СТРАВИЧНА ПРЕТЊА ДОНАЛДА ТРАМПА: Да ли ће он ово стварно да уради?

STRAVIČNA PRETNJA DONALDA TRAMPA: Da li će on ovo stvarno da uradi?

15 septembra 2020

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će SAD „1000 puta jače odgovoriti“ na svaki napad Irana.

„Kako javljaju mediji, Iran možda planira ubistvo ili drugi napad na SAD, kao odmazdu za ubistvo terorističkog lidera Sulejmanija… Na svaki napad Irana na SAD, u bilo kojem obliku, biće odgovoreno napadom na Iran, koji će biti 1000 puta jači“, napisao je Tramp na Tviteru.Ranije je list Politiko, pozivajući se na neimenovani izvor, saopštio da su SAD optužile Iran da, navodno, razmatra mogućnost likvidacije američkog ambasadora u Južnoafričkoj republici Lane Marks kao odgovor na ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija.

Zvanični predstavnik Ministarstva inostranih poslova Irana Said Hatibzade izjavio je da su neosnovane tvrdnje da Teheran planira ubistvo američke ambasadorke. U isto vreme on navodi da Teheran neće zaboraviti niti oprostiti „kukavičko ubistvo“ Sulejmanija, optuživši SAD za vojno mešanje u poslove drugih i planiranje i realizaciju desetine ubistava.

KOMENTARI4 komentara

 1. padre says:

  Kako je samo došao do te brojke!

 2. Zaliv says:

  Iz Irana poslato vise hiljada mudzahedina da kolju srpski narod, neka ih rokne!

  • Miraš says:

   Ti iranski mudžahedini postali su pretnja i Iranskoj vladi i iranskom društvu, ali tamo su poraženi pa su Amerikanci da bi ih sačuvali preselili u susedni Irak. Zatim nisu oni imali dobrodošlicu ni u Iraku pa su ih u sledećem potezu hteli da presele u Rumuniju ili u Albaniju. Rumunija je takve "goste" odbila pa ih je prihvatila Albanija. Koliko su nam sad bliže ti isti koljači zahvaljujući potezima Amerike? Za koliko mogu da stignu na Kosovo, u Crnu Goru ili u južnu Srbiju bez KIM-a. Veoma si naivan kad u Americi gledaš nekakvog spasioca ili osvetnika u korist srpskog naroda.

 3. Dak Šejtan says:

  Ma neka ih rokne lako je to reći, ali su sami ameri prvi započeli ubistvom tog Sulejmanija. Sada ovaj patak preti sa hiljadu puta jačim udarom. Nije li Hitler streljao po sto meštana za svakog nemačkog vojnika? E sada ovaj to radi po hiljadu puta jače, a prvi je počeo, koja logika ga pogoni ako ne Đavolova, odnosno Šejtanova? Kako bi to inače rekli i sami Iranci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *