СТВАРИ СЕ ТЕК КОМПЛИКУЈУ: Трампа преузима ИЗРАЕЛСКИ ЛОБИ!?

STVARI SE TEK KOMPLIKUJU: Trampa preuzima IZRAELSKI LOBI!?

9 januara 2020

Situacija u odnosima SAD i Irana nakon što je Teheran raketirao američke objekte u Iraku jeste opasna, ali još uvek nije potpuni sukob, premda se provokacije Irana nastavljaju. Nije isključeno da američki predsednik Donald Tramp u predizbornoj godini želi time da pridobije proizraelski lobi, smatra dr Slobodan Janković.

Posle napada u kom je Teheran ispalio 15 projektila na dva američka objekta u Iraku, oglasio se američki predsednik Tramp koji je rekao da su same baze pretrpele minimalnu štetu, ali i poručio da Iranu nikada neće biti dozvoljeno da poseduje nuklearno oružje. Najavio je i uvođenje novih sankcija protiv Irana.Ipak, prva izjava američkog predsednika posle iranskog reketiranja — da je „sve u redu“, kao i poruke iranskih vlasti koje su rekle da su se osvetile, govore o želji obe strane da se bar na tren stane na loptu, kaže Slobodan Janković sa Instituta za međunarodnu politiku i privredu.

U predizbornoj godini, po mišljenju sagovornika Sputnjika, eventualna eskalacija mogla bi negativno da utiče na Trampov rejting i on sada pokušava da posle ovog poteza primiri stvari.

„Ali ono što je vezano za tu kampanju, jeste i potreba aktuelnog američkog predsednika da ima podršku određenih lobija, a najmoćniji je proizraelski. A taj lobi je opet spreman da podrži pre svega one koji će najviše raditi u interesu Izraela“, konstatuje Janković u emisiji „Sputnjik intervju“.

Širu analizu odnosa između SAD i Teherana možete pogledati u video-prilogu.

(Sputnjik)

KOMENTARI6 komentara

 1. Miraš says:

  SAD je društvance skupljeno s koca i konopca. ... po naški rečeno: „Pokupili zlice i zlikovce, buljumbaše s koca i konopca, te ih rani sirotinja raja.”

 2. persida says:

  Odavno je on preuzet, zato je i oduzet. Cionisticki papucic.

 3. persida says:

  Stoji mu kapica ko piletu sise.

 4. milorad2 says:

  tramp ne mora da pridobija izrael i jevrejski lobi oni su već uz njega.Ovo što se dešava sa iranom JESTE za unutrašnju američku upotrebu ali ne zbog izbora.u pitanju je S.arabija i namera odredjenih krugova koji nemaju veze ni saa demokratama ni sa republikancima a imaju svoje poslanike i senatore u obe stranke da je izbaci iz naftnog posla u svetskim razmerama.Deep state je krenula na s. arabiju i izrael a tramp je u toj spoljnopolitičkoj igri odgovor na taj napad.Prosto čovek ne zna ko je gori i opasniji od njih.Igranka se vodi oko konkurencije, ko će više nafte da proda i obe strane normalno, mrze ruse koji su se tu pojavili kao treći na listi.

  • Kosovac says:

   @ milorad2, …..Ovde si malo zakomplikovao kada si rekao da je Duboka država krenula na S. Arabiju i Izrael. Gde nađe „na Izrael“, kada sada i vrapci na grani znaju da je 99% Duboke – Izrael – Sorošoidi.

 5. Kosovac says:

  Tramp stavio Čivutsko keče, preuzo ga Naš čivutski Lobi. Tramp naredio da se bombarduje 52 cilja u Iranu. I Sankcije, naravno. Tramp nije potpisao Pariski sporazum, zato odosmo svi u globalnu vruću pizdu materinu. Ko je krivac što Zemlja postaje vruća kao ringla? Pa Tramp, a koj bi drugi? ……….Svi sorošoidi potpisali Pariski ekološki sporazum, a Tramp se tu kao fol nešto koprca. ……….Sorošoidi osvojili medijume. Pa onda novinari dobijaju domaće pismene zadatke. Pa onda pišu, pišu,….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *