STRELKOV OTVARA NOVI FRONT: Pomoći ću Putinu da slomi petu kolonu u Moskvi!

STRELKOV OTVARA NOVI FRONT: Pomoći ću Putinu da slomi petu kolonu u Moskvi!

11 septembra 2014

Ukraine Plane Rebel CommanderBivši ministar odbrane DNR ne planira da se vraća na Donbas dok u Rusiji ostaju neprijatelji i izdajnici. Igor Strelkov smatra da se glavni „front borbe“ premestio u Moskvu, i upravo zbog toga se nalazi u Rusiji. Na svojoj preskonferenciji, bivši ministar odbrane Donjecke narodne republike, izrazio je uverenje da je glavni cilj njegovih neprijatelja – odugovlačenje vojnog konflikta.

– Zapad i „peta klona“ ne skrivaju svoje planove o svrgavanju Putina. Njihova namera je da koliko god mogu produžuju rat. Oni ne žele pobedu Novorusije, – uverava Strelkov.

Naglasio je da sada ne namerava da se vraća u DNR svojim ratnim drugovima dok se glavni front borbe odigrava u Moskvi.

Ja podržavam Putina u borbi protiv „pete kolone“. Rusi treba da prekinu sa bilo kojim vidom opozicione borbe, uveren je bivši ministar odbrane DNR.

Strelkov je takođe naglasio, da se po njegovim informacijama, ukrajinska armija posle predaha, koji su dobili zahvaljujući primirju, sprema za veliku ofanzivu na pozicije narodne milicij,.

Strelkov je na mesto ministra DNR došao 16. maja 2014. godine. Tog dana je bila formirana i Kancelarija ministara republike. Strelkov nije samo vodio Ministarstvo odbrane, već je i bio uključen u vojne operacije. Postao je slavan još tokom prolećnih protesta na jugoistoku Ukrajine, a zatim je stao na čelo narodne milicije Donbasa. Već 14. avgusta postalo je poznato da je ministar odbrane DNR napustio svoju poziciju. Na njegovo mesto je postavljen Vladimir Kononov.

(LifNews; Za Pravdu preveo Petar Vlahović)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Radoslav says:

    ISTA STVAR KAO U JUGOSLAVIJI KRENI STANI KRENI,I NA KRAJU POLITICKI IZGUBIS ONO STO SI KRV PROLIJO AKO PADNE UKRAJINA PASCE I RUSIJA PETU KOLONU JE HITLER OSTAVIJO I TO IDE SA KOLENA NA KOLENO KAO STO VIDIMO.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *