STRELKOV: Dok sam živ braniću Rusiju, a do tada neprijatelji neće mirno spavati

STRELKOV: Dok sam živ braniću Rusiju, a do tada neprijatelji neće mirno spavati

8 septembra 2014

People's militia captures three special task force officers in Donetsk regionDonedavni ministar odbrane Donjecke Republike i „heroj Slavjanska“ – Igor Strelkov – objavio je da će se narednih meseci posevtiti „pariranju pokušajima da se u Rusiji izvede obojeni državni prevrat“.

Otkrio je ovo u intervjuu elektronskom listu „Ukrajina.RU“, naglasivši:

„Smatram da se majdani i haos iz Ukrajine u kojoj bukti građanski rat mogu preko granice preliti i u Rusiju“.

Istom listu je otkrio da radi toga ima nameru da objedini ruske „leve i desne pokrete“. Dodao je da će svoju nameru za koji dan podrobnije izložiti ruskoj javnosti.

Strelkov je, inače, prethodno izjavio da ono što se događa u Novorosiji – „iz celog niza razloga“ – ne može i ne želi da komentariše, ali je istakao da, blago rečeno, nije oduševljen.

Dodao je: „Ne skidam sa sebe odgovornost za situaciju u Donjecku. Dobro sam obavešten o svemu što se tamo događa. Međutim, sada nikako ne mogu na to da utičem. Zasad“.

Još je podvukao: „Nastaviću neizostavno da se borim za Otadžinu, u tom ili nekom drugom okviru. Neka oni koji me ne vole (u Rusiji, Novorosiji i Ruini) povodom toga nemaju nikakvih iluzija. Dok sam živ – neće mirno spavati. Osim ovoga, nekima u Donjecku šaljem – kako se sada govori – „mesidž“: „Gadan sam i imam dobro pamćenje“. Ovo se naročito tiče jednog postarijeg koji voli dobre cigare i viski, a preko 20 godina se uspešno prodavao za oficira i patriotu. On će shvatiti“.

Strelkov je najavio da će mu do kraja meseca iz štampe izaći druga knjiga bajki koju je završio pre nego što je krenuo na Krim…

(Fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *