СТВАРА СЕ УЈЕДИЊЕНА ЕВРОПСКА ВОЈСКА? Борељ цитирајући нацисте објавио: Из Немачке стиже зелено светло!

STVARA SE UJEDINJENA EVROPSKA VOJSKA? Borelj citirajući naciste objavio: Iz Nemačke stiže zeleno svetlo!

24 februara 2020

Inicijativa stvaranja evropske vojske, koju francuski predsednik Emanuel Makron zagovara od početka mandata, prihvaćena je i od strane nemačkih socijaldemokrata. Iako SPD masovno gubi glasove po zemlji, još uvek je deo vladajuće Velike koalicije i može uticati na donošenje ovako važnih odluka.

Nemački socijaldemokrati preuzeli su inicijativu za stvaranje jedinstvene evropske vojske na nadnacionalnom nivou, prenosi Di Velt (Die Welt). Postojaće paralelno s vojnim strukturama u državama članicama EU. U njemu će moći služiti svi građani Evropske unije, objašnjava nemačka publikacija tradicionalno nakolonjena NATO paktu.Visoki predstavnik agencije za spoljne poslove Evropske unije Žosep Borelj sažeo je rezultate Sigurnosne konferencije u Minhenu jednom rečenicom: “Evropa mora razviti želju za moć”, parafrazirajući delom poznato delo „Volja za moć“ koju su od odbačenih beleški filozofa Fridriha Ničea „napisali“ njegova sestra Elizabet Forster-Niče i Peter Gast. Ovo delo, napravljeno od odbačenih odlomaka i dorađeno od spomenutog tandema, koje se teško može pripisati opisu nemačkog filozofa, kasnije je često citirano od strane nemačkih nacista i nadamo se da Džozep Borel nije misli isto kada je citirao ovaj naslov.

„Kako bi se ubuduće suprotstavili Rusiji i Kini, Evropljani moraju biti spremni aktivno braniti svoje interese u spoljnoj politici i vojnoj sferi“, naglasio je Borelj. Međutim, problem je što se proces uspostavljanja vojne saradnje između 27 zemalja članica EU kreće “kornjačinim tempom”, napominje autor članka Torsten Jungolt.

“Što se mene tiče, sve se to povuklo. Svet neće čekati dok Evropa ne nadvlada nacionalni egoizam”, rekao je Friz Felgentroy, stručnjak za odbranu Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD).

Felgentroy i članovi njegove stranke izneli su inicijativu za stvaranje „28. armije EU“, odnosno vojne strukture na nivou Evropske komisije koja neće postojati umesto nacionalnih vojski, već paralelno s njima.

Prednost ovog pristupa je u tome što se evropske vlade ne moraju odreći vlastitog suvereniteta u području odbrane i neće trebati menjati postojeće evropske ugovore. Svi građani EU moći će služiti u toj vojsci, piše Di Velt.

„Osim toga, stvaranje takve vojske pokrenut će pozitivnu ” dinamiku ujedinjenja” u Evropskoj uniji“, uvereni su nemački socijaldemokrati.

„Vojni zakon, opskrba, osoblje, vodstvo, obuka, zapovedna struktura – sve će trebati zajedno razmisliti. Naravno, inicijativa neće biti jeftina, ali postoji i potencijalna prilika za uštedu novca, posebno nakon likvidacije starih struktura“, dodaje se u nacrtu dokumenta.

Ostaje pričekati da Berlin prihvati predlog i nađe partnere u Evropi koji će sprovoditi plan.

„Socijaldemokrati, za razliku od država i ministara na Sigurnosnoj konferenciji u Minhenu, ne troše svu svoju energiju na analizu raspadajuće svetske sigurnosne arhitekture i daju konkretne predloge“, napominje nemački list.

Osim toga, prema nedavnom istraživanju koje je sproveo Centar za vojnu istoriju i društvene nauke Bundesvera, 63% nemačkih građana podržava ideju o saradnji svih zemalja EU u području odbrane, a čak 46% Nemaca se zalaže za stvaranje ujedinjene evropske vojske.

Panciri se uspešno oprobali protiv turskih sistema T-122 “Sakarja”! Više o tome OVDE!

Izvor: logicno.com

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad2 says:

    rasturiće NATO da naprave NOVI NATO ali mnogo opasniji.Očigledno je da se pripremaju za rat protiv rusije i da ne znaju kako to politički da formulišu jer je rat teško dobiti sa DEZERTERIMA.Ako evropski narodi ne daju političku podrđku za NATO onda će neka nova "evropska armija" preko korumpiranog i potpuno nadnacionalnog nivoa bankarske "aristokratije" i plaćenih činovnika jednostavno da krene u rat kako im se svidja bez da pitaju parlamente:)to je suština plana kada se rasformiraju "stare strukture" a stare strukture podrazumevaju rasformiranje NATO i nacionalnih armija u većini manjih država EU.Samo će francuska engleska španija i nemačka imati zaista jake nacionalne armije, zatim rumuni poljacvi i bugari koji će imati drugorazredno naoružanje ali će služiti kao živi zid i topovsko meso ,ma sve isto kao što je i hitler radio kada je vermaht počo da trpi strahovite gubitke u ljudstvu krajem 1942.Normalno USA je tu veliki brat čija će satelitska i elektronsko vazdušna moć biti na vrhu piramide novog pohoda na istok.Medjutim mislim da imaju još malo vremena za taj plan i da je generalno teško izvodljiv ali sama ideja je zloslutna, pogotovo što pretpostavlja potpuno otudjeni vojni vrh koji nikome ne polaže račune i tešku propagandnu kampanju protiv rusije za iskopavanje što većeg broja dobrovoljaca nebitno odakle dolaze.Sve u svemo krenuće oni u mobilizaciju a osnova te fantomske evropske armije je već tu u obliku NATO komande koja je SVE samo ne evropska armija u pravom smislu.Ako su oni uspeli da proguraju NATO u avganistan ne vidim zašto sutra "nova" evropska armija ne bi mogla da započne rat protiv rusije iznenada i podmuklo, a kada usledi odgovor zaludjenoj javnosti prezentirati to kao NAPAD rusije.Opasne ideje se motaju po glavi makrona tj.onih koji ga koriste kao sopstvenu političku lutku,jer on nema nikakvu političku ili vladarsku harizmu i očigledno nije samostalan niti je u stanju da po svom kapacitetu bude samostalan mislilac ili političar, za razliku od recimo merkelove koje se ježi kada ga vidi jer zna da razgovara sa bankarskom marionetom.Videćemo kao će ova ideja proći i kojom brzinom će se realizovati ali ja mislim da je ovo nacrt budućeg RATA u koji anglosaxonci ponovo pokušavaju da gurnu evropu za svoj račun,osladilo im se u prethodna DVA SVETSKA rata koji su skuvani u londonu i perdstavljaju upravo dugoročni plan porobljavanja i eksploatacije sveta, sada se to vidi jasno čak i onima oji nemaju uvid u STVARNE odluke i papire iz prošlosti dovoljan je time line da se sagleda kroz dugo vreme od 100 god. postojanje plana i njegova smišljena i neprekidna realizacija, manje ili više uspešno u nekim preiodima.Sad je momenat kako se vidi za novu etapu tog plana i ona počinje sa makronovim nebulozama.

  2. vanja says:

    "Zelja za moc" : zar to nije naslov jedne Nitseove knjige koja je posluzila kao ideoloski vodic za nacisticke vodje? Bojim se da nismo jos izasli nakraj sa Evropskim fasizmom i njihovim ambicijama da vladaju svetom. U drugom svetskom ratu nismo uspeli da dovrsimo posao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *