СТРУЧЊАЦИ ПРЕДВИЂАЈУ: БИХ ЈЕ ПРОПАЛА, ПРЕТЕ ЈОЈ КРВАВИ СУКОБИ! Нешто се гадно спрема У НАШЕМ КОМШИЛУКУ?!

STRUČNJACI PREDVIĐAJU: BIH JE PROPALA, PRETE JOJ KRVAVI SUKOBI! Nešto se gadno sprema U NAŠEM KOMŠILUKU?!

25 oktobra 2017

Američki institut za stabilizaciju i tranziciju (IST) objavio je opširnu analizu o stanju u Bosni i Hercegovini, navodeći da je BiH propala država u srcu Evrope, i da se u središtu Evrope odvija velika i opasna kriza.

– Dok se čitav svet fokusirao na sukobe na Bliskom istoku, u središtu Evrope odvija se opasna kriza. Bosna i Hercegovina koja je nekada služila kao uzorno dete međunarodne intervencije, danas je država predstavlja neuspelu državu – navodi se na samom početku izveštaja.

Dalje se navodi da je zemlja u konstantnoj krizi, da propada i u stalnim je političkim previranjima već više od decenije.

U izveštaju se dodaje da mnogi faktori doprinose tome da budućnost BiH izgleda mračno.

– Usled političke i ekonomske nefunkcionalnosti, bezbednosne pretnje od islamskog terorizma, io manjka evropskog i američkog interesa, budućnost ove zemlje izgleda mračno. Zajedno ovi faktori doprinose krizi koja preti da preraste u krvave sukobe kao 90-ih – stoji u izveštaju američkog instituta.

Navodi se i to da Dejtonski mirovni sporazum nije u stanju da reši aktuelne probleme u BiH uprkos uspehu 1995. godine, kada je prekinuo krvave sukobe.

– Samo obnovljen diplomatski pristup predvođen SAD-om može da zameni zastareli Dejton i da zaustavi političko rasparčavanje zemlje, ali i regiona – naglašava se u izvještaju.

(Vesti-online)

KOMENTARI10 komentara

 1. Beli Orao says:

  Prije bi rekao da baš Ameri i šniraju i pripremaju taj sukob ili rat jer Drogama je rekao ne ali Alihodža sluša Amere i Kormaču omaklo mi se krmaču ! Ali Srbi budite spremni !!!

 2. joko says:

  Ja mislim da bi tu sve bilo uredu SAD nikad nije nijesao prste na ovom terenu.To bi bilo najbolje.Ali posto ih je umiješao desilo se to što se desilo 90 ih.Smislili su taj dejton kako bi mogli ponovo sa njim manipulisati.ALI!U toliko sa negdje iza brda pojavi RUSIJA i to neka nova neočekivana kao takva,jaka,moćna,opasna,respektabilna,kako sam maloprije reko neočekivana da će se ikada pojaviti u tom izdanju.I?Sad ,što da se radi?Onaj ko je dosad sve to palio pa izigravao vatrogasca spasioca i gasio više to nemože da radi.Dali Vi vidite i dali primjećujete da više nemože nigdje u Svijetu da se pokrene neka eskalacija poput SFRJ,Iraka,Libije I SL.Sirija se čisti od takve epidemije i prosto se neda više pokrenut slično žarište.ZAŠTO?Jeli taj pirat prestao da pali?NE!Sada je prevencija vatrogasaca nešto što nedozvoljava ponavljanje požara.A ti požari su nekome donosili lovu i sad je uskraćen za taj profit na račun naših i jada drugih naroda.Sada će taj svjecki pizlrat i u isto vrijeme svjetski policajac da se uguši u svoju jad.Ima ona stara poslovica.Zlo činjela gore dočekala.

 3. Trifun says:

  Cekamo vas! Ovaj put sa nuklearnim kisobranom iz pozadine. Konacno da dovedemo rusku armadu na nase teritorije jednom za sva vremena. Nema nazad.

 4. Konj says:

  Samo vi nas ostavite na miru i nemojte se brinuti za nas. Da nije vas nebi bilo rata i sve bi bilo drugačije !

 5. Batina says:

  tako je, gdje god su dosli cvjetaju ruze. mars skotovi.

 6. Sasulja says:

  Nema mira u Svetu,dok je ovih (nato-usa)zlotvora,jer to je naviklo samo da pljacka tudje.

 7. Rep.Srpska says:

  Ameri, napravite rat ponovo ali Rusi ce da udju,ostacete i bez KiM,i bez CG i bez Mk a cela bih bice Republika Srpska; nisu vise '90-te.

  • vindfaker says:

   ne zaboravi Slavoniju,Baniju,Kordun,Istocnu Dalmaciju do Zadra....

 8. ralence says:

  Srbima i Bosanskim Muslimanima najveća opasnost preti od Hrvata i Katoličkog Zapada. Papa bih želeo da pokatoliči ova dva Naroda jer misli da je došao pravi čas da se to uradi. Da bi to uspešno uradio guraju Muslimane u sukob sa Srbima. Muftija Zukorlić i ostale Muslimanske Vođe u Srbiji su to shvatili i zato podržavaju Vučića. Amerika ubrzano naoružava Hrvatsku ne zbog Srbije već zbog Bosne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *