STRAVIČNO: Doktor monstrum ubijao tek rođene bebe na Klinici za žene

STRAVIČNO: Doktor monstrum ubijao tek rođene bebe na Klinici za žene

14 maja 2013

Gosnell+WalkKermit Gosnel, 72-ogodišnji američki lekar koji je vodio, danas zatvorenu, kliniku za žene slabijeg imovinskog stanja, proglašen je krivim za ubistvo tri bebe tokom pobačaja.

Gosnel je obavljao protivzakonite pobačaje u Klinici za žene slabijeg imovinskog stanja. Za njega je zatražena smrtna kazna, jer je tokom porođaja, u kasnim stadijumima trudnoće, porađao žive bebe i potom im namerno makazama rezao kičmu.

Monstrum Gosnel je smireno slušao presudu, tokom koje je jedna od članica porote plakala, a nakon koje je tužiteljka Džoan Peskatore zagrlila policijskog istražioca i takođe zaplakala.

Suđenje, za koje protivnici prava na pobačaj tvrde da su ga ignorisali mediji, zbog pristranosti prema zagovornicima tog prava, bilo je obeleženo slikovitim svedočenjima. Svedoci su opisali kako su tek rođena deca disala, kretala se i glasala, te kako je Gosnelova klinika u Filadelfiji, tokom suđenja nazvana „kućom strave“, bila prljava.

Gosnel je takođe okrivljen za ubistvo iz nehata u slučaju 41-ogodišnje Karnamaje Mongar iz Virdžinije, koja se predozirala lekovima nakon što je kod Gosnela obavila pobačaj.

On je u zatvoru od hapšenja u januaru 2011. godine, a proglašen je krivim i za obavljanje 21 pobačaja nakon 24. sedmice trudnoće, što je u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji protivzakonito.

Pomoćnica lekara Ajlin O’Nil (56) okrivljena je jer se lažno predstavljala kao lekar i naplaćivala svoje „lekarske“ usluge.

Advokat Džek MekMejon je za CNN rekao kako će se žaliti na odluku. MekMejon je u vatrenom dvoipočasovnom završnom govoru rekao kako nijedna beba nije ubijena, jer su već bile mrtve nakon što je Gosnel na njima upotrebio lek digoksin.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *