СТУДЕНТ ИЗ СРБИЈЕ ПИТАО ДУГИНА ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ ПОБЕДИТИ АМЕРИКАНЦЕ: Његов одговор ће вас одушевити (ВИДЕО)

STUDENT IZ SRBIJE PITAO DUGINA DA LI JE MOGUĆE POBEDITI AMERIKANCE: Njegov odgovor će vas oduševiti (VIDEO)

7 marta 2018

Ruski geopolitičar Aleksandar Dugin nedavno je u Beogradu promovisao svoju novu knjigu „Mrežni ratovi“ u kojoj je objasnio kako Amerikanci vode mrežni rat rotiv Srbije, Rusije ali i drugih zemalja.

Dugin je u knjizi objasno tehnike mrežnog rata i posledice na društva koja su mu izložena. On je nizom primera objasnio kako je taj mrežni rat prethodio vojnom sukobu u Ukrajini ili Siriji.

Aleksandar Dugin i koautor knjige Leonid Savin naveli su da je pri ruskom generalštabu osnovano odeljenje za mrežno ratovanje i izrazili nadu da će i Vojska Srbije formirati takvo odeljenje. Dugin je ipak, priznao da su SAD naprednije od Rusije u ovom vidu ratovanja, i da su u prednosti oko 15 godina.

Jedan od studenata koji je prisustvovao promociji knjige „Mrežni ratovi“ upitao je Dugina da li je moguća pobeda nad SAD kada su toliko naprednije u mrežnom ratu, čak i od Rusije. Duginov odgovor oduševio je sve u sali.

– Možemo li mi njih da pobedimo? Sa tačke gledišta obične logike – ne, ali sa tačke gledišta srpske i ruske logike – možemo – rekao je Dugin.

Knjigu mrežni ratovi možete naručiti na telefon 063 102 28 55, cena knjige je 500 plus PTT troškovi.

(Pravda)

KOMENTARI10 komentara

 1. goran says:

  Molio bih Gospodina Dugina da odgovori: da li je moguce pobediti belosvetsku bankarsku mafiju i belosvetske korporacije? Na zalost, Gospodin Dugin se o tome nikada ne izjasnjava, kao ni Gospodin Putin. Oni prave laznu sliku sveta koji je podeljen izmedju ruske i americke interesne sfere, kao da osim njih nema nikoga, ni Kine, ni cionista, ni arapskih nacija, ni korporacija, ni Federalnih rezervi koje 24 sata dnevno stampaju dolare bez pokrica, iste one koje priznaje i Rusija?!

  • Pastrovic says:

   Bravo za "goran"!

  • Željko says:

   @ goran Konačno " glas razuma "!

   • Miraš says:

    Nije to "glas razuma" nego glas onoga koji ne razume.

  • Miraš says:

   Goran - Ne čitate vesti sa razumevanjem, a odgovor je odavno dat. Recimo kad petrodolar ode u istoriju tada će biti poraženi banksteri i deo globalističke elite. Još 1971. godine završena je epoha zlatnog dolara i od tada se štampa dolar bez pokriča i bez ograničenja. Mogu tako jer američka vlada za vreme Niksona najpre je odbacila 1971.gdoine vezivanje dolara za zlato i zatim je potpisala niz sporazuma sa Saudijskom Arabijom u periodu od 1972 do 1974. godine. Ti sporazumi su postali osnov za stvaranje petrodolara i njegovo značajno korišćenje u medjunarodnoj trgovini naftom. Zahvaljujući dominaciji SAD kao vodeće ekonomske i vojne sile s jedne strane, i dominaciji vodećeg proizvođača nafte koji drži polovinu svetske proizvodnje s druge strane, ceo projekat je uspeo. Dolar uopšte ne bi imao ovu današnju vrednost, odavno bi se skotrljao, da se značajan deo trgovanja naftom u svetu ne ugovara obavezno sa naplatom u dolarima. Normalno je da neka nacionalna valuta tj. deviza tražena je u svetu ako zemlja ima zdravu i jaku ekonomiju i bar uravnotežen uvoz-izvoz, onda je i njena nacionalna valuta stabilna ili čak pomalo raste. A SAD je već decenijama u deficitu (u minusu) u spoljnotrgovinskoj razmeni i enormno je porastao američki dug, a kurs dolara značajno ne opada?! Kurs dolara se ne održava na osnovu zdrave američke privrede, nego na osnovu rasta potreba za naftom u celom svetu a značajan deo tih trgovanja naftom ugovara se sa naplatom u dolarima. Tako je veštački stvorena potražnja za dolarom tj. kurs dolara se odavno veštački formira i održava. Finansijski stručnjaci sumnjaju da je Sadam ubijen samo zato što je 2000 godine počeo da ugovara prodaju iračke nafte sa naplatom u evrima pa je to tada smanjilo tražnju za dolarom. Takodje divljački ubijeni Moamer Gadafi planirao je da uvede dinar sa zlatnom podlogom. Čak se pretpostavlja kada bi neka država napravila uspešnu i masovnu proizvodnju automobila koji ne koriste naftu ili benzin da bi i ona bila brzo umlaćena... Slika koju pominješ "svet koji je podeljen izmedju ruske i americke interesne sfere" to je BIPOLARNI SVET i taj svet je nestao još 1989 -1990 godine nakon sloma komunizma i pada berlinskog zida. Da li je tada kapitalistički svet bio ekonomski zdraviji? Nije jer i on je bio pred ekonomskim slomom početkom 70-tih godina.

  • Miraš says:

   1. Ukucajte u gugl naslov: Hoce li doci do urusavanja dolara i zasto? Jeste da zbunjuje malo više novih/starih hrvatskih reči, ali dosta dobro je objasnio kako to funkcioniše. 2. Zatim može i ovaj od 26.01.2018 (fakti): Kineski udar na (petro)dolar - Šangajska berza počinje da trguje naftom u petrojuanima START VEROVATNO NAREDNE NEDELJE - U ŠANGAJU SE U JUANIMA VEĆ TRGUJE NIKLOM I ZLATOM

  • Miraš says:

   Ako je jedan Irak koji je treći ili četvrti po rezervama nafte mogao 2000 godine da uzdrma dolar napuštanjem naplate u dolarima i prelaskom na evro koliko tek mogu svi ostali danas zajedno koji su se odlučili da u raznim medjusobnim trgovanjima napuštaju dolar i još posebno ako smanje plaćanja dolarom u oblasti trgovanja naftom. Procene su da samo u delu trgovanja naftom ove godine mogu da eliminišu dolar u medjunarodnim plaćanjima za 13-14%. Ne čudi što su ratovi u zemljama koje su bogate naftom: Irak, Sirija, Libija,itd. niti što se preti Venecueli, Iranu,itd. Po nekimm autorima Venecuela sada ima veće rezerve nafte i od S.A. Dakle u drugim državama gde SAD se javlja i nastupa kao "plemeniti čuvar ljudskih prava i demokratije", ona zapravo veoma često čuva petrodolar. Nije stvar samo u tome ko će raspolagati njihovim bogatim naftnim izvorima nego te države proizvodjači i izvoznici nafte da li će smanjivati naplatu u dolarima. Takodje ne čudi što se preti Kini jer ona kao značajan uvoznik nafte ako smanji plaćanja nafte u dolarima utiče na izbacivanje dolara. Napuštanje dolara treba gledati kao proces jer to nije mera koja može odjednom da se uvede na sva plaćanja. Za koliko vremena će dolar ući u hroničnu padavicu pouzdano se ne zna. Ipak bar ne štedite u dolarima.

 2. zlatko says:

  Ne znam šta tačno znači mrežno ratovanje. Ali ako se i dalje radi o hibridnom ili eventualno internet ratovanju, onda svakako možemo da pobedimo skoro svakog. Zašto? Pa zato što je kod takvog ratovanja presudan čovek, njegove veštine, znanje i ideje, a mi u tome ne zaostajemo za drugim nacijama.

  • Miraš says:

   Misli se naprimer na to kada SOHR i Beli šlemovi, a to su dva čoveka koji sede negde u V.Britaniji i imaju neku svoju mrežu saradnika na terenu uporno i u zvaničnom stilu na internetu objavljuju snimke i podatke o postradalim civilima, pa o otrovanim civilima, itd. Onda takva laž počinje da živi nezavisno kao istinita pa je koristi Niki Hejli da preti novim bombardovanjem Sirije ili još gore pa je Pentagon koristi da to i izvrši. Ima još puno primera za mrežni rat, ali ovi su najdrastičniji i najupadljiviji.

 3. M says:

  Jednog lijepog dana nakon dugog i Velikog Ratovanja s katastrofalnim posljedicama za sve a pogotovo neke,i s kataklizmičkom perspektivom budućnosti,naći će se Jedan dovoljno Kompetentan (Vjerodostojan)da donese Mir i Blagostanje za preostale(malobrojne)!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *