ШТУЛИЋ БЕСАН НА ХРВАТЕ: Заштићени су као бели медведи

ŠTULIĆ BESAN NA HRVATE: Zaštićeni su kao beli medvedi

4 avgusta 2021

KROACIJA Rekords, bivši Jugoton, nije pravilno privatizovan, a u tom procesu otuđena je veoma vredna diskografska imovina i snimci koje je ova izdavačka kuća koristila i na njima zarađivla bez dozvole.

To je presuda Visokog upravnog suda, koji je pravosnažno utvrdio da vrednost prvih snimaka nikad nije procenjena, niti je za njih Croatia Records išta platio.Tim povodom ofglasio se Džoni Štulić, koji godinama proziva Kroaciju Rekords zbog neovlaštenog korišćenja njegovih snimaka, pozivajući se pritom na autorska prava. Čuveni muzičar je rekao da nije upućen u postupak i kratko se osvrnuo na stanje u muzičkoj industriji:

– Jugoton je nacionalizovana firma, on je već sam po sebi nelegalna firma. Sve je nelegalno. Ja mislim da je najbolje vratiti svakom svoje. Cela ta industrija, kako oni to zovu, muzička industrija, to je sve bazirano na izvlačenju kapitala, to je reket, oni su oslobođeni bilo kakvih nameta, mogu raditi šta hoće, zaštićeni su kao beli medvedi, kao na primjer ZAMP. Ako ubiješ čoveka, imaš prava, ali ovo ako ne platiš, gotov si odmah. To je sve preki sud. To nema veze s razumom, ali ima kad se radi o izvlačenju kapitala. Šibicarenje, samo umotano u celofan – rekao je Štulić.

Muzičar kaže da se to “ne može razmrsiti nikako jer od početka je bila pljačka.”

– Nekad davno su se sporili što je revolucija, a što kontrarevolucija. I onda, posle užarenih rasprava, došli su do zaključka da je to samo pitanje datuma. Sve je to isto, samo pitanje datuma. Stalno se ponavlja, kao lišće, svake godine padne, dođe i padne. Princip je isti – zaključuje Štulić.

KOMENTARI7 komentara

 1. Danilo says:

  Odkad se jugo šibicar bavi privatizacijom?

  • Suzuki Vitara says:

   Nije on jugosibicar vec Srbin, koji se ne stidi da kaze svoje misljenje o usrasama.

   • Slavko says:

    Džoni Štulić legendo!!

   • Danilo says:

    Valjda je onda Srbin kad je Džoni.

    • Jedan tamo, ne znaš ga ti says:

     Ni tebe ime nije učinilo ništa prosvetljenijim. Nije ti se razdanilo.

 2. šiško says:

  Naravno da su zaštićeni. Zaštićeni su svi najgori zlikovci, psihopate bez savesti katoličkog sveta. Štiti ih vatikan, jer će mu uvek biti potrebni za razne prljave poslove. Nije lako danas naći dobrog psihopatu-koljača koji se neće raspasti posle jednog tričavog ubistva. Da ne govorimo koliko je redak i u tom svetu cenjen hrvatsko-ustaški model koji dobro podnosi na hiljade zaklanih i na najgori mogući način umorenih civila. To je najveće blago vatikana. Zato ih toliko čuvaju.

 3. Max Baum says:

  Premudri naštuljeni Štulić...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *