišlja SNS elita, razbaškariti na desnoj obali Save.

I sad, zamislite Srbiju u kojoj se na jednoj strani nalaze arapski bogataši, na drugoj muslimanska sirotinja („fukara“), a između njih glavinjaju srpski domoroci koji rade za svakog ko nudi €200 mesečno. Da li vam to liči na „evropsku” zemlju – kakvu nam predočava standardna atlantistička propaganda?

Ne, to je tipična država „poluperiferije” koja služi kao spremište „rezervne radne snage” potrebne za povremene periode ekonomskog buma u centru evropskog trans-nacionalnog kapitalizma. A mi i naši budući sustanari – Arapi – trebalo bi da imamo funkciju upravo te nemačke „rezervne radne snage”.

Tako se još jednom pokazuje da gubitak suverenosti ne može biti „na parče”. Narod koji zbog obećavanja boljeg standarda pristane na gubitak makar dela suverenosti, ubrzo dobija kolonijalnu upravu koja je ravnodušna ne samo prema njegovom sve lošijem standardu nego i prema zameni tog istog „desuverenizovanog” naroda nekim drugim narodom.

I bez obzira na to gde, koliki i kakvi budu „migrantski kampovi za readmisiju” u Srbiji, oni ostaju pokazatelj statusa naše zemlje.

Za nas nema „evropskog” puta. Ima samo puta u sve dublju EU koloniju.

(Stanje stvari)

KOMENTARI33 komentara

 1. Zoran says:

  Tito nam useljavao Siptare iz Albanije, Vucic napredovao, useljavam na muslimane po CELOJ Srbiji.

  • Aleksandra says:

   daj prodana dušo ne pričaj gluposti . najgori si u komentarima...

   • Zoran says:

    Botica.

   • Oooooooooooooooooo says:

    Kakva pamet!?Cetri noge?????????

   • Pastrovic says:

    Nije "Zoran" prodana dusa, nego takvi kao ti i svi tvoji. Rek'o je nepobitnu istinu o Titu i divljoj Siptariji. Zaboravio je da doda da su i takvog Tita i svu siptarsku rulju podrzavali ko?... pa vajni nazovi Srbi, na koje upravo ti neodoljivo podsjecas. A ja se prepao da ste izumrli!?

    • Velika Metla says:

     Paštrović,ne lipsava to tek tako lako! To se učauri u narod kao heliko-bakterije u želudcu! I nažalost ima moć obnavljanja,ukoliko se ne preduzmu žestoki koraci! Neće se Srbi nikada osloboditi od brozomore i bratstva i jedinstva!

     • Nikola says:

      To treba uraditi sto pre,Austrougarski kaplar je ubio mnogo Srba na Ceru,i Sremski front,i Jasenovac,rat se zavrsio a klanica u Jasenovcu je radila punim kapacitetom,siptarima je dao Kosovo,Goli otok fabrika za mucenje uglavnom Srba,svi sistemi pljacke,bogacenja je od njega pocelo traje i danas,treba njegovi sledbebici da se malo obrazuju,ta spijuncina nam je vise zla napravio nego Nemci .

    • Aleksandra says:

     nezna se ko je gori od goreg. svi ste lepo živeli i za vreme tita a i sada sa Vučićem. Ja sam mislila de ste se odavno iselili iz naše lepe Srbije. Možda Vam je DOS bio najbolji kada se kralo na veliko. Ajde neradnici počnite nešto da radite biće vam mnogo lakše ovde u Srbiji ili idite iz nje.

     • Velika Metla says:

      Aleksandra Aleksandra Vučića botino,malo je dve noge za takvu "pamet"kojom ti raspolažeš! .bo te i onako mmrtav "tito"! Idi se leči od brozomore,sa sve dosovcima!

     • Zoran says:

      Iselili smo se draga moja botice. Ali zbog vas i vama slicnih.

     • neo says:

      Da odu iz Srbije da bi tvoj Vučić mogao da naseli još Arapa, jel to misliš?

     • bachi says:

      IQ sns bota ekvivalentan je prosečnoj sobnoj temperaturi u zimskom periodu! Sendvičarko raspala!

    • Joe Pappa says:

     Antonić i mnogi drugi u pravu,odavno se dešava spremljen scenario!

   • Velika Metla says:

    Aleksandra,šiptari su nam zahvalili s time što je jedan šiptar našao neku,takvu otprilike "srPkinju"kao ti što si,pa joj napravio sina Aleksandra! Zato ti i podržavaš najvećeg izdajnika u srbskoj istoriji! Da li je solidarnost u pitanju,ili praznoglavost? Naravno praznoglavost!

    • Aleksandra says:

     Da li znaš ko je tebe napravio, ako je Vučić izdajnik šta ste VI. peta kolona

     • Zoran says:

      Ne juri pred rudu botice. Sve mirise na predjau Kosova ili neku drugu nesrecu pod Vucicem. Sacekaj.

   • Vlada says:

    na čemu si devojko? Verovatno iznad kreveta držiš sliku velikog vođe i maštaš o naprednijem životu! Krajnje je vreme da uzmeš mozak u šake!

   • Kurta says:

    Sve ce to Aca da resi...osim plata....to ni on ne moze

  • tony says:

   Uci pravu historiju glupane.

  • Princip says:

   ma to se uzme palija pa se ta bagra rastjera do prve granice i silom ih tamo ugurati i nek se oni / eu / misli o njima..kakava treca lica..srbija je puna takvih septickih jama..sve to protjerati..zna orban sa njima...

  • Pera švaba says:

   ISTINA ...

 2. Velika Metla says:

  SVAKA ČAST PROFESORU ANTONIĆU! LASERSKI PRECIZNO!

  • ralence says:

   Ovaj članak je analitički dobro napisan. Šteta je da nema niko da ga pročita i shvati njegovu poruku. Na Srbskom nebu politike još vladaju unuci i deca “žutih”,”crvenih”,i “crnih”sa klerokatolicima na čelu. Srbima trebaju političari koji vole svoju Zemlju i neće da je prodaju na parče Do danas nijedan takozvani intelektualac,profesor,istoričar i dr. koji vole svoju Zemlju nije napisao pismo i poslao Vladi,Skupštpni Ministrima,Medijima i drugim zvaničnicima da protestvuje protiv Anti-Srbske politike u Zemlji i Okruženju. Zar treba jedan Zukorlić da brani Srbiju i kulturu i običaje njene u Skupštini i Medijima.

   • Velika Metla says:

    Ne slažem se da nije poslato dopisa,analiza,pisama ovoj izdajničkoj vladi i Skupštini,ali oni ne smeju da reaguju na njih! Održavaju se predavanja narodu svuda po Srbiji,čak i Crnoj Gori,katedre,ali mediji koji su u rukama okupatora neće da to prenesu na TV,ili pisane medije! Nešto se može naći na net-u,i to je sve! Zato nemoj očekivati od medija da će objavljivati stvari koje su makar i najmanjim delom protiv okupatora Srbije,i protiv ovih izdajničkih vlasti od 5.oktobra do danas! Što se tiče ostalog teksta potpuno sam saglasan!

   • Urbana legenda says:

    DELITE ČLANAK PO DRUŠTVENIM MREŽAMA DA ISKORENIMO BOTOVE KAO ŠTO JE OVA ALEKSANDRA!

 3. perica says:

  neće dati srpski narod da do toga dođe

 4. Ladislav Varga says:

  Kako sad i da Ti poverujem, ako možda i istinu govoriš? U čiju čorbu sada duvaš...? Ali za ono što je rečeno, mogu da se složim.

 5. električar says:

  Ono što sigurno vidim iz svih ovih komentara je da je Srbija definitivno jedna veomna bolesna zemlja, sa veoma bolesnim narodom koji uporno, valjda je to manifestacija te bolesti, tvrdi da je mnogo pametan i da mu je sve ustvari poznato ... Jedino nigde ne mogu da pročitam nijedan obrazloženi predlog za optimalno rešavanje problema. To samo potvrdjuje da je bolest maligna, da je postojala i pre mnogo vekova, ali da smo evo došli u metastaze ... Leka neće biti ...

 6. Igor says:

  MOGU SAMO DA KAŽEM DA SMO SVE OVO I OVAJ HOROR KOJI NAM SE SPREMA SAMI SKRIVILI LUPALI SMO U ŠERPE GODINAMA PO ULICAMA PO NAJGOREM KIJAMETU I PO NAJVEĆOJ VRUĆINI URLAJUĆI OĆEMO EVROPU BEOGRAD JE SVET . NAJZAD MILION SRBA AMERIČKIH I ZAPADNIH NACIONALISTA A AUTOŠOVINISTA SE OKUPILO PETOG OKTOBRA DA PODRŽI DRŽAVNI UDAR KOJIM SU NAS KONAČNO ZAPADNE SILE OKUPIRALE I POSTAVILE NAM NA VLAST PETU KOLONU KOJA JE ONDA 2007 VUK DRAŠKOVIĆ ,POTPISALA I POTPISUJE OVAKVE SAMOUBILAČKE SPORAZUME I PAPIRE . E PA SRBI IZVOLITE PA SADA LUPETAJTE U ŠERPE DA SE SKINE OVA BANDA KOJA SE SPREMA DA NAS POTPUNO UNIŠTI ILI VIŠE VOLITE DA GLEDATE REALITIJE PO CEO DAN I NOĆ !??

  • DUSKO says:

   SVAKA CAST NA KOMENTARU !!!

 7. Dane Radakovic says:

  Ovo Nam Je Nasa Borba Dala Da Imamo tita za marsala

 8. dragan says:

  Pa već su nam dovukli 400.000 cigana iz EU i okruženja. Malo nam je naše sirotinje, pa nam uvaljuju i ove, sa obavezom da dobiju stambene jedinice, socijalna davanja, stalni posao, besplatno školovanje na budžetu sa poklonjenim bodovima, itd.itd. Dosta više.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *