СТРАВИЧНА ПРОПАГАНДА АМЕРИКАНАЦА: „У ЈАСЕНОВЦУ НИСУ УБИЈАНИ НИ СРБИ НИ ДЕЦА“

STRAVIČNA PROPAGANDA AMERIKANACA: „U JASENOVCU NISU UBIJANI NI SRBI NI DECA“

8 februara 2021

PROTIV filma ‘Dara iz Jasenovca’ u Americi je pokrenuta najprljavija moguća kampanja, i to na dan početka prikazivanja ovog ostvarenja u tamošnjim bioskopima.

Američki list ‘LA tajms’, koji prednjači u antisrpskoj histeriji, objavio je tako tvrdnju da u zloglasnom ustaškom logoru Jasenovac nisu ubijani ni Srbi, ni deca, već da je to bio logor samo za Jevreje!?! Ovakav skandalozan tekst pun strašnih laži i istorijskih falsifikata predstavlja jasan pokušaj sabotaže i opstrukcije nominacije srpskog filma za Oskara.Ogroman skandal

U tekstu ‘LA tajmsa’ navodi se da je ‘najciničnije to što je ‘Dara’ kandidat za Oskara’ i da je to ‘još jedan žalostan znak da za neke ljude put do nagrade i ugleda – ide preko Holokausta’!?! Autor sramnog teksta navodi i da je Jasenovac bio logor samo za Jevreje, a ‘da nije tačno ono što epsko delo Predraga Antonijevića želi da isforsira, da je uništavanje Srba bio stvarni cilj i da su deca imala svoj sopstveni logor’.

– Naročito je uznemirujuća Antonijevićeva upotreba elemenata fantazije za svaku smrt’, piše u tekstu ‘LA tajmsa’, u kojem se čak kao ‘dokaz manipulacije’ uvodi i nastrana priča o nepostojećem incestu brata i sestre u trenutku masovnog ubijanja Srba!?! Autor namerno previđa činjenicu da se u spornoj sceni radi o istinitoj priči u kojoj su akteri Nada, polusestra komandanta logora Maksa Luburića, i potonji upravnik logora Dinko Šakić, koji su ostali zajedno do kraja života.

Komentarišući sve ove navode, reditelj filma Predrag Gaga Antonijević kaže da je tekst ‘LA tajmsa’ sramotan i skandalozan.

– Tekst je objavljen baš nekoliko dana pre objavljivanja užeg spiska nominacija za Oskara u svim kategorijama. ‘Dara iz Jasenovca’ je srpski kandidat za Oskara u kategoriji za najbolji strani film van engleskog govornog područja i očigledno je da žele da ga sabotiraju. Ima nekoliko materijalnih grešaka kojima se poslužio novinar ‘LA tajmsa’. Napisao je da je film protiv Hrvata i da u njemu prikazujemo incest brata i sestre koji vode ljubav dok nedaleko od njih ubijaju Srbe. Ali reč je o Nadi, polusestri Maksa Luburića, i Dinku Šakiću, koji je bio i upravnik logora Jasenovac. Dakle, nema brata i sestre, nema incesta, nema nikakve laži osim laži i izmišljotine američkog novinara – objašnjava Antonijević.

Prema njegovim rečima, druga strašna izmišljotina jeste da je Jasenovac bio logor samo za Jevreje i da su zločini nad Srbima i decom izmišljotina!

– Ipak, uprkos svemu tome, naša velika pobeda jeste to što je film počeo da se prikazuje u američkim bioskopima. Mnogo je teško pustiti strani film u američke bioskope, teže nego da ga probijete na neki festival. Recimo, poslednji srpski film koji je to uspeo bio je ‘Bal na vodi’ 1985. godine – naglašava Antonijević.

Nema veze s istinom

Glumica Ljiljana Stjepanović kaže da ono što pišu Amerikanci nema nikakve veze s istinom i da se očigledno radi o antisrpskoj kampanji.

– Moj otac Jovo bio je u Jasenovcu pune tri godine. Čudom nekim uspeo je da preživi. Samo njih šezdesetak uspelo je da odande izvuče žive glave! U tom logoru su mi ubili babu, dedu i tetku. Naravno da to što Amerikanci sada pišu da je Jasenovac bio samo logor za Jevreje nema veze s istinom – ističe Stjepanovićeva.

(Informer.rs)

KOMENTARI56 komentara

 1. Ivana says:

  Pa kako to opet Vučićevi prijatelji, svi njegovi prijatelji od papka, katolibansko-protestanske osovine, evrope, amerike, britanije, nemačke sve go i crni neprijatelj Srba i Srbije.

  • Kulak says:

   Svi će znati da su hrvati zaklali 700.000 Srba u Jasenovcu.Svi će saznati tešku hrvatsku sramotu.

  • Dražen Jovan Petrović says:

   To su ustaški lobisti.Oni nisu ni pogledali film.

   • Ivana says:

    Gde su naši srpski lobisti sve neki veliki Srbi širom sveta a kad ono usrašese sluša po Srbima i Srbiji pljuje ko i uvek. Srbi moji glupi i naivni to je posledica srpskog ćutanja i uvlačenja u dupe ustašijancima i hrvatijancima još od 1914 godine. Dok usraše svaki dan s tv-a vrište o srboćetnicima dan i noć i ono malo Srba u rvatskoj trpi svakodnevnu daljnju troturu posle etničkog čišćenja i genocida nad Srbima Krajine i rvatske Srbija ĆUTI. Srpski generali bili dupelisci Joži zagorcu samo da mu budu konjušari a pljujemo rvatijance pa mi smo puno gori. Rođeni kralj nas uništio jer je bio idiot i glup nazvao je naše vekovne i osvedočene koljače braćom. Hrvati u Srbiji imaju latinicu Srbi u rvatskoj ne smeju ćirilicu. Rvatijanci po Srbiji pokupovali preduzeća i njive petokolonaši im poklonili. Srbi u rvatskoj čim pomisle da nešta kupe skoče "branitelji" i ništa od toga. Pa do kad će više Srbija ćutati i misliti da time nešta dobijamo. A sad se vidi šta smo i dobili većina u svetu poljuvala je naše žrtve, naše mrtve ne zbog sebe nego zbog našeg ćutanja. U rvatskoj se i dalje svakodnevno vrši teror i preostali Srbi postaju svakodnevno rvati i katolici. Pokapaju ih deca sa katoličkim župnicima i ako oni to možda nisu želeli. U isto vreme se rvate u Srbiji diže u visine da slobodno pljuju po Srbiji i Srbima. Kako mi Srbi znamo da smo kolonija rvatske? Evo primer mi Hrtkovce i ni jedno mesto u Srbiji ne smemo promeniti naziv da se petokolonaši u Srbiji ne bi ljutili. SRAMOTA SRBI pa do kad više rvatijanci su bez pitanja bilo koga promenili nazive Srpskih Moravica, Srpske Kapele, zamislite čak i Majkovca kod Virovitice i to ih podsećalo na Srbe kao da ni majku nemaju. Sad menjaju Baniju zamislite da Srbi promene naziv Bačkoj to bi bilo isto ali Srbi ne smeju od koga? Jožekovi bedni generali i izdajnci Srbije poklonili su rvatskoj Baranju i Zapadni Srem s Vukovarom i selima uz Dunav i okolicu Vukovara. Današnja okupaciona i kvislinška vlast i dalje sluša naredbe usraša iz rvatske i njihove pete kolone u Srbiji. I posle svega mi se pitamo kako nam se dešava da nas ceo svet mrzi, pljuje i ponižava? Pa niko ne voli ljigavce, slabiće i bednike pa nas pljuju i bošnjaci i šiftari mudrom politikom idemo i dalje u nestanak.

  • Beli Orao says:

   Ma ne ubijani su ameri i njihova djeca !!! Đubre prekookeansko opet smrdi !!!

 2. gaga says:

  OVO SU POSLEDICE CUTANJA!Sva politicka elita Srbije je jedna sramota do 1945 dio danas!zarad nekog laznog miora cutalo se!Dok papa ne klene u Jasenovcu nema mira!A vladike koje idu papi na poklonjenje su pripomogli ovome!Sram da ih bude!Treba se jasno reci nema pomirenja dok papa ne prizna zlocin u jasenovcu i ne klekne tamo!Kratko i jasno!

  • jovan says:

   Ovo su posledice Zapadne demoNkratije! Do "anslusa" Istocne Nemacke 1989. i raspada Rusije na 20 delova, ovakve lazi o Jasenovcu i Srbima bile su minorne( Tudjman, ..). Od 1945 ISTINA O JASENOVCU JE SUZBIJANA, ALI NIJE NEGIRANA!!! Jos su bili jos zivi Srbi i logorasi koji su to preziveli. Cak su USA isporucile Artukovica, doduse nije osudjen ... U tadasnjoj Jugoslaviji se vise skrivalo ali nije negiralo, iako je logor unisten, a antisrbin gradonacelnik Bepgrada Bogdan Bogdanovic na tom mestu napravio neutralan cvet, ipak u tom nuzeju zrtava pisali da je bilo 750 000 ubijeno Srba i srpske dece, istoricari su pisali udzbenike o tome i taj broj ubijenih, o logorima za decu,.. Tek 90-ih Nemci pocinju da peru sebe, i njihove saveznike "ustase-hrvate", uz Vatikan krece takva propaganda lazi na celom Zapadu! Ali najgore od najgoreg sto se pojavljuju "srpski" istoricari i piskarala, politicara koji slede ustasko-demokratsku pricu", i vode autosovinisticku, u tome prednjace LDP, ili grupa 88, kao sto su Nikola Samardzic, Perovic, Basara, Filip David, Canak.. gde na listi fale samo Ante Pavelic, Krleza, Tudjman! Ti "drugosrbijanci", "jugo-vatikan-unijati" su bili protiv "Dare iz Jasenovca", pa zasto se cudimo kad Vatikansko-ustaski lobi koji je dominantan u Americi sirili lazi, i zasto bi bio na strani Srba!?

   • Ilija Čvorović says:

    Nakon oremijere filma Troja u Grčkoj,18 Grčkih advokata je tužilo producera,režiseta itd,itd zbog krivotvorenja istorije,laži i netačnih podataka iznetih u filmu. Radnja gilma se odvija ore par hiljada godina. Neka par advokata ili država Srbija tuži novinara koji je tu bljuvotinu napisao,urednika lista i vlasnika. Zbig blaćrmja Srba kao naroda,zbog iznošenja laži utd,itd itd

  • Sveta says:

   Ako Papa čak i klekne u Jasenovcu, to za njih ne znači ništa osim pragmatičnog čina.

   • Velika Metla says:

    Sveta, upravo tako. Samo oni koji ne poznaju "papigu" mogu misliti da bi to "kleknuo" bilo šta promenilo kod FaKITAnaca.

  • šiško says:

   Jasenovac nije jedino mesto zločina. Ima toga još jako mnogo zbog čega bi papa i hrvati morali da se izvine i plate. Kao da smo zaboravili Jadovno i druge kraške jame u koje su ustaše bacale ubijene Srbe. Pa onda Prebilovci za koje postoji i pisani trag u obliku pisma jednog italijanskog oficira musoliniju u kom se opisuje strahota koju su psihopate pobile decu u školi i tragove mučenja koja su im malenima nanosili, skotovi smrdljivi!!! Pa onda ubijanje svakog Srbina na kog naidju, onako usput, pa haranje po srpskim selima, zversko iživljavanje nad tom jadnom civilnom sirotinjom, decom, starcima, ženama, uz pljačku, paljevinu imovine i uništavanje svega korisnog. Pa prodaja i reklamiranje u mesnicama "mesa srpskog djeteta". Ne mogu se nabrojati ni vrste zločina koje su hrvati činili nad Srbima, a kamo li slučajevi. Ima tu razloga za papino klečanje godinu dana i više. Kuvaju zločine nad nama već više od hiljadu godina, a od početka 20. veka teško su se obuzdavali, pa su njihove akcije te vrste bile skoro sasvim otvorene. Onaj Pije 12. danas prerušen u Avdulaha Hotija činio je sve da podstakne austrougarski presto da objavi rat Srbiji po svaku cenu. Pošto su svi zajedno izgubili taj rat izgubili, započeli su 2. s. rat. Sad nas svi zajedno mrze iz dna duše samo zato što su se preračunali, što su bili beskrajno pohlepni i drski, glupi i osioni. Devedesetih godina u svoju boleštinu su uvukli i sad koji nas pre toga nije ni voleo ni mrzeo i sve je kulminiralo gpdome '99. kad su nas bezobzirno i bezrazložno bombardovali kršeći medjunarodno pravo i svaku logiku. Ishod tog vojnog "pegnuća" još uvek nije do kraja jasan, jer obe strane kriju prave podatke, ali je činjenica da oni, sad i nato, uopšte nisu zadovoljni učinkom. Taj svoj "neuspeh" pokušavaju da nadoknade neoružanim operacijama protiv Srbije, ucenama, dovodjenjem najgorih političara na vlast u njoh, podvalama razne vrste, propagqandom preko nvo... Sve to traje, evo već 30 godina, a oni još uvek nisu zadovoljni. Izgleda mi da i neće biti zadovoljni dok god postoji i najmanje parčence teritorije koje se zove Srbija.

   • RASPUCHIN says:

    Vidite kako mi upadamo u greške. Postojao je SISTEM LOGORA JASENOVAC koji je obuhvatao mnoge druge lokacije. Jedna od , skoro pa potpuno , nepoznatih lokacija je i Krapje koje se nalazi u okviru sadašnjeg "Parka prirode Lonjsko Polje". Čitavo to , močvarno , područje je odnijelo brojne dokaze jer su od davnina u to polje puštane svinje a zna se da svinje nisu gadljive na ljudsko meso i kosti. I za sve one koji ne znaju , da obajasnim kako je hemijska industrija "Radonja" (od devedesetih "Herbos") u Sisku dobila naziv. Postojalo je selo Radonja na Kordunu u kojem je preživio samo jedan stanovnik. Od kraja osamdesetih se u "lijepoj njinoj" sistematski uništavaju spomenici po selima Krajine jer su na tim spomenicima bila uklesana imena svih žrtava ustaškog orgijanja. Ovo je pitanje i za naše vlasti koje to ćutke posmatraju a pomoću tih spomenika bi se moglo , bar približno , utvrditi broj žrtva. Ovo je i pitanje za ministra Dmitrovića jer je i u njegovom rodnom selu Komogovina (u blizini istoimenog manastira) postojao sličan spomenik kao i u susjednom selu Mečenčani u kojem se sada , sasvim slčajno , otvaraju rupe u zemlji. A ove iz L. "Eja" treba tužiti do neba i ne odustajati od toga. Iza te tužbe bi trebala stajati država ali je veliko pitanje da li imaju "petlju" (da ne kažem drugačije)

 3. milorad 5 says:

  Okrenuće se ovo protiv njih jbće im jevreji mamicu za ovo.Jer negiranje holokausta nad bilo kojom žrtvom vodi ka negiranju holokausta i nad jevrejima i to je njihov stav GENERALNO, a da ne kažem koliko mrze jevreji sve oko bilo koje vrste CRNOKOŠULJŠA iz 2.sv.rata.Ali sačekaćemo malo ,ne mnogo dugo, pre nego što krene talas pljuvačke da se vraća u usta ovih prljavih smradova koji su plaćeni da napišu ono što im je rečeno.Efekat će biti MNOGO GORI ZA ONE KOJI SU PLATILI ovo blaćenje i laganje nego da su ćutali.TEK SAD ĆE DA SE DIGNE PRAŠINA BAŠ ZATO ŠTO SU ZINULI:)i ne treba smetnuti sa uma da kontra eklama može da ima MNOGO VEĆI UČINAK od reklame ponekad.Ustaški smradovi su samo IZREKLAMIRALI FILM:) svakako će se publika zapitati o čemu se radi tu i krenuti da oceni sama svojim očima i razmišljanjem.Potresnost filma je na granici emocionalne IZDRŽLJIVOSTI jer ono što je radjeno u ustaškim logorima i čistkama prevazilazi zdrav razum i bilo kakav teror opisan i zabležen dotada,oni su prešli svaku granicu i definiciju ljudskosti.Spustili se na nivo inteligentne ZVERI i to se vidi u filmu ali je normalnom čoveku to PRETEŠKO da podnese.Biće taj film ŠOKANTAN doživljaj u USA i po celom svetu.Mislim da će se o njemu još mnogo pričati, a tek kada se kasnije zainteresovani i motivisani pojedinci zabave SAMIM SRCEM PAKLA u GLAVNOM LOGORU JASENOVAC ,tek onda će da bidne haos.AKO, i VREME JE BILO da se to OBELODANI.Ja neću gledati film NIKADA, jer nemam toliko SUZA VIŠE ali TAČNO ZNAM o čemu se radi, jer sam pročitao ARHIVE i zapisnike svedočenja samih zločinaca koji su pali u šake pravdi.TRAGIČNO i STRAŠNO ZLO je počinjeno toliko veliko, da sam na kraju i same dželate počeo da sažaljevam. Toliko je to van bilo kakve ljudskosti i mogućnosti shvatanja, ako postoje demoni oni su se zabavljali po hrvatskoj i u jasenovcu 1941-1945, to ljudsko biće nije ustanju da učini drugom ljudskom biću , sam djavo je ušao u te koljače i ludake jer ti dželati više nisu bili ljudi.OČIGLEDNO je neophodno transcedentalno ritualno pretvaranje u nešto neljudsko,demonsko i neshvatljivo, da bio uopšte takve stvari mogle da se urade.ŽALOSNO I NESHVATLJIVO ZLO BEZ OPRAVDANJA I RAZLOGA.

  • Željko says:

   Židovi vam priznaše neovisno Kosovo kao neovisnu državu, THE END !

   • jovan says:

    TACNO! Ali Zidova ima dve grupe, jedna koja je danas u kobahitaciji sa nacistima ( pa jos u ratu najgori prema Jevrejima u getu su bili Jevreji kapoi koji su sluzili nacistima), i druga grupa koja je zrtva nacistta i oni su na strani istine.

  • Karital says:

   U tekstu, LA tajms nigdje ne negira holokaust koji su ustaše izvršile nad Židovima, osim šta su Židovi jasno i decidirano naveli tko je stradao najviše u Jasenovcu.Po svemu sudeći, trebat će vam netko poput Efraima Zuroff da rasčisti nastali nesporazum.

 4. petar says:

  neka objave stenogram predsednika Ruzvelta koji kad dobio izvestaj o iskopanim ocima srba hteo hrvate da stavi pod nadzor..

  • jovan says:

   Na zalost, Ruzvelt to nije sproveo! A vremenom ustase, nacisti, i vatikan su preuzeli svu vlast u USA, i svi tv mediji, novine, portali, holivud, "istoricari", su njihovim rukama, tako da danas ISTINA nema sanse da dodje do gradjana USA i zapadnog sveta! ISTINA JE ZABRANJENA NA SATANISTICKOM ZAPADU!

  • Erulian says:

   Sad vidimo da "operacija Jasenovac" još nije završena i da postoji stariji zanat od prostitucije.Konce vuče ista ruka, samo se smenjuju marionetski statisti:ustaše, Nemci, amerikanci, mediji. Predstava koja je počela pre 8 decenija, još traje,jer Srbi redovno dobijaju svoje prvake - sa marionetskim končićima.Programski im isključena reč Jasenovac iz vokabulara.Da ne bi ovog Užičana, reč Jasenovac bi uskoro zakonski zabranili.

   • Leda says:

    Sve ovo ima i svoju dobru stranu. Prljavi propagandni dim je isterao zveri iz njihovih jazbina. Jasno se vide i deklarišu zemlje na Zapadu, koje uporno, decenijama rade na tome da sakriju, ponište genocid nad Srbima od strane ustaško fašističke tvorevine, zvane NDH... To su samo glasnici njihovih državnih službi, koje su spasavale najveće ustaške koljače, fašiste i naciste. Emitujete taj film i svaki drugi sa takvom tematikom, ne samo u zapadnim zemljama, već na sve četiri strane sveta ove planete. Zapad nije bitan. Monstrumi koji nisu zainteresovani za strašne dečije sudbine, decu koja su ubijana i mučena, ne zato što su bili u partizanima ili četnicima, već zato što su SRPSKE NACIONALNOSTI! I ti isti monstrumi negiraju njihove strašne patnje i stradanja. Zašto? Zbog čega?... Pa, zato što su isti kao i oni što su poubijali tu istu decu i njihove porodice, čitave familije. Zastupaju istu ideologiju, istu praksu. Film treba emitovati što više i u Srbiji. Vrlo bitno za mlade naraštaje, ne da bi se u njima rodilo seme mržnje, već da znaju od koga da se čuvaju i da nauče, da od starog neprijatelja nema novog prijatelja. Neka ceo svet vidi zločine počinjene u Jasenovcu i ostalim stratištima širom ndh - Aušvicu balkanskih prostora.

 5. Gardista says:

  Evo ja zvanicno pozivam tog sabana koji je pisao te gluposti da dodje do Jasenovca i obidje tu klanicu pravoslavlja, pa onda bilo sta da napise u toj indijanskoj zemlji gde su na slican nacin poklani isti i molim nekog da demantuje ovakve nebuloze o Srbima. Dosta je vise.

  • Velika Metla says:

   Gardista,"indijanskoj zemlji gde su na slican nacin poklani isti"....., e, to je ono šta njega i "svrbi". Zna ta krpa od insana da genocid ne zastareva, pa se plaši i za njegove mile "kauboje" da će biti prozvani.

 6. Si Ju Leter Aligeder says:

  No nteko je tamo ipak ubijan ne? Da li su to bili srbi ili ješe svejedno ubijani su ljudi a tko ih je toliko klao? Braća pronacistički hrvati ne? I oi su to činili za domovnu koja je sad tak ljijepa doduše i krvava ali ipak je vole. Samo valja napomenuti da će svatko dobiti plaću po djelima svojim o dolasku Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Krista. Ne?

 7. Kulak says:

  KATOLIČKI PAPA MORA KLEKNUTI U JASENOVCU.POD SVAKU CENU.

 8. Za Srbiju says:

  Daće Bog da oni imaju svoj Jasenovac.

 9. VRSK says:

  Potrebno je da se snimi desetine ovakvih filmova i da se redom svi zovu po imenima kao što je Dara iz Jasenovca tako neka bude i neki Jovo iz Prebilovaca pa neka Joka iz Pandurika pa i iz svih ostalih jama koje su prepune kostiju Srba...da se snime i dokumentuju svi zločini nad Srpskim rodom iz perioda drugog svetskog rata.

 10. Robokap says:

  Tužba ovog idiota i skinite ga dogola.

 11. Mate says:

  Ove svađe Hrvata i Srba stvarno trebaju prestati, s jedne strane trebaju prestati četničke mitomanije o 700,000, 1,500,000, 2,000,000 zaklane "nejači", pa sam komunistički general Jefto Šašić je rekao da je u Jasenovcu od 1941 - 1945 umrlo 262, a u Staroj Gradiški od 1941 - 1945 141 osoba, to nije ustaški, nego partizanski izvor, sad će mene netko optužiti da sam ja ustaša, ma kakav ustaša, to su židovsko-masonsko-britansko-vatikansko-američke sluge, pa sam Pavelić je od 1926. britanski agent, a imao je i zaštitu i vatikana i OSS-a, tu su teški hrvatski veleizdajnici, a i slugani vatikanski vragomoljaških mantijaša-čarobnjaka. U Jasenovacu i Staroj Gradiški nakon rata bivao pogubljeno na stotine tisuće Hrvata. S Hrvatske strane Hrvati se trebaju ostaviti tog prokletog vatikana i trebaju se srbi prestati doživljavati kao neprijatelji, nama su najveći problem Mađari i Talijani, pogotovo Talijani sa svojim krvavim zločinačkim vatikanom u svom prokletom srcu, a tu je i predstojeća talmudska okupacija cijelog svijeta. Biblija je knjiga izmišljotina, laži, okupacije, genocida, pljačke i uništenja, dok je narod sa ovih prostora imao pred-abrahamsku (ali izvorne, čak ne ni o ove staroslavenske) DUHOVNOST (ne religiju) bio je moćan i napredan, a ovo danas je jedno veliko ništa, i Srbi i Hrvati i Bošnjaci i Makedonci su svi kolonije stranih centara moći.

  • Suzuki Vitara says:

   Mate malo si zakasnio. Posle 1914 i 1941, malo je licemerno sada pozivati na bratstvo i jedinstvo. Znas kako je govorio veliki Njegos-"Spustavah se ja na vase uze, al umalo se uze ne pretrze", daleko vam "lepa" kuca. Srbi su zamalo istopili svoju snagu, brinuci o inovernoj "braci". Umesto da nas sada bude 30.000.000-40.000.000 nas je na planeti jedva 10.000.000. Vas je podosta manje, pa gledajte ko i do sad uz nekog gazdu, a mi bi trebali pametnije da gledamo samo svoj interes- Nema vecitih prijatelja, vec bi trebalo da je samo Srpski interes vecit .

   • Mate says:

    Vi mene optužujete za nešto što ja tada nisam bio ni rođen ni išta, čak se i ove sadašnje kolonije bivše Jugoslavije cijepaju, evo primjer u Hrvatskoj: Herceg Bosna je osnovana radi sitnih jajarskih interesa i ništa više, radi Hercegovine se žrtvovala Posavina i Srednja Bosna radi dogovora sa Miloševićem oko razmjene etničkog stanovništva, hercegovci su svi špijuni i razformirani komunisti i to su prenijeli i na svoju djecu i tako če biti i do koljena, od njih očekivati neke promjene na bolje nikada imati nečemo, samim time Elita ima plan čak i napraviti novu naciju zvanu Hercegovci jer je stalno forsira kroz hrvatsku javnost da su Hercegovci najjači, najbolji čak i veći Hrvati od Hrvata, a svi ostali da ne valjaju, Hercegovci uzimaju radna mjesta drugim Hrvatima i zapošljavaju samo svoje, Hercegovci budućnosti če se početi i sukobljavati sa ostalim Hrvatima čak i ubijati one Hrvate koji drugačije misle, Hercegovci slušaju ne-hrvatsku glazbu i otvaraju ne-hrvatske zabavne klubove Hercegovci svršavaju na srpske cajke i tako je u svakom hercegovačkom gradu i po kojoj logici oni mogu biti ikakvi domoljubi i katolici pa oni su veći ljevičari od ljevičara ljevičari bar ne slušaju glazbu svojeg neprijatelja, dosad kroz povijest vidjeli sve primjere nastajanja nacije po pokrajini ovdje i sve na ovaj isti način...

   • Mate says:

    Malo si se ti zaletio i sa poviješću i sa geografijom, pa čovječe jel ti znaš da su Srbija i Crna Gora tad bile jedna država, zato kažem Srbija i srpska vojska jer su Srbi vodili glavnu riječ i uvijek se govorilo "srpska vojska" na svim medijima tada, a ne Milogorci sluge, Milo Đukanović koji je granatirao Dubrovnik, a hrvatska tajna služba štitila ga na funkciji predsjedništva sve do njegove smjene da nebi četnici izvršili državni udar i Crnu Goru prebacili u zagrljaj Rusije i Srbije, znači štitila je ratnog zločinca sve radi toga da bi pametovali "neprijatelj mog neprijatelja je prijatelj", pa onda Pupovac koji je stalno u Vladi još od Tuđmana sa kojim je bio u koaliciji, jel su ti i ovi potezi HDZ zločinačke politike normalni!? Velika većina ljudi je i shvatilo da je Tuđman bio peta kolona starog sistema i da je Hrvatska ostala komunistička država, samo oni kojima je nečista savjest im je to teško priznati.

  • jovan says:

   LAZES da su cak i komunistii tvrdili da je ubijeno sto-dvesto. DoNkratska propaganda iz nacisticko-ustaskih "pacovskih kanala" Zapada, je pocela da porice Jasenovac, da PORICU ISTINU. A istinu o stotine hiljade ubijenih Srba su utvrdil i zemaljska komisija FNRJ, mada je i ona ometana i rasformirana kada je dosla do cifre od 600 000, i videlo da taj broj ide na milion. Opet ponavljam, Nojbaher (glavni za Balkan) najverodostojni izvor daje 750 000.ubijenih Srba. Verovatno nije racunao na ubijenu decu, pa je broj od milion tacniji kako tvrdi Gideon Grajf.

   • Mate says:

    Ja sam govorio o Jefti Šašiću, nikakvim komisijama. Što misliš da je Istok išta bolji, evo ti Kina kolonizirala Afriku kroz ekonomsku dominaciju, Putin i Xi Yinping rade za interes Velikog Izraela, a Srbi plaćaju zastarjelo rusko i kinesko naoružanje u zlatu i raznim političkim ,ekonomskim, diplomatskim i svakim drugim ustupcima, to sigurno nisu prijatelji, nego oni koji koriste tuđu slabost da profitiraju.

 12. Istina booli says:

  zbog kojeg Jasenovca ste klali po Bosni?

  • Mate says:

   To su krivi Tuđmanove udbaške ubojice koji su uveli mudžahedine u Bosnu da ih jake arapske zemlje priznaju, a i Srbije je uvela Nasera Oreća i mudžahedinske zapovjednike da se stvori sukob civilizacija za interes Velikog Izraela. Pa Tuđman je likvidirao HOS-ovce Blaža Kraljevića, Ante Paradžika, Ludoviga Pavlovića, Miru Barešića, a isto bi prošao i Paraga koji je isto bio mason, ali je bio u Zagrebu, pa bi bilo preočito i nezgodno.

 13. Kosta says:

  Vidi se kakvi su Amerikanci, đubrad neviđena.

 14. Ivan Grozni says:

  Zasto se ne obratite kancelariji Simona Vizantela koja ima malo vise ugleda u Americi i svetu od LA Timesa. A posle presaviti papir i tuziti LA Times. Ima Srba dobrih advokata u Americi koji bi rado uzeli ovaj slucaj.

 15. jovan says:

  Nema nikakve cetnicke mitomanije. Nemacki izvori, glavni opunomocenici za balkan kao Nojbaher potvrdjuju da je bilo minimum 750 000 ubijenih Srba, ali da su se ustase Hrvati hvalili da su ubili milion. Zemaljska komisija je posle rata istrazivala i dosla doo iste cifre! Gluposti koje pises da su Hrvati ubijani su glupost najveca. Pa ustase i komunisti Bakaric, Krleza, Tito su bili uvezani, ali posle rata nisu mogli da pobiju tu strasnu cifru, vec je samoo potiskivali zbog lazno. "bratstvo- jedinstvo"!

  • Mate says:

   Svi su oni uvezani i četnici i partizani i ustaše, pa evo četnici imali lubanju i kosti, a to je simbolika Skull and Bonesa, tu simboliku imao i Stepinac koji je isto bio četnički dobrovoljac-poručnik, kardinal i odlikovan Karađorđevom zvezdom.

   • jovan says:

    Znamo da unazad 250 godina sve ratove planira i vodi ista organizacija!!! To nije sporno. Ali mi pricamo o konkretnom slucaju Jasenovac i drugi logori za decu i odrasle. Sto se tice "mrtvacke glave" koju su nosili na raznim stranama.Cetnici su nosili "kokardu" tj. grb. Ne znam da li su neki cetnici stavljali lobanju pod uticajem amerikanske koledz bande "lobanje i kosti" koje fabrikuje vladaoce Amerike i sveta, pre bih rekao da je to imalo veze sa zakletvom "sloboda ili smrt"! A to da su sve "ustase" uvezani sa Kraljevinom Jugoslavija, JA TO UPORNO PISEM VEC ODAVNO, ali "ideoloski ograniceni" Srbi, to ne zele da cuju- oni samo ponavljaju da su krivi oni posle 1945- komunisti, sto nije tacno. Komunisti su krivi sto nisu do kraja likvidirali ustaske poglavnike. Pa Ante Pavelic je bio poslanik u skupstini Kraljevine Jugoslavije, Stepinac isto kraljev miljenik, itd. Da nije bilo Jugoslavije 1918. pa Hrvatska banovina 1938., ne bi verovtno bilo ni Jasenovca, Jastrebarsko i svi ostali konclogori u NDH! Katolicki Srbi iz Dubrovnika i Dalmacije valjda bi bili na strani Srba- pravoslavaca, cak i pod okupacijom bez obzira od postrekivanje Vatikana i Austro-Nemaca. I kad ja napisem da je kralj Aleksandar iskoriscen od Vatikana i pokvarenih Engleza, i pod upravom svetskih vladara, i da je od istih ubijen kada im nije trebao, neki negiraju. Tito je isto Cercilov i Vatikanski favorit, za razliku od srpskog Mihajlovica jer im nije odgovarao neko ko je pravoslavac. Logicno da su Tito, Bakaric, Krleza kao Hrvati a glavni u Yu, iskoristili to da potisnu u stranu genocid, ali ga nisu mogli negirati jer je bilo premnogo zivih svedoka. Itd, itd. ALI ONO STO NE TREBA SUMLJATI DA JE BROJ UBIJENIH U LOGORIMA U NDH BIO TAJ KOJI SU TADA UTVRDILI. RUZVELT JE TRAZIO LOGOR I NADZOR NAD HRVATIMA ZBOG TAKO STRAVICNOG GENOCIDA NAD SRBIMA! ISTOK I ZAPAD SU BILI SAGLASNI! Tek posle "pacovskih kanala" kada su ustase i nacisti polako preuzimali vlast u USA, menja se i narativ, i falsifikovanje istorije, pranje Od 1989. zivimo u eri Velikog Brata gde je LAZ=ISTINA! Ali saglasan sam sa tobom da su sve ex yu KOLONIJE, a ljudi ROBOVI koji ucestvuju u njihovim "Igrama gladi"!!!

    • Mate says:

     Te brojke su u skladu sa lažima svjetskim moćnika koji ponovno žele sukob na ovim prostorima tako da dodaju gorivo na vatru velikosrpskim aspiracijama i da služi za opravdanje za genocid nad Hrvatima. Četnici kada su ulazili u Vukovar su imali oznaku lubanje i kosti, a ta ideologija Srbi svi i svuda je masonska ideologija genocida. Tko je financirao Stefana Nemanju i pomagao mu da osvoji Dubrovnik, a nije uspio: Venecija, tko je financirao Dušana Silnog i pomagao mu dok nije odbio poslušnost, pa vatikan i venecija,

     • jovan says:

      Pa Dubrovnik je od pamtiveka bio jedino SRPSKI. Nikada, nikada tamo nije ziveo ni jedan Hrvat sto dokazuju popisi od pre 100godina. Kada je cuveni Nusic posetio Dubrovnik, pitao je prvog decaka koja je crkva srpska, on mu je odgovorio "pa sve su srpske, ti verovatno pitas za pravoslavnu"! Da ne pominjem Rudjera Boskovica, i druge. To znaci samo jedno, da je to bio medjusrpski sukob, kao cetnici-partizani, kao obrenovici-karadjordjevici,... Normalno da je Venecija bila na strani Srba katolika. Ta tvoja prica ne pije vodu. U vreme pobede nad fasizmom(ustastvom) svet je bio jedinstven i nije bilo vreme lazi, kao posle "anslusa Istocne Nemace, od strane natofasista i propasti Rusije 1990, KADA NASTUPA LAZ= istina. U Vukovaru su usla regularna vojska drzave Jugoslavije, jer su tamo ubijali Srba, a doktorka Vesna vadila organe za zapadne narucioce, to je bilo prvo pre nego su poceli da narucuju kasnije od shiptara. Te sto si video "cetnike sa lobanjama" su bile raznorazni paraderi, Draskovicevi i dr. Ne postoji velikosrpski nacionalizam, vec samo velikohrvatski "ustaski fasisam" od srpskih konvertita, koji se na zalost povecavaju u vasu korist. Beograd (i Novi Sad ) je leglo "ustasa"! Sva glumatala, redatelji, piskarala, jugokomunisticki muzikanti,... svi su za NDH, kalifat Bosanski, i Veliku Albaniju! Genocid iz 41-45, ponovili ste 91- 95, uz pomoc okupatora Nemaca i USA, i jos se hvalite time.

      • Karital says:

       Znači, ceo svet je ratovao protiv nacista ustaša?Idi sada u Dubrovnik pa upitaj prvog na kog naiđeš, koja je crkva srpska?Možda dobiješ nešto drugo od odgovora.Toliko o srpskom Dubrovniku.Kave nebuloze iznosiš o partizanima, kad u Srbiji nisu smijeli ni primirisati do kraja rata.Beograd je dao pedesetak partizana, sve dok vas crnogorski generali nisu mobilizirali i poslali na sremski front, da vas pokokaju ustaše i njemci.Sremski front vam je nagrada za suradnju sa fašizmom Draže Mihailovića.Toliko o srpskim partizanima i suradnicima talijanskih fašista koje ste rehabitovali i pretvorili u borce za slobodu.Jovane, možeš samo da sanjaš srpski Dubrovnik!

       • jovan says:

        Naravno da je ceo svet ratovao protiv nacista i ustasa, pa zovu ga Drugi SVETSKI rat!!! Pa kako nije bilo partizana, a "Uzicka republika"- Kadinjaca!?? Jedino si u pravu da su posle toga partizani vecinom boravili na teritoriji NDH, sve dok Cercil nije odlucio da Tita odredi da bude na celu Jugoslavije, i onda su dopremili opremu i oruzje partizanima( i proglas kralja Petra da se Srbi stave pod komandom Tita, opet delo Engleza). E tek onda sledi 1944. i ono sto si ti napisao. Za Beograd nista cudno, i danas je Beograd leglo ustasa, poslednjih 30 godine "bg elita" bila sve vreme za Tudjmana i Aliju. I jos da se ne vracam, da objasnim Mateu (ujedno i tebi)da je i Vukovar SRPSKI, a nikako Hrvatski grad,jer vi verovatno ne znate da su 1918. odlukom narodnih veca prvo u sastav Kraljevine Srbije usli Srem, Backa i Baranja! Znaci, i Baranja i Vukovar su delovi Srbije. To sto su komunisticke granice komunistickih republika crtali Bakaric, Krleza, i glavni  tada "montenegrin" Milovan Djilas( pred kraj svog zivota se pokajao i izjasnjavao kao Srbin), nisu validne, niti su trebale biti drzavne, i tako da su to privremene, dok traje Natofasisticka okupacija. I jos jedano, nemoj da se cudite sto se sve vise Hercegovaca ne smatraju hrvatima(pisao Mate)- pa to je samo odluka katolicke crkve da sve Srbe katolike prepise u Hrvate! Hrvata pre vise od sto godina nisu ni ziveli u Hercegovini i Dalmaciji. Gledao sam jedan stari dokumentarac gde se iseljenici sa jadranskih ostrva na Ognjenoj zemlji, Argentini, pricali da su se izjasnjavali da su Srbi, tek posle Drugog rata dolaskom ustasa i utacajem katolicke crkve, oni prelaze u  hrvate. Ja nikad ne pisem nebuloze, to sto danas Dubrovnik nije srpski, jasno je svakom, ali i Djilas bio srban, pa crnogorac, pa opet se vratio- Srbin. I da li je to za vjek i vjekov, niko ne zna. Ja sam se samo ukljucio u raspravi o istorijskim faktima, reviziju istorije koje pokusavaju da nametnu madijsko- holivud propagandom sadasnji nacisti i njihovi sateliti "ustase"! A znam da je svaka sila i okupacija prolazna,pa bila i NATO ( USA, Engleska, Nemacka..)

        • RASPUCHIN says:

         Jovane , Prije nekih desetak godina su sanirali crkvu sv. Vlaha i na HRT-u imali reportažu o tom "poduhvatu". U intervjuu sa voditeljicom radova pita nju reporter : "Šta vam je bilo najteže?" a ona njemu odgovara : "Najveći problem nam je bilo to što su temelji okrenuti obratno". Ovo objašnjava sve priče o Dubrovniku i "nadgradnji" istoga. U ostalom , ovaj snimak postoji u arhivi HRT-a.

         • jovan says:

          Ma jasno da su to prostori Srpskih zemalja, ali poslednjih 30-ak godina je takva antisrpska propaganda lazi( setimo se Taci u prvom redu pobednika Prvog rata, a Vucic u publici, da nije zalosno bilo bi presmesno ), tako da ja razumem ove koji pojma nemaju, oganiceni u znanju da ne prihvataju ni nepobitne cinjenice!

        • Karital says:

         Ma nemoj, Vukovar i Baranja su srpski krajevi.Kako si došao do tog otkrića?Da nisu možda po Baranji i Srijemu živjeli Srbi?Jedini Srbi koji su živjeli oko Vukovara su oni koje su Grci istjerali iz Soluna.Niste ni njima odgovarali, iako volite reći da su vam braća.Naseljavali ste na hrvatski teritorij po Srijemu, pravoslavce iz Dalmacije, pasivnih krajeva Hercegovine,te izbjeglice iz Grčke, dok ste kolonizirali Vojvodinu s Crnogorcima i Srbijancima kao i Kosovo.Na cijelom ovom narečenom prostoru niste bili starosjedioci, već došljaci iz Hercegovine i Crne Gore.U biti, sve su to Crnogorci, koji su konvertirali na srpstvo kao i drug Djilas, koji je to učinio u inat Titu.U Argentini smo na vrijeme rešili razno razne Dobrečiće, pasitire koji su stado vodili vukovima. Ukapiraj, Dubrovnik nije srpski bio niti će biti Jovane!Film, po ocijeni žirija je propagandni s namjerom da se ocrni cijeli hrvatski narod.

         • jovan says:

          Nadji bilo koji istorijski fakt, novinu,.. iz 1918. kako su koje regije raspadajuce austro-ugarske donosile odluuke o prisajedinjenju Kraljevini Srbiji. Videces da narodno vece Baranje, Srema i Backe donelo odluku pripajanje Kraljevini Srbija, To je uradilo i vece Banata. Zagreb i Hrvatsko je odugovlacilo, ali pod pritiskom Dalmacije DA CE ONI AKO ZAGREB NECE, DA CE ONI SAMI, i naravno cvecem je docekana srpska vojska u Split, radosni sto nisu okupiranod Italijana. I da ne pisem dalje, pitaj akademika Tvrtka Jakovinu, koji je objasnio Hrvatima da nisu prisli Kraljevini SHS, da bi Dalmacija i svi ostali delovi Yu bili deo Kraljevine Srbije, a Zagreb i Zagorje bi bilo regija Ugarske. Znaci, Hrvatska do 1941 i NDH nikada nije postojala, to je bila drzava AUSTROUGARSKA. Slovenci bi pripojeni i asimilirani u Austriji. Grci su raselili srpsko stanovnistvo oko Soluna,kada je ta teritorija pripala njima posle raspada Turske, cini mi da je Tupurkovski, primer za to. Tacka. A film??Svi holivud filmovi su propaganda i nagrade su 99% politicke, i to je u redu. Ali istorijke cinjenice su cinjenice, i kriticari su bar mogli da se informisu , ako su labavi sa "naobrazbom". Evo ti jedno retoricko, otkud Hajduci u Split??? :))) Ne treba da odgovoris, jasno je da vama cinjenice nisu bitne, 30godine lazi su ucinele svoje da prihvatas LAZ=istina. The end.

      • Mate says:

       Ništa, to su gluposti i mitomanija, pa sam povjesničar Muhamed Al-Idrisi govori o Dubrovniku kao krajnjem Hrvatskom gradu u Dalmaciji, pa je li Stefan Nemanja išao zajedno sa Venecijom osvojiti Dubrovnik pa nije uspio.

       • jovan says:

        Dubrovnik sam ti objasionio, ali.... Moras prvo da znas kakvi su tada srednjevekovniodnosi izmedju srpskih drzava srpske vlastele, i zupana i kraljeva vladalo rivalstvo ko ce da bude vladalac SVIH SRPSKIH ZEMALJA. Dubrovnik je bio vazan trgovacki centar za svakog drzavnika. Ali najvaznije da postoje dokumenti, popisi da su stanovnici Srbi i da govore srpski jezik( hrvatski nije ni postojao) ! A to sto ti je rekao dajdza Idriz, cista novokomponovana laz, novokomponovana lazna istorija. Taj vas "velikohrvatski sovinizam" podpomognut od Vatikana, pogotovo Hitlerovim papom Pije xii, ( da pokatolicite ili pobijete sve Srbe) napravio je najveci ljudozderski genocid nad Srbima, gori od Hitlerovih konclogora, Logori za decu, zene, muskarce-civile. Jedino mi zao sto na pocetku filma, reditelj nije stavi citat Ruzvelta, predlog da Hrvati moraju da se stave pod nadzor u logor, zbog sistema logora Jasenovac, Jastrebarsko, Jadovno, Nasice,... gde su cinili ljudozderstva! Nemci su se zgrazavali. Pa neka onda placeni kriticari pljuju film, a slave NDH!

        • Mate says:

         De Administratio Imperio od bizantskog cara Konstantina VII. Porfirogeneta nigdje ne spominje Srbe, ali zato itekako spominje Hrvate. Tko je financirao Dušana Silnog i njegovu vojsku plaćenika, pa Venecija i Vatikan, i onda je bio otrovan kad je odbio daljnju poslušnost. Uostalom, Vatikan nije priznao Kosovo, priznao je Jugoslaviju, a nije NDH, a Zvonimir Šeparović je bio izbačen 1991. kada je kod pape pokušao ishoditi priznanje Hrvatske. Nemanjići su zajedno sa križarima i Venecijancima klali i pljačkali po Konstantinopolju, naravno nažalost i sa Ugarima i Hrvatima i ostalim papinskim sluganima, pa jesu li križari 1202. uništili Zadar za Veneciju, a danas križar u grbu grada Zadra. Uz to, Srbija je britanska kolonija još od 1903., a Hrvatska i Bosna od 1918. godine, a vidim da ovdje neki stalno spominju kako Srbi imaju jake veze sa zločinačkom Italijom i Vatikanom, a onda govore protiv fašizma, kao za Španjolce su, a Španjolci prvi kolonijalisti, i onda kao mi smo se herojski borili na strani Britanaca (najgori svjetski kolonijalisti), Francuzi (isto teški kolonijalisti), Italije (fašizam + kolonijalizam, 1.svjetski rat), Rusije, kasnije SSSR-a (pogledaj koliko je boljševizam ubio ljudi i oni kao nisu imperijalisti, a oslobađaju od života i imovine), pa jesu li Karadžorđevi bili uz Britance, a Obrenovići uz vatikansku Austro-Ugarsku, pa jesu, a jesu li Nemanjići bili u Zmajskim (čitaj sotonskim po Biblija, iako su i to sve laži i obmane) vitezovimatada vodećeg europskog papista Žigmunda Luksemburškog i jesu li klali za papu i je li im Žigmund dao titulu srpskog despota na tada još uvijek ne-otomanskom dijelu Srbije (premda malenom i često se balansiralo između Osmanlija i Žigmunda).

        • Mate says:

         1941 - 1945. prema svjedočima samih partizanskih generala Jasenovac i Stara Gradiška su bili radni logori, a od 1945 - 1952. gubilišta na stotine tisuća Hrvata.

         • jovan says:

          Ubijani 1945 su Hrvati-ustaase- ljudozderi, ali u Blajburgu( ekvivalent Srebrenica kada su ubijani dzihadisti-ljudozderi), a Jasenovac nema nikakve veze sa ubijanjem Hrvata, vec iskljucivo milion Srba, zena, dece kojima se broj ne zna, ili kako rece preziveli dete-logoras- dnevno je imiralo 30-ak samo od gladi, mesecno ,1000. A stizalo je non-stop novih. Sto se tice ordena Titu od strane Vatikana, je logicna stvar jer je on covek Vatikana i Engleza, i radio na tome da zlocini NDH potisnu i prikriju u ime lazne parole "bratstvo- jedinstvo", idemo dalje zaboravimo zlocine NDH.

        • Mate says:

         A ovi veliki Jugoslaveni ateisti prakticiraju štovanje i idolatriju Tita, Tito kao ateist, a išao kod pape koji mu je dao orden i počasnu titulu kanonika Svetog Jeronima u Rimu, a velike rvatine kao titomrzci uz vatikan, i tko je sad tu lud više?

 16. Miki says:

  Da mozda nisu klali guske i kokosi ili mozda krokodile

 17. Pingback: Stravična propaganda u Americi: " U Jasenovcu nisu ubijani ni Srbi ni deca" - Šajkača

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *