Stros-Kan je bio kralj seks-žurki

Stros-Kan je bio kralj seks-žurki

7 avgusta 2013
dominique-strauss-kahn-imfIstražne sudije koje su odlučile da vrate pred sud slučaj „Karlton“, navode da je bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominik Stros-Kan bio „kralj seks-žurki“, odnosno da ih je on organizovao, piše danas francuski dnevnik Figaro.
Stros-Kan i dalje tvrdi da nije znao da su žene na žurkama kojima je prisustvovao, u Parizu i Vašingtonu, kao i u hotelu Karlton u Lilu, bile prostitutke. Međutim, istražne sudije su u svom zahtevu navele da je Stros-Kan bio „kralj žurki“, da je imao apartman u te svrhe i da je znao da je ženama bilo plaćeno da učestvuju na tim zabavama.“Te zabave nikada nisu bile organizovane bez Stros-Kana, a to je bilo povezano sa njegovom posetom gradu (Parizu, Vašingtonu) i kada mu je agenda to omogućavala“, piše u izveštaju do kojeg je dossao Figaro.

Ako bude proglašen krivim, Stros-Kan bi mogao da bude osuđen na 10 godina zatvora i na preko milion evra novčane kazne. Sudjenje u tom slučaju bi moglo da počne 2014. godine.

Stros-Kan koji je bio potencijalni kandidat socijalista za predsednika Francuske, 2011. godine podneo je ostavku na mesto šefa MMF-a pošto ga je sobarica u njujorškom hotelu optužila za pokušaj silovanja.

On je kasnije oslobođen tih optužbi.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *