СТВАРА СЕ НОВИ СВЕТСКИ ПОРЕДАК! Нови Председник ИНТЕРПОЛА из Кине, Потпредседник из Русије

STVARA SE NOVI SVETSKI POREDAK! Novi Predsednik INTERPOLA iz Kine, Potpredsednik iz Rusije

11 novembra 2016

600_phpdr411b-interpol-34

Globalna agencija za policijsku saradnju, Interpol, izabrala je visokog kineskog zvaničnika iz sektora javne bezbednosti za predsednika, a šefa Nacionalnog centralnog biroa Interpola u Moskvi, Aleksandar Prokopčuka za Potpredsednika Organizacije.

Njih je izabrala ogromna većina: Aleksandar Prokopčuk je imao 127 glasova za, 8 uzdržanih i 10 protiv. Štaviše, po prvi put u istoriji je ruski državljanin izabran na taj visok položaj i, posebno, u tandemu sa kineskim državljaninom, kao dugogodišnjeg partnera Moskve.

Mnogi stručnjaci smatraju da će ovaj događaj olakšati povratak 100 najtraženijih osumnjičenih za korupciju u Kini. Predsednik Si Đinping poklanja veliku pažnju ovom pitanju i na opštem nivou jača borbu protiv korupcije. Sve ove aktivnosti će u velikoj meri unaprediti i imidž Pekinga u svetu. Sa druge strane, Rusija može pojačati svoj uticaj, posebno u Azijsko-pacifičkom regionu.

Ova odluka je objavljena na 85. sastanku članova Organizacije u Indoneziji.

(Katehon)

KOMENTARI3 komentara

  1. Trifun says:

    Odlicno! Odma staviti sve one koji su izvrsili agresiju na RS i 1999 na listu Interpola! Prvo obnoviti optuznice za ratne zlocine pocinjene i svrgnuti kolaboracionste i pohapsit ih sve do jednoga od puca pa naovamo!

  2. padre says:

    Da nisi malo požurio Trifune!I da jih stave, to je samo jedna lista više, koja se koristi prema potrebi, a za SAD ionako ne važi, ako to oni ne aminuju, jer oni su iznad toga!

  3. punca says:

    Sada odmah NATO bando / Hilari u zatvor !!!... Hilari i BELA KUĆA: Obama se nada da Tramp neće poslati Hilari u zatvor. Zakaj, pa ne ... TRAMP ĆE PROMENITI SVET: -u 21. veku SVE SE MENJA !!!Tramp je Klintonovu u lice, tokom druge predsedničke debate u oktobru, nazvao "đavolom" .Slobu su naterali da prizna "poraz" pod pretnjom da će NATO pešadija ući u Srbiju, i da će proći kao Čaušesku, a od Jeljcina je dobio poruku da Rusija ne može braniti Srbiju. DOS-ovska ološ tipa Čede je bila spremna na sve zločine i podlosti. NATOVSKI OLOŠI U SRBIJI ZA VAS I ZA SVE SLOBA JE SRPSKI HEROJ! Neka ti je večna Slava Predsedniče. Nije umro nego su ga ubili u pritvoru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *