СТРОГО ЧУВАНА ТАЈНА: Трамп не сме да нападне Северну Кореју! ЕВО ЗБОГ ЧЕГА

STROGO ČUVANA TAJNA: Tramp ne sme da napadne Severnu Koreju! EVO ZBOG ČEGA

23 avgusta 2019

Severna Koreja je uspela da stvori minijaturni nuklearni naboj i proizvede nuklearnu bojevu glavu, prema nalazima nedavno objavljene Bele knjige odbrane za 2019. godinu, prema podacima japanskog lista Yomiuri.

Kaže se da je “evidentno da je Severna Koreja već izvršila minijaturizaciju nuklearnog naboja i stvaranje nuklearne bojeve glave”, kaže Yomiuri.Tramp je na početku svog mandata žurio da napadne Severnu Koreju nadajući se da će sprečiti proizvodnju mini nuklerane glave, ali su ga u toj nameri sprečili Rusi i Kinezi postavljajući svoju ratnu flotu na obale Severne Koreje. Sada je jasno Severna Koreja poseduje nuklearno oružje koje može da dopre do Sjedinjenih Država.

U poređenju sa prošlogodišnjim izjavama, da se Severna Koreja „verovatno bliži realizaciji“ ovih planova, nova izjava Bele knjige odbrane naglašava povećanu zabrinutost Japana u vezi sa nuklearnim programom Severne Koreje, posebno zbog sposobnosti vojnih snaga ove zemlje da postavi nuklearne bojeve glave na svoje balističke rakete.

Japan ocenjuje da su vojni programi Severne Koreje “ozbiljna i približavajuća pretnja”.

Ranije ovog meseca, severnokorejski lider Kim Jong-un izvršio je inspekciju testa novog oružja, prenosi državna novinska agncija KCNA.

Istovremeno, severnokorejski diplomata rekao je da Pjongjang neće pregovarati sa Seulom u znak protesta protiv vojnih vežbi Južne Koreje i SAD.

Severna Koreja je lansirala dve rakete kratkog dometa, što je Južna Koreja nazvala pokazivanjem snage protiv novih zajedničkih vojnih vežbi sa Sjedinjenim Državama.

Saveznici su započeli test koji će se u velikoj meri sprovesti putem kompjuterskih simulacija. To je alternativa starim opsežnim testovima Seula i Vašingtona koji su bili zamrznuti kako bi se ubrzali nuklearni pregovori između Pjongjanga i Sjedinjenih Država.

Severna Koreja ove vežbe smatra „probom za rat“ i suprotstavila im se svojim vojnim akcijama.Stručnjaci za rakete iz Centra za neširenje nukleanog oružja Džejms Martin u Kaliforniji rekli su da fotografije koje je objavila KCNA pokazuju novu vrstu balističke rakete kratkog dometa, mada je potrebna detaljna analiza.

U drugoj izjavi koju je prenela KCNA, visoki severnokorejski diplomata rekao je da neće biti razgovora između dve zemlje, osim ako saveznici ne okončaju svoje vojne vežbe koje su i dalje “agresivne prirode”.

“S obzirom na to da nas vojna vežba jasno predstavlja kao neprijatelja u njihovom konceptu”, rekao je Kvon Jong Gun, generalni direktor američkih poslova u Ministarstvu spoljnih poslova.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Istina says:

    Severnu Koreju podržavaju i naoružavaju Kinezi i svaka mala grrška može da ode Južna Koreja sa Japanom, zato Tramp i nemisli o napadanju jer bi u suprotnom moglo biti pogubno za Japance i Južnu Koreju...

  2. teoretičar says:

    Japan je bolesno paranoičan a plus je jako dugo pod američkim tutorstvom, potpuno je ušenuo vrat i sada gleda na S Koreju prestrašen da može da popije još koju nuklearku, ali od drveta ne vidi šumu. Nuklearke su mu u državi podosta dugo raspoređene i S Koreja sprema odbranu pa dokle dogura. Nikada nisam ni čuo niti video američke besne reakcije na raspoređivanje brodova oko S Koreje. Japanci se služe idotskim lažima. Rusi i Kinezi su jasno, naglas i javno došanuli amerima da ne napadaju S Koreju i to je bilo dovoljno i sve od njih. Nije bilo potrebe da pale kazane. A mozak japanskog naroda je davnih vekova mentalno ušenut i fanatizovan i tu ameri nisu morali ni da se trude, osim da mu dobace nekoliko opisa o S Korejskim atomskim bombama neviđene konstrukcije koju još niko na svetu nije uspeo da osmisli. Sdruge strane, mnogo država se bavi ispitivanjem i izmišljanjem novog naoružanja i sigurno je da će neko u neko vreme osmisliti nešto skandalozno snažno i moćno ili čak ni teoretski zaustavljivo. To je savim logičan razvoj situacije iako nije prirodan. A i to je pitanje šta je prirodno za današnjeg homo sapiens divljaka. Čovek je još uvek divlja zver, iako se hvali nekom civilizacijom. Ne verujem da će današnju epohu u budućnosti nazivati "civilizacijom". Imamo lepe krpice, ekrane, slike, divljački botoksovane, nafilovane, našminkane i ostrugane ženske i pokimon pametne mužjake koji bi i mamu svoju zaklali kada pomisle da to treba. Imamo olimpijske igre rata bez prekida. Ako je ovo civilizacija, ja sam Ajnštajn, Tesla, Mendeljejev, Pavlov i Teoretičar sve zajedno. Nažalost, ja čak nisam ni teoretičar kako treba. Sve spram civilizacije. Ni ona nije to što misli da jeste a još manje, kako treba. (E, sad sam i slučajno utešio. Bolji sam od današnje civilizacije)

  3. triglav says:

    severna koreja je mali izazivač, kojeg šalju dve srednje sileđije (kina i rusija) protiv največeg sileđije (sjedinjene države). to je vekovima proverena taktika bandi u sukobima na ulicama velegrada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *