СТВАРИ У УКРАЈИНИ СЕ БЛИЖЕ КРАЈУ! Почео коренити прелом ситуације на украјинским фронтовима у корист Русије

STVARI U UKRAJINI SE BLIŽE KRAJU! Počeo koreniti prelom situacije na ukrajinskim frontovima u korist Rusije

10 oktobra 2023

FRONT istočno od Kupjanska postepeno je postao najvažniji.

Važniji i od zaporoškog fronta, na kojem Ukrajinci od 4. juna bezuspešno pokušavaju da se probiju prema Azovskom i Crnom moru i preseku kopnenu vezu između Krima i Rusije.Međutim, kupjanski front je za kijevski režim istovremeno i – najrizičniji.

Zato njegove snage već danima pokušavaju da Ruse odbace od Kupjanska. Ni u tome ne uspevaju, a u poslednjim borbama su, tokom samo jednog dana, izgubile preko 170 vojnika.

Štaviše, Rusi nastavljaju da napreduju. Tokom vikenda su stigli do autoputa Svatovo-Kupjansk, južno od sela Kotljarovka. Ukrajinski kontranapad su uspešno odbili.

Ukrajinske formacije se plaše da će ruska armija krenuti u ofanzivu i osloboditi Kupjansk:

– U Kijevu zaziru da sledi naša ofanziva velikih razmera i da će na vrhu njenog koplja biti upravo Kupjansk. Mogući su, međutim, udari i na drugim frontovima, naglašava moskovski vojni ekspert Vasilij Dandikin.

On dodatno objašnjava: „Ukrajinci strahuju da bi naše trupe mogle da stignu do Kupjanska i da preuzmu kontrolu i nad njim i nad celim transportnim čvorištem severoistoka Ukrajine. Pokušavaće da nas po svaku cenu zaustave jer će nam se sa preuzimanjem Kupjanska otvoriti put ka Slavjansku i Kramatorsku. Zato Kijev prema Kupjansku aktivno prebacuje rezerve, čak ih povlači sa zaporoškog fronta“.

Vojni analitičar Jurij Podoljaka takođe smatra da će kijevski režim biti u sve većim problemima:

„Naša vojska je u postepenom i nezaustavljivom napredovanju duž cele linije fronta. Sada se zauzimaju povoljnije pozicije za prelazak u ofanzivu. Protivnik se napada na celom frontu da ne bi mogao da manevriše pojačanjima. U toku je koreniti prelom ratne situacije u korist Rusije. Verujem da će uskoro uslediti glavni udar naše vojske“.

KOMENTARI2 komentara

  1. civilizovani Konan varvarin says:

    Po malo mljevenje nacista da dobiju popizdikis u glavi.

  2. Beli Orao says:

    Pa i vrijeme je da se ta teritorija očisti od fašista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *