СТВАРА СЕ ПАКТ ПРОТИВ ИЗРАЕЛА

STVARA SE PAKT PROTIV IZRAELA

7 septembra 2020

Generalni sekretar Hezbolaha Sajed Hasan Nasralah sastao se u Bejrutu u subotu sa šefom političkog biroa Hamasa Ismailom Hanijeom povodom sporazuma o normalizaciji odnosa između UAE i Izraela.Televizija „Al-Manar“ izvestila je da je „sastanak generalnog sekretara Hezbolaha sa šefom političkog biroa Hamasa Ismailom Hanijeom, kao i njegovim zamenikom Salehom al-Arourijem i pratećom delegacijom detaljno razmotrio politička i vojna zbivanja u Palestini, Libanu i regionu, i opasnosti sa kojima se suočava palestinsko pitanje, posebno dogovor veka i projekti zvanične arapske normalizacije sa uzurpatorskim entitetom i odgovornost nacije prema tome.

– Akcenat je stavljen na stabilnost i otpornost osovine otpora i suočavanje sa svim pritiscima, pretnjama – rekli su.

Takođe je naglašeno, prema „TV Al-Manar“, „snaga odnosa između Hezbolaha i Hamasa, koja se zasniva na osnovama vere, bratstva, džihada i jedinstvene sudbine, i razvoju mehanizama za saradnju i koordinaciju između dve strane“.

Hanije je boravio na bliskoistočnoj turneji, prethodno se sastao sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Ankari pre posete Libanu prošle nedelje.

(Alo)

KOMENTARI2 komentara

  1. Zaliv says:

    Nema pretnje po Izrael, oni su organizovan i slozan narod kome tamo u regionu ne moze niko nista. Imaju vojsku za respekt i niko ne moze da im pravi pretnju. Jedina pretnja po Izrael je da neka od obliznjih muslimanskih drzava dodje do atomske bombe ali cak ni to nije prevelika pretnja jer oni vec imaju izmedju 100 i 400 atomskih bombi stoga taj ko bi se nje i docepao u komsiluku bi bio sprzen

    • Zaliv says:

      Cim se sazna da Iran radi na stvaranju atomske bombe bice bombardovan, vec su pokusavali u Iranu pa su odustali...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *