Subotica dobija ulicu Jovanke Broz?

Subotica dobija ulicu Jovanke Broz?

19 decembra 2013

1_jovanka-brozCentar Tito i Društvo za istinu o NOB iz Subotice uputili su predsedniku Skupštine grada Subotica predlog da jedna od subotičkih ulica ponese ime Jovanke Broz.

U saopštenju ovih organizacija navodi se da je Brozova dala „veliki doprinos u mnogim važnim pitanjima unutrašnje i spoljne politike Jugoslavije, što su njeni protivnici, kako u periodu socijalizma tako i kasnije, do njene smrti osporavali i minimizirali”.

Smatraju da je Jovanka Broz simbol epohe koja je obeležila istoriju Jugoslavije, ali i čitavog sveta i podsećaju da je zajedno sa Titom četiri puta posećivala Suboticu.

„U epohi u kojoj je živela Jovanka Broz živela je i razvijala se Subotica. Davanjem imena Jovanke Broz jednoj od ulica ili trgu u Subotici mi bismo jasno potvrdili da smo na strani antifašizma, da smo sastavni deo borbe za ljudska i građanska prava, da cenimo borbu ove hrabre partizanke i odlučnog borca protiv svih oblika nacional-šovinizma.

Time bismo pokazali da smo uvek bili i da jesmo otvoreni grad koji prihvata i neguje visoko-moralne ljudske vrednosti” – navodi se u saopštenju ovih organizacija.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *