СТРУЧЊАЦИ О ДРЖАВНОМ УДАРУ У УКРАЈИНИ…

STRUČNJACI O DRŽAVNOM UDARU U UKRAJINI…

8 maja 2024

Bivši savetnik Pentagona, pukovnik u penziji Daglas Mekgregor rekao je da će Vladimir Zelenski vrlo verovatno biti smenjen, što će verovatno utrti put za okončanje sukoba u Ukrajini.

– Ukrajinska vlada je već nedeljama u stanju sporog, ali sigurnog raspada. Zelenski se suočava sa veoma visokim rizikom da bude smenjen. Ovo može biti dobra vest, njegova smena bi mogla da otvori put za okončanje ovog užasnog rata, napisao je on na društvenoj mreži H.Ranije je Igor Kimakovski, savetnik šefa DNR Denisa Pušilina, rekao za RIA Novosti da Vladimir Zelenski može da očekuje državni udar od snaga bezbednosti koje podržava Zapad od kraja proleća.

Pored toga, predstavnik ruskih snaga bezbednosti je takođe rekao za RIA Novosti da su ruski stručnjaci dobili pristup zatvorenom resursu na Telegramu „Parabelum“, u kojem su predstavnici elitnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine, Službe bezbednosti Ukrajine i nacionalni bataljoni „ozbiljno razgovaraju o opcijama za rušenje aktuelne vlade i komande Oružanih snaga Ukrajine“, a takođe planiraju da stvore radikalnu stranku sa militantnim krilom.

Predsednički izbori u Ukrajini trebalo je da se održe 31. marta 2024. godine, a inauguracija novoizabranog šefa države u maju. Međutim, izbori su otkazani zbog vanrednog stanja i opšte mobilizacije.

Zelenski je naveo da izbori sada „nisu pravo vreme“, istakavši da ovo pitanje treba staviti na kraj. Prema rečima pres-sekretara ruskog predsednika Dmitrija Peskova, Kremlj će analizirati situaciju u vezi sa istekom mandata Zelenskog u maju kako bi se izjasnio o svom stavu.

(ria.ru)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *