СТВАРА СЕ АНТИАМЕРИЧКИ ПАКТ!?

STVARA SE ANTIAMERIČKI PAKT!?

24 decembra 2020

VAŠINGTON treba da preispita svoju politiku prema Rusiji i Kini, jer nastavak sadašnjeg kursa može dovesti do žalosnih posledica, upozorio je svoj državni vrh autoritetni američki list The National Interest.Ukazao je da trenutna američka politika prema te dve zemlje, što je posebno riskantno u slučaju Rusije, krije tri opasnosti: mogućnost direktnog sukoba Moskve i Vašingtona u regionima gde se susreću licem u lice, na primer u Siriji; povećanje broja Rusa koji veruju da je zaoštravanje jedini mogući razvoj odnosa sa Sjedinjenim Državama; i mogućnost da Rusija i Kina naprave vojni pakt.

National Interest istovremeno procenjuje da se u svetu povećava verovatnoća nuklearne konfrontacije jer Vašington nastoji da održi svoju hegemoniju, potcenjujući posledice američkih spoljnopolitičkih odluka.

Isti list posebno naglašava: Sjedinjene Države su u konfrontaciji sa „nepotrebnim protivnicima“ – Rusijom i Kinom, a oslanjaju se na „nepouzdane saveznike“, među kojima je i NATO.

U tekstu se ukazuje da je Rusija delovala oprezno sve dok proširenje NATO nije dotaklo bivše sovjetske republike, a SAD su – da bi omogućile širenje alijanse – Letoniji i Estoniji dozvolile da liše građanskih prava svoje građane ruskog porekla.

The National Interest iznosi pretpostavku da bi i Rusija i Kina više volele normalne odnose sa Sjedinjenim Državama nego formiranje bilo kakvog antiameričkog saveza. I zaključuje:

„Savezi bi trebalo da budu sredstvo američke politike, a ne cilj. Hteli mi to ili ne, istorija se uvek ponavlja. Oni koji se opiru da to prihvate – rizikuju da se nađu na pogrešnoj strani“.

KOMENTARI3 komentara

 1. milorad 4 says:

  pa antiamerički bolje reći antiatlantski savez je neminovnost.Zapadna koalicijha je ponovo krenula u očigledni kolonijalni pohod i to neće ići tako lako kao što im je uspelo prvi put.Kolonijalne imperije su nemoguće danas i to će biti vrlo uskoro objašnjeno protagonistima neokolonijalne politike na zapadu.NMjih vezuje u savezu jedino zajednička želja za pljačkom i osvajanjem onog momenta kad neka od članica bude smrskana ostali će se obrušiti na dojučerašnjeg saveznika to je sigurno a onda je to kraj imperije:) jer imperija podrazumeva centralnu upravu i ideju hegemonije a toga nema medju njima, to je samo pljačkaški savez iz koristi.Oni medjusobno imaju sve urgentniju potrebu za "svežom finansijskom krvlju" a toga je sve manje u okolini.Ima vampiri dfa polude i da se na kraju dovate medjusobno samo je potreban povod za to a povod neće dugo da se čeka.

 2. koja says:

  Kada, moze li odmah. Da svi odmah razbijemo "nasu" Kandicku i sve firme koje imaju naziv firmi na latinicnom pismu. Jeste, mozda to i moze u nekim nasim nacionalnim vlaznim snovima. Zar od 45-e nije napravljen system da zive i uzivaju upravo oni koji su protiv Srpskog naroda. TO je bila izuzetna misaona mantra za licni uspeh, ta "mudrost" se na kraju zavrsila pivom u lokalnoj prodavnici i prici kako je nekada bilo lepo u mom rodnom kraju. Jesu kruske karamanke ukusne, sta tek da kazemo o kajmaku i domacoj prsuti i slanini, nije da je nas narod bio gladan i da nije mogao da stvori buducnost svojoj deci. Trebalo je raditi i sto je jos crnje i gore, tebalo je lomiti grbacu za ove koji su "znali" kako treba raditi. Ovi koji "sve to znaju" i brinu o nama, jos 45-e godine su znali da je Tito bio 3G i 4G, to je bio vrhunac tehnologije da se posten narod opljacka a Srbi unize. Postoji li ikakva kvalitetna promena u tim jezuitskim aktivnostma, DA postoji, to je danas prevedeno na naucni nivo, danas vas okupiramo na klik, nije potrebno neprijatelja gledati u oci sa isukanom sabljom, krknemo ti nas virus i ti si savremena budala. Nekako mi se cini da taj virus nema ukus i miris onog sveze pomuzenog mleka i domace slanine. Neka narod klikce i uziva u saznanju sta drugi rade, ta pozicija je lagodnija nego li da razmisljaju sta oni rade. Ali dobro, to je skoro ista manipulacija kojom se bavio Tito, iz iste su companije i system je isti, da se narod relaksira u "ugodnom" zivotu i da se bavi trivijalnim zivotnim aktivnostima. Da se nikada ne zapita, sto je moj deda ostavio glavu na tom Solunu a sada Kandicka i ostali olos arce tu njegovu zaslugu. Izuzetno sam skeptican sto se tice "nase" buducnosti, verujem da mi buducnost nemamo,okupacioni system je deformisao sve poluge drustva, nasu mladost najvise. "Nasi nacionalisti" stalno vrse atentate na placenicku fasisticku katolicku druzinu koja nas kontiunirano razara. Sto bi TO radili, lepo je, prenemazu se na TV-u i izigravaju znacajne likove, glumci u pokusaju, VRHOVNA VLAST U DRZAVI PODRZAVA SVE OVE AKTIVNOSTI, a narocito POMOCNA koja je VAZNIJA.

  • doktrina soka says:

   Ne treba razbijati firme na latinici,dati im rok 2 nedelje da promene naziv na cirilici ili 10000 kazna,pa opet. Kako Gri imaju nazive na geckom, vecina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *