СТРУЧЊАК ЗА ТЕРОРИЗАМ О БЕРЛИНУ: „Тај Бобан није ни С од Србина!“

STRUČNJAK ZA TERORIZAM O BERLINU: „Taj Boban nije ni S od Srbina!“

22 decembra 2016

Dzevad-Galijasevic-ATV

Stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević istakao je da su ime „Boban“, koje se spominje u vezi sa poslednjim terorističkim napadom u Berlinu, na falsifikovanim pasošima koristili poznati teroristi iz Raške oblasti – Abid Podbičanin, Izudin Crnovršanin, Sejad Plojović, Mirza Ganić, Eldar Kundaković i mnogi drugi.

Poznati terorista Islamske države sa Kosova Lavdrim Muhadžeri, takođe, imao pasoš sa imenom Boban Depić i rođen je u Srbiji, jer je Kosovo potpuno i stvarno u Srbiji, ali ga to baš nimalo ne čini Srbinom, tvrdi Galijašević.

– Isto kao što ni Mevlid Jašarević, koji je pucao po Sarajevu na američku ambasadu, rođen u Raškoj oblasti, nije Srbin iako su vrlo žustro mnogi objavili vest o teroristi iz Srbije koji je napao na ambasadu automatskim oružjem… Sve Boban do Bobana, a Srbina ni za lek – istakao je Galijašević za „Fond strateške kulture“.

Podsetimo, nemačka policija za napad „kamionom smrti“ u Berlinu koji je odneo 12 života tereti Tunišanina Anisa Amrija, čiji je DNK pronađen u vozilu. Detaljnom proverom osumnjičenog otkriveno je da je povezan sa Srbinom iz Nemačke po imenu Boban Simeonović, koji je u novembru uhapšen zbog regrutovanja za Islamsku državu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *