СТРАВИЧНА ПРЕТЊА ТУРАКА ГРЦИМА: „АКО ВАС НАПАДНЕМО, ТРУПЕ ВАМ НЕЋЕ ПОМОЋИ“

STRAVIČNA PRETNJA TURAKA GRCIMA: „AKO VAS NAPADNEMO, TRUPE VAM NEĆE POMOĆI“

17 septembra 2020

U vreme kada region istočnog Mediterana svedoči napetosti između dve zemlje zbog eksploatacije nafte i gasa, zvaničnici šalju zapaljive izjave.Tako je Čavušoglu izjavio sledeće:

– Grčka može iskoristiti ovu fazu kao priliku. Kao što je naš predsednik rekao gospođi Merkel. Zadržavamo svoja prava u oblastima u kojima je Oruč Reis vršio seizmička ispitivanja. Neka iskoriste ovu priliku tokom perioda održavanja broda. U suprotnom, normalno ćemo nastaviti sa radom.

Što se tiče grčkih ostrva, dodao je:

– Kao izgovor za militarizaciju ostrva, oni kažu da postoji pretnja od Turske, iako na ovim ostrvima nije bilo napada. Takođe, ako dođe do vojne intervencije Turske, to oružje neće imati koristi.

(Alo)

KOMENTARI2 komentara

  1. Zaliv says:

    Turska istina ima jacu vojsku ali ne toliko da moze biti sugurna u bilo kakvu pobedu, naprotiv. Grcka iako ima recimo nesto manje tenkova i ostalih sredstava ali Turska nema ni u jednom segmentu apsolutnu nadmoc. Recimo Grcka ima manje vise jednak broj borbenih aviona i borbenih brodova....Ne znam ko bi bio uz Tursku u slucaju rata ali Grcka ima vise potencijalnih saveznika pre svega Francusku koja je najveca vojna sila u Evropi pored Rusije

  2. Archelay says:

    Ovde je nejasno.Kipar se smatra da je nezavisan a Grcka nju smatra za svoju drzavu jer ona je veci deom naseljena"Grcima".A sami Kiprani tome se odupiru jer nisu Grci.Ali,"ko ih sisa".Severni deo Kipra naseljavaju Turci koji vise od 80% su izbeglice iz Buarske koje ih je proterao Todor Zivkov 1988.Energetsko nalazaliste se nalazi u vodama turskog dela a umesto to da pripada Kipru na to ciljaju Turska i Grcka.Nazalost,posto je svet u rukama mesetara Kiprani mogu samo prstom u usta da prate sta im se desava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *