СТРУЧЊАК ОТКЛОНИО СВЕ ДИЛЕМЕ: „Неће бити рата! Русија је толико војно јака да је нико не сме напасти“

STRUČNJAK OTKLONIO SVE DILEME: „Neće biti rata! Rusija je toliko vojno jaka da je niko ne sme napasti“

3 januara 2021

Bivši šef izraelske bezbednosne službe „Nativ“ Jakov Kedmi rekao je kako je rusko rukovodstvo, povećavajući vojnu nadmoć zemlje u odnosu na Sjedinjene Države, odložilo potencijalni početak globalnog sukoba.

U proteklih godinu dana, Vašington i njegovi saveznici u NATO-u više puta su sebi dozvoljavali da daju provokativne izjave o Rusiji.Štaviše, Amerikanci su čak preduzimali vrlo brzoplete akcije usmerene na konfrontaciju sa Moskvom. To uključuje upad ratnih brodova američke mornarice u teritorijalne vode Ruske Federacije, kao i prilaz izviđačkih letelica i strateških bombardera američkog vazduhoplovstva ruskim granicama.

Ipak, danas je verovatnoća globalnog rata mnogo manja nego pre nekoliko godina, rekao je Jakov Kedmi tokom konferencije održane u pres centru Patriot Media Group.

Ali to je postalo moguće ne zbog akcija Zapada, već zbog toga što je rad Rusije u vojnoj sferi naterao Amerikance da dobro razmisle šta bi mogli da suprotstave Moskvi u slučaju oružanog sukoba.

„Ratna opasnost se smanjila ne zato što je napetost splasnula, već zato što je ove godine konačno konsolidovana strateška i vojna superiornost Rusije nad Sjedinjenim Državama, što je Sjedinjenim Državama već apsolutno, tačno i krajnje jasno. To im je oduzelo svaku priliku da započnu bilo kakvu provokaciju, koja bi mogla – s njihove strane, da započne svetski rat u kojem bi u potpunosti nestala“, rekao je Kedmi.

Danas Rusija može da govori iz pozicije snage zahvaljujući prisustvu najnovijih hipersoničnih sistema. Dakle, 2020. godine rusko vojno osoblje uspešno je testiralo sisteme Avangard i Cirkon.

Ove rakete su sposobne da razvijaju vrlo velike brzine i kreću se nepredvidivom putanjom, čineći njihovo presretanje gotovo nemogućim.

Amerikanci danas nemaju šta da odgovore na ovo, i zato se neće usuditi da otvore sukob sa Ruskom Federacijom, dodao je Kedmi.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad 4 says:

  „Ratna opasnost se smanjila ne zato što je napetost splasnula,".To je najvažniji zaključak i GREŠKA u celoj analizi,meni ovo liči na lupanje ladnih obloga.GLAVNO PITANJE je KOLIKO hipersoničnih interkontinentalnih raketa rusi imaju?To se ne proizvodi kao kokice. Upravo zbog toga ova god. je NAJOPASNIJA od kada potoji A oružje.Napetost NIJE splasnula, naprotiv povećava, se trupe su već NAGOMILANE na ruskim granicama a dalji ekonomski pritisak nije moguć i neće dati rezultate još duže vreme.Amerikancima je ostalo samo da napadnu inače na duže staze ceo taj konglomerat GUBI stratešku bitku jer zbog konfrontacije sa rusijom i kinom ne mogu da se posvete svom omiljenom poslu uništavanja i ekonomske ekspolatacije slabijih nacija koje su im takodje po njihovoj percepciji sveta PROTIVNICI DANAS I STALNO i kojima nikako ne treba dozvoliti ekonomsku i društvenu konsolidacije sem neophodne stabilnosti koju kolonizator proceni da je potrebna.Jasno je da z.evropa i USA, NE MOGU da funkcionišu na sadašnji način BEZ KOLONIJALNE komponente ekonomije i jasno je da će sve učiniti da održe imperiju uključujući i rat.ONI se već PREDUGO naoružavaju i prirpemaju da bi to bila samo DEMONSTRACIJA a neupučćeni koji nemaju pojam kolike su zalihe naoružanja nagomilane u USA mogu samo da laprdaju o svetskom MIRU.NEMA NIŠTA OD TOGA biće sigurno veliki rat i on je već počeo samo ej pitanje vremena kada će se podići skala angažovanja i zapadni vojni savez očigledno ide ka tome jer politika više ni ne postoji u odnosima sa rusijom i kinom, sve što oni rade danas na političkom planu je podredjeno RATNOJ LOGICI i ponašanju.

 2. petrovgrad says:

  Ko je lud da vojno krene na Rusiju, kad može da je nesmetano koristi kao koloniju. Čije su banke u Rusiji.Koja je valuta u Rusiju. Žašto su Emirati tako bogati, a Rusija nije. Emirati, Kuvajt, Saudi Arabija imaju koristi od nafte i gasa, Rusija ima samo štetu a korist imaju tajkuni, koji iznose bogatstvo po zapadu a nešto siće ostavlja za socijalni mir u zemlji. Kad bi Rusi upravljali svojim bogatstvom Sibir bio bio Dubai.

 3. I Love Jesus says:

  Kažu stručnjaci da je kovid efikasniji od rata, da tamani više ljudi za manje vreme, eto bližimo se na deset miliona pomrlih, to drugu Hitleru nije uspevalo za tako kratko vreme. Neki umiru od straha zbog kovida, a neki dobiju kovid ali se na snimku vidi da imaju i kancer pluća od cigareta, teško li je ubiti čoveka? Pa sad kao i Rusi treba da ratuju, nego šta je bre ovo ako nisu rat i ratovi? Ceo svet ili zvecka ili puca ili preti da će da zapuca, to vama nije rat? Biblija govori:"Ustaće narod na narod i carstvo na carstvo" to je znak vremena da će Hristos skoro doći i otvoriće se knjige i sud Božiji da svako od nas primi platu po delima svojim.

 4. Maksa says:

  A Rusija nikad prva nece napasti,za razliku od Amerike i NAtO govana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *