STROGO ČUVANA TAJNA: Amerika ustuknula jer su joj već srušeni avion i 4 „tomahavka“

STROGO ČUVANA TAJNA: Amerika ustuknula jer su joj već srušeni avion i 4 „tomahavka“

3 septembra 2013

Syria missileTo je 1. septembra potvrdio vojni ekspert u intervjuu za TV kanal “ Al Manar „. Razlog za kašnjenje početka udara predsednika Obame na Siriju nije što on, navodno, čeka Kongres. Razlog je u tome što je 31. avgusta Sirija uništila američki borbeni avion F-22 Raptor, kao i četiri rakete „tomahavk“.

F-22 Raptor je trenutno najnapredniji lovac na svetu. On leti na izuzetno velikim visinama i razvija izuzetno velike brzine. Upravo zbog toga njega je nemoguće oboriti. Opremljen je takvim naoružanjem da može obarati neprijatelja i na 50 kilometara udaljenosti. Poseduje najmoderniju tehnologiju koja ga na terenu čini potpuno nevidljivim.

Američki generali su upravo zato šokirani jer im je takav avion uništen vrlo profesionalno uključujući i presretnute moćne rakete tipa Tomahavk. Američki vojni avion srušio se u blizini granice sa Jordanom. Oštećene rakete su pale u more. O obaranju aviona F – 22 Raptor piše i list “ Los Anđeles Tajms“.

List je takođe izvestio da je 30. avgusta Sirijska protivvazdušna odbrana oborila četiri američke rakete „tomahavk “ ruskim antiraketnim sistemom “ Pancir – 1 „. Ovo su prve ruske protivavionske rakete ovog sistema koje su uništile američke rakete.

Prema listu ,gubitak modernog aviona F – 22 na severu Jordana i obaranje 4 raketa glavni razlog je za iznenadno kašnjenje agresije protiv Sirije. Istu vest prenosi i list „Oklahoma Post “ pozivajući se na američke vojne izvore. Vojni ekspert Džon Rid Plava rekao je novinarima da Sirija nema samo S – 300, već i njenu unapređenu verziju. On nije isključio da poseduje i sistem S-400.

O ovom događaju svedoče i stanovnici sirijskog grada Tartusa koji su potvrdili da su čuli 30. avgusta, u popodnevnim satima, huk tri aviona.

Jedan avion je bio Mig – 23, drugi -MiG – 29 koji se uputio ka izdvojenom američkom avionu, viđen u blizini sirijskih teritorijalnih voda. Američki avioni su bili oko 20 milja od obale Sirije. Svako od njih je mogao u svakom trenutku da uđe u sirijski vazdušni prostor. Ali, kada su primetili približavanje sirijskih aviona, Amerikanci su se okrenuli i otišli prema moru.

Dana 1. septembra se ponovila ista epizoda oko 10 časova. Očigledno da ovakvim akcijama američka avijacija testira borbenu gotovost u sirijskom sistemu protivvazdušne odbrane, ali i traže šupljinu u njoj i… očigledno nije pronađena. Zna se da svim lansirnim rampama u Siriji rukovode dobro obučeni i iskusni ruski stručnjaci a da je i sirijska posada odlično obučena.

(Vestinet.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Mirjana Jelovac says:

    Hvala Bogu ako je istina!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *