Stvorili virus koji bi mogao da ubije čovečanstvo, a otporan je na sve vakcine

Stvorili virus koji bi mogao da ubije čovečanstvo, a otporan je na sve vakcine

3 jula 2014

virus_620x0Profesor Jaširiho Kavaoka sa Univerziteta u Viskonsinu, naišao je na jedno od onih otkrića od kojih strepi čitavo čovečanstvo. Stvorio je smrtonosni virus koji bi mogao da ubije milijardu ljudi!

Kada je Kavaoka rekao njegovim kolegama da je naišao na vrstu virusa koji može da izazove ogromnu epidemiju za koju ne postoji vakcina, stručnjaci su počeli da paniče.

– Sve što je ranije istraživao bilo je opasno, ali ovo je potpuno ludilo – rekao je jedan od virusologa.
Profesor je uspeo da stvori virus sličan onom iz 1918. godine koji je ubio milione, ali razlika je u tome što lek za ovaj virus još uvek ne postoji.

– Ono što rade je potpuno van pameti. Preopasno je – rekao je profesor Lord Mej sa Oksofrda.

Kavaoka se pravdao da bi istražujući ovaj super-virus saznao kako da spreči ptičiji grip.

– Rukovanje virusima na ovaj način je opasno čak i u najbezbenijim laboratorijama – istakao je Mark Lipsič, profesor sa Harvarda.

Naučnike je dodatno zabrinulo to što se jedinjenje koje može da ubije svakog sedmog stanovnika planete, čuva u laboratoriji koja je na trećem, a ne na maksimalnom četvrtom nivou sigurnosti.

– Kada bi javnost saznala za ono šta se ovde dešava, rekli bi “šta ste to j****o uradili” – rekao je Sajmon Vejn Hobson sa Paster Univerziteta u Parizu.

Primera radi, profesor Lipsič sa Harvarda je prekinuo svoja istraživanja kada je shvatio koliko su opasna, ali Kavaoka ignoriše molbe svojih kolega i tvrdi da je u vreme ekstremnih vremenskih nepogoda i terorizma laboratorija potpuno bezbedna.

Jedino što nam preostaje je da se nadamo da ovaj virus neće “pobeći” iz laboratorije dok naučnici ne pronađu lek za njega.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pavle says:

    Ebola je veštački stvorena ...ne postoji pouzdan lek ... da li neko paniči zbog toga ??

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *