ШТУЛИЋ БЕСАН НА ХРВАТЕ: Заштићени су као бели медведи

ШТУЛИЋ БЕСАН НА ХРВАТЕ: Заштићени су као бели медведи

4 августа 2021

КРОАЦИЈА Рекордс, бивши Југотон, није правилно приватизован, а у том процесу отуђена је веома вредна дискографска имовина и снимци које је ова издавачка кућа користила и на њима зарађивла без дозволе.

То је пресуда Високог управног суда, који је правоснажно утврдио да вредност првих снимака никад није процењена, нити је за њих Цроатиа Рецордс ишта платио.Тим поводом офгласио се Џони Штулић, који годинама прозива Кроацију Рекордс због неовлаштеног коришћења његових снимака, позивајући се притом на ауторска права. Чувени музичар је рекао да није упућен у поступак и кратко се осврнуо на стање у музичкој индустрији:

– Југотон је национализована фирма, он је већ сам по себи нелегална фирма. Све је нелегално. Ја мислим да је најбоље вратити сваком своје. Цела та индустрија, како они то зову, музичка индустрија, то је све базирано на извлачењу капитала, то је рекет, они су ослобођени било каквих намета, могу радити шта хоће, заштићени су као бели медведи, као на примјер ЗАМП. Ако убијеш човека, имаш права, али ово ако не платиш, готов си одмах. То је све преки суд. То нема везе с разумом, али има кад се ради о извлачењу капитала. Шибицарење, само умотано у целофан – рекао је Штулић.

Музичар каже да се то “не може размрсити никако јер од почетка је била пљачка.”

– Некад давно су се спорили што је револуција, а што контрареволуција. И онда, после ужарених расправа, дошли су до закључка да је то само питање датума. Све је то исто, само питање датума. Стално се понавља, као лишће, сваке године падне, дође и падне. Принцип је исти – закључује Штулић.

KOMENTARI7 коментара

 1. Danilo says:

  Odkad se jugo šibicar bavi privatizacijom?

   • Danilo says:

    Valjda je onda Srbin kad je Džoni.

    • Један тамо, не знаш га ти says:

     Ни тебе име није учинило ништа просветљенијим. Није ти се разданило.

 2. šiško says:

  Naravno da su zaštićeni. Zaštićeni su svi najgori zlikovci, psihopate bez savesti katoličkog sveta. Štiti ih vatikan, jer će mu uvek biti potrebni za razne prljave poslove. Nije lako danas naći dobrog psihopatu-koljača koji se neće raspasti posle jednog tričavog ubistva. Da ne govorimo koliko je redak i u tom svetu cenjen hrvatsko-ustaški model koji dobro podnosi na hiljade zaklanih i na najgori mogući način umorenih civila. To je najveće blago vatikana. Zato ih toliko čuvaju.

 3. Max Baum says:

  Premudri naštuljeni Štulić...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u