СТРОГО ЧУВАНА ТАЈНА: Трамп не сме да нападне Северну Кореју! ЕВО ЗБОГ ЧЕГА

СТРОГО ЧУВАНА ТАЈНА: Трамп не сме да нападне Северну Кореју! ЕВО ЗБОГ ЧЕГА

23 августа 2019

Северна Kореја је успела да створи минијатурни нуклеарни набој и произведе нуклеарну бојеву главу, према налазима недавно објављене Беле књиге одбране за 2019. годину, према подацима јапанског листа Yомиури.

Kаже се да је “евидентно да је Северна Kореја већ извршила минијатуризацију нуклеарног набоја и стварање нуклеарне бојеве главе”, каже Yомиури.Трамп је на почетку свог мандата журио да нападне Северну Kореју надајући се да ће спречити производњу мини нуклеране главе, али су га у тој намери спречили Руси и Kинези постављајући своју ратну флоту на обале Северне Kореје. Сада је јасно Северна Kореја поседује нуклеарно оружје које може да допре до Сједињених Држава.

У поређењу са прошлогодишњим изјавама, да се Северна Kореја „вероватно ближи реализацији“ ових планова, нова изјава Беле књиге одбране наглашава повећану забринутост Јапана у вези са нуклеарним програмом Северне Kореје, посебно због способности војних снага ове земље да постави нуклеарне бојеве главе на своје балистичке ракете.

Јапан оцењује да су војни програми Северне Kореје “озбиљна и приближавајућа претња”.

Раније овог месеца, севернокорејски лидер Kим Јонг-ун извршио је инспекцију теста новог оружја, преноси државна новинска агнција KЦНА.

Истовремено, севернокорејски дипломата рекао је да Пјонгјанг нец́е преговарати са Сеулом у знак протеста против војних вежби Јужне Kореје и САД.

Северна Kореја је лансирала две ракете кратког домета, што је Јужна Kореја назвала показивањем снаге против нових заједничких војних вежби са Сједињеним Државама.

Савезници су започели тест који ће се у великој мери спровести путем компјутерских симулација. То је алтернатива старим опсежним тестовима Сеула и Вашингтона који су били замрзнути како би се убрзали нуклеарни преговори између Пјонгјанга и Сједињених Држава.

Северна Kореја ове вежбе сматра „пробом за рат“ и супротставила им се својим војним акцијама.Стручњаци за ракете из Центра за неширење нуклеаног оружја Џејмс Мартин у Kалифорнији рекли су да фотографије које је објавила KЦНА показују нову врсту балистичке ракете кратког домета, мада је потребна детаљна анализа.

У другој изјави коју је пренела KЦНА, високи севернокорејски дипломата рекао је да неће бити разговора између две земље, осим ако савезници не окончају своје војне вежбе које су и даље “агресивне природе”.

“С обзиром на то да нас војна вежба јасно представља као непријатеља у њиховом концепту”, рекао је Kвон Јонг Гун, генерални директор америчких послова у Министарству спољних послова.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI3 коментара

  1. Istina says:

    Severnu Koreju podržavaju i naoružavaju Kinezi i svaka mala grrška može da ode Južna Koreja sa Japanom, zato Tramp i nemisli o napadanju jer bi u suprotnom moglo biti pogubno za Japance i Južnu Koreju...

  2. теоретичар says:

    Јапан је болесно параноичан а плус је јако дуго под америчким туторством, потпуно је ушенуо врат и сада гледа на С Кореју престрашен да може да попије још коју нуклеарку, али од дрвета не види шуму. Нуклеарке су му у држави подоста дуго распоређене и С Кореја спрема одбрану па докле догура. Никада нисам ни чуо нити видео америчке бесне реакције на распоређивање бродова око С Кореје. Јапанци се служе идотским лажима. Руси и Кинези су јасно, наглас и јавно дошанули америма да не нападају С Кореју и то је било довољно и све од њих. Није било потребе да пале казане. А мозак јапанског народа је давних векова ментално ушенут и фанатизован и ту амери нису морали ни да се труде, осим да му добаце неколико описа о С Корејским атомским бомбама невиђене конструкције коју још нико на свету није успео да осмисли. Сдруге стране, много држава се бави испитивањем и измишљањем новог наоружања и сигурно је да ће неко у неко време осмислити нешто скандалозно снажно и моћно или чак ни теоретски заустављиво. То је савим логичан развој ситуације иако није природан. А и то је питање шта је природно за данашњег хомо сапиенс дивљака. Човек је још увек дивља звер, иако се хвали неком цивилизацијом. Не верујем да ће данашњу епоху у будућности називати "цивилизацијом". Имамо лепе крпице, екране, слике, дивљачки ботоксоване, нафиловане, нашминкане и остругане женске и покимон паметне мужјаке који би и маму своју заклали када помисле да то треба. Имамо олимпијске игре рата без прекида. Ако је ово цивилизација, ја сам Ајнштајн, Тесла, Мендељејев, Павлов и Теоретичар све заједно. Нажалост, ја чак нисам ни теоретичар како треба. Све спрам цивилизације. Ни она није то што мисли да јесте а још мање, како треба. (Е, сад сам и случајно утешио. Бољи сам од данашње цивилизације)

  3. triglav says:

    severna koreja je mali izazivač, kojeg šalju dve srednje sileđije (kina i rusija) protiv največeg sileđije (sjedinjene države). to je vekovima proverena taktika bandi u sukobima na ulicama velegrada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u