СТРУЧЊАК ТВРДИ: Нико више неће ратовати због ШИПТАРА! ОСТАЈЕМО САМИ СА ЊИМА – ОЧИ У ОЧИ! (ВИДЕО)

STRUČNJAK TVRDI: Niko više neće ratovati zbog ŠIPTARA! OSTAJEMO SAMI SA NJIMA – OČI U OČI! (VIDEO)

10 marta 2019

Gostujući u emisiji “Agora” na Narodnoj televiziji, advokat Branko Pavlović je rekao da Srbija mora da insistira na poštovanju Rezolucije 1244, što je i bila Putinova poruka Vučiću tokom posete Beogradu.

Pavlović je rekao da Srbija na svojoj strani po pitanju Kosova i Metohije ima dve velike sile koje su stalne članice Saveta bezbednosti UN, Kinu i Rusiju, i da je situacija bitno promenjena o odnosu na 1999. godinu.

On je takođe dodao da je pitanje ko je još danas na strani Albanaca, odnosno ko bi bio spreman da ponovo ratuje za njih od svetskih sila.Dolazimo do pozicije gde ćemo stati jedan na jedan sa Albancima sami. Niko neće hteti da ratuje za Albance – rekao je Pavlović dodajući da Srbija narednih pet godina treba vojno i ekonomski da jača, a da će tek onda biti vreme za diplomatiju.

Pavlović kaže da Srbija mora odlučno da traži primenu Rezolucije 1244 koja predviđa srpsku vojsku i policiju na granici sa Makedonijom, Albanijom i Crnom Gorom, vođenje monetarne politike i poreske politike na KiM.

– Srbija treba da zahteva kontrolu granica i povratak 200 000 raseljenih i dok se to ne ispuni da nema nastavka pregovora – kaže Pavlović.

On u emisiji govori i problemima aktuelnog političkog sistema u Srbiji, načinu na koji možemo pobediti korupciju, protestima protiv vlasti i rezervama koje ima prema njima.

 

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. Gardista says:

  Jednostavno pametno.

  • Ivana says:

   Neće Vučić pristati na to on je već uzeo šušku za izdaju i prodaju ne samo Kosova no i drugih delova Srbije.

 2. Slobodanka says:

  "Niko neće hteti da ratuje za Albance... " Godine 1999 nisu SAD i NATO ratovali prvenstveno za Albance nego prvenstveno za sebe. Kosovski Albanci su im poslužili kao dobar povod a pravi razlog je nešto drugo! Sporazum Srbija Kosovo sada im treba da bi na potpuno nezavisnom Kosovu konstatovali stalnu američku vojnu bazu u jugoistočnoj Evropi. Bondstil je dosad bio samo baza za potrebe vojne midije UN KFOR koja je po svom sastavu natovska. Bez obzira što su tu već dve decenije ta baza zasad nema stalan status. Najpre zbog tog američkog interesa nećemo ostati sami oči u oči sa Albancima. Postoji još jedan američki interes: ako Srbi poput poslušnih ćurana potpišu taj sporazum onda SAD i NATO-u, a i Albaniji, oproštena je odgovornost za agresiju iz 1999 godine. Žure se da Srbija prizna tu državu, da se potpuno odrekne i da se potpuno povuče sa te teritorije. Ako dodje do promene medjunarodnih odnosa snaga u našu korist ipak biće smešno da se onda poteže odgovornost za tu agresiju ako se država već skroz povukla sa te teritorije i priznala je nezavisno Kosovo. Potpuno povlačenje države otežava i prikupljanje svih materijalnih dokaza.

 3. Velika Metla says:

  Gospode Bože kakvih diletanata ima!!!??? Pa nisu oni ratovali za šlihtare,i njihove interese,nego za milijarde od narkotika! Oooooo,svašta!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *