ШТУЛИЋ НИКАД ЈАЧЕ ОПЛЕО ПО ШЕРБЕЏИЈИ: Хрватски славуј, а овамо босански Грузијанац који се издаје за Србина да би летовао на Брионима!

ŠTULIĆ NIKAD JAČE OPLEO PO ŠERBEDŽIJI: Hrvatski slavuj, a ovamo bosanski Gruzijanac koji se izdaje za Srbina da bi letovao na Brionima!

10 novembra 2018

Mini koncertna turneja Radeta Šerbedžije kroz Srbiju nosi naslov „Meni se dušo od tebe ne rastaje“ po čuvenim stihovima pesme Džonija Štulića.

– Nisam napisao nikakvu pesmu za Šerbedžijinu predstavu, niti smo ikada bili prijatelji – rekao je Branimir Džoni Štulić. Štulić je reagovao na izjave Radeta Šerbedžije u najavi nastupa u Kombank dvorani.Reagovanje koje je Štulić poslao RTS-u prenosimo u celosti:

„Taj kazandžija Šerbedžija mračno laže. Džoni ga nikad nije zvao u šetnju po Zagrebu, niti mu je napravio pesmu, niti su ikada bili prijatelji, upravo obrnuto, on je njega jednom zgodom, po svojoj želji, provozao svojim mercedesom da bi s njime divno ćutao, međutim, iskoristi taj svoj poziv da tu pesmu lakše otuđi i ubaci u svoju predstavu bez pitanja, dapače, da to sakrije, on nju potom i snimi, a sad već tim gnusnim lažima opravdava i sam razlog svog opakog postojanja.

Ja sam pesmu ‘Meni se dušo od tebe ne rastaje’ izveo premijerno početkom septembra ’89. u Zagrebu, na Omladinskoj TV – ima ta emisija za potvrdu na Tjubu. Tom prilikom sam boravio samo tjedan dana u Zagrebu, i to mi bude jedina poseta Jugi te godine.

Šerbedžiju tad nisam sreo. Sledeće godine ’90, provedoh deset meseci u Jugi, svirajući, i tad ga dvaput sretoh.

Jednom me Pađen (u prolazu) odvede na neko mesto gde se on zatekne (verovatno po dogovoru), što je naličilo audiciji za film, no brzo se digoh i otiđoh.

Drugi put, zatekavši se na nekoj večerinki, izrazi želju da me provoza svojim kolima (a provozao me samo zato da ima pokriće za potonju priču, jer unapred je o svemu mislio spremajući savršeni zločin), i to je jedina istina koju zbori.

„Balegari“, na kojima se ta pesma nalazi, izađoše krajem juna ’90. (pretpostavljam da je od tada koristi, jer službeno mu je predstava trajala od 15. 5. ’90. do 26. 4. ’91, međutim, ako je pesmu koristio pre toga, onda ne znam kako se snimke domogao, sem ako se nije tom snimkom sa TV-a poslužio), u svakom slučaju, ja za tu predstavu uopšte nisam znao, sve do pre pet-šest godina, kad u javnosti izađe sa tom pričom.

Ja nikad nisam bio prijatelj s njime, i nikad ga u životu nisam nazvao (dapače, on je mene, i to mu je verovatno i najbolji opis u njegovoj knjizi), otuda, znajući veoma dobro da nikad ne bi dobio odobrenje da je koristi u toj predstavi, kao ni inače, on jednostavno izmisli celu priču, štaviše, da to još više zamuti, on nju potom i snimi, a sad, pored višegodišnjeg izvođenja (i drugih mojih pesama, takođe), on već i turneju pod imenom te otuđene i oskrnavljene pesme radi (na kojoj i napravi karijeru tobožnjeg pevača).

Evo, teče već i 28. godina te spletke i kako svoju mrežu plete (sve više i više).

Dakle, onamo Hrvatski slavuj, a ovamo bosanski Gruzijanac koji se izdaje za Srbina da bi letovao na Brionima.“

Mini koncertna turneja Radeta Šerbedžije kroz Srbiju nosi naslov „Meni se dušo od tebe ne rastaje“ po čuvenim stihovima pesme Džonija Štulića.

„Znao je u ponoć da me pozove u šetnju po Zagrebu. Sa njim se najlepše ćutalo u tim šetnjama po Zagrebu. Imali smo čudno prijateljstvo. Pitao sam ga da mi napravi pesmu za predstavu ‘Hrvatski slavuj’ koju sam režirao 1989. godine u Zagrebu. Džoni je napravio pesmu ‘Meni se dušo od tebe ne rastaje’ za samo otvaranja te predstave na sceni. Eto sada mu naslovom ovih koncerata šaljem poruku, kao starom prijatelju“, kazao je Šerbedžija.

(RTS)

KOMENTARI9 komentara

 1. calima says:

  Ja vjerujem Stulicu..................Serbedzija mi godinama "smrdi". Sve se to lako prepozna po govoru tijela ponasanju i vecitom glumatanju i na sceni i sto je najgore u realnom zivotu. Ali..............koga briga za Serbedziju pored jednog "beznacajnog" Dzonija.

 2. Danilo says:

  Srbin je lud, Srbin je proklet, jednom ga zakolješ on hoće opet (Bora Đorđević). Rade Šerbedžija, muftija Zukorlić, Dino Merilin, Emir Hadžihafisbegović, Maca Marinković, Branko Đurić,Sergej Trifunovi, Nikola Kojo, itd. osvedočeni srbomrsci u Srbiji uživaju popularnost do idolpoklonstva.

  • alex says:

   nisam znao za branka djurica,,,,,,ovi ostali ,,,znao sam,,,

 3. Kulak says:

  Šerbedžija,Šengelija,Džanašija,Daraselija,Čivadze,Sulakvelidze ali u svakom slučaju i Džugašvili!!

 4. Paul Simonon says:

  Kazandžija hahahaha... Jugoslovenski derbi, Džoni:Šibadžija 1:0... Ovde navijam za Džonija!

 5. raikkonen says:

  sherbedzija je teshka jugoudbashina!!

 6. Vesko says:

  Kazandžija Šerbedžija !? Bwhaaaaa...Džoni je bio i ostao Kralj. Volio bih jos da zakaci onog lopova Bregovica kojem su Srbi dobri kada treba da mu pune njegove gladne džepove, a onda kada ih malo napuni odapinje otrovne strela na nas, poput...drago mi je da mi deca zive u 'normalnoj drzavi' = Francuskoj...za njega je normalna drzava koja nas je napala brutalno i radi na nasem unistenju i komadanju?? Ista stvar i sa ovim kazandžijom..

 7. Cp6a says:

  E Džoni, Džoni! Pokazao je taj nacista svoje pravo lice još 5. aprila 92. kada je odigrao epizodnu sramnu ulogu u Sarajevu u režiranom početku rata u BiH. Ta uloga je tom večitom Rusu negativcu na filmu i kobajagi Srbinu u životu, mnoga vrata na nacističkom zapadu otvorila. Zašto tim monstrumima vinograd uvek dobro rodi?

 8. Swiss says:

  Dragi Dzoni,mnogo smo te voleli tih osamdesetih godina.Zivot si nam ucinio lepsim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *