Суд дозволио улазак, МУП не пушта протојереја СПЦ Џомића

Sud dozvolio ulazak, MUP ne pušta protojereja SPC Džomića

14 februara 2015

akt-dzomic-opasan-za-cg_620x0Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je u petak da ostaje pri proceni da „protojerej Velibor Džomić predstavlja pretnju za nacionalnu bezbednost“ i da mu neće dozvoliti povratak u tu zemlju.

„Agencija za nacionalnu bezbednost početkom ove nedelje dostavila je akt u kojem navodi da ostaje pri mišljenju koje je i ranije dostavljala MUP-u, a to je da Džomić predstavlja pretnju za nacionalnu bezbednost“, piše u odgovoru MUP-a na odluku Upravnog suda povodom zahteva protojereja Džomića da mu se odobri boravak u Crnoj Gori do okončanja upravnog spora.

Kako prenose podgoričke „Vijesti“, MUP je saopštio da će poštovati Zakon o strancima koji propisuje da se strancu neće dozvoliti ulazak u Crnu Goru ako to zahtevaju razlozi nacionalne bezbednosti.

Džomić je 8. februara napustio Crnu Goru, nakon što je u podgorickom Centru bezbednosti uzeo rešenje MUP-a.

Crnogorski Upravni sud odobrio je ranije u petak ulazak podgoričkog paroha u Crnu Goru do okončanja spora po njegovoj tužbi.

U rešenju o usvajanju privremene mere navodi se da su prekršene konvencije o ljudskim pravima i „sasečeno pravo čoveka da bude u državi u kojoj mu se sudi“, kazao je za Antenu M advokat Zoran Piperović.

„MUP ima pravo žalbe u roku od tri dana… Sad neka komandiri ili potkomandiri određuju može li ili ne može Džomić da se vrati. Sud je rekao svoje“, ukazao je Piperović i dodao da je proterivanje Džomića nakon tri odobrena privremena boravka „goli inat MUP-a Crne Gore“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *