СУДАР ВОЗОВА КОД НОВОГ САДА: Повређене 24 особе, међу којима и петоро деце

SUDAR VOZOVA KOD NOVOG SADA: Povređene 24 osobe, među kojima i petoro dece

12 januara 2017

01 voz dozet3_620x0

U SUDARU putničkog i teretnog voza u sredu uveče oko 19.20 časova na pruzi kod Novog Sada, povređene su 24 osobe među kojima je i petoro dece. Svi povređeni su zbrinuti na licu mesta, posle čega su kolima hitne pomoći preveženi u novosadski Urgentni centar, a deca u Dečju bolnicu.

U ovoj železničkoj nesreći četvoro je zadobilo teže, dok su ostali prošli sa lakšim povredama. Mašinovođa je ostao nepovređen. Petoro dece je, po rečima Dušana Vukovića, portparola Dečje bolnice, zadobilo lakše povrede. Njima je ukazana lekarska pomoć, posle čega su sinoć pušteni kući.

U Urgentni centar je posle nesreće primljeno 19 odraslih putnika, a njih osmoro je posle ukazane lekarske pomoći napustilo bolnicu.

– Uglavnom je reč o lakšim povredama – kazala je Jelena Jurišin, portparol Kliničkog centra Vojvodine.- Svima je ukazana lekarska pomoć.

S obzirom na to da je teren gde se dogodio sudar vozova, vrlo nepristupačan, povređeni su, kako nam je potvrđeno u Službi hitne pomoći, od mesta nesreće posle ukazane medicinske pomoći na licu mesta, preveženi drugim vozom do Železničke stanice u Novom Sadu, a zatim odatle kolima Hitne pomoći do Urgentnog centra na dijagnostiku.

Do naletanja putničkog voza, po podacima objavljenim na sajtu Ministarstva građevine, ifrastrukture i saobraćaja, došlo je na delu pruge Sajlovo – Kisač, a u vozu se u trenutku nesreće nalazilo između 80 i 90 putnika.

Putnički voz koji je saobraćao iz Novog Sada za Sombor preko Vrbasa i Kule, iz još neutvrđenih razloga je udario u teretni. Voz koji je prevozio putnike udario je brzinom od 15 kilometara na sat u poslednji vagon teretnog voza koji se nalazio ispred njega.

Da li je i koliko ljudski faktor uticao da dođe do nesreće utvrdiće istraga policije i Železnica Srbije. Sinoć se, međutim, mogla čuti i nepotvrđena informacija da teretni voz navodno stajao na šinama na tom mestu, zbog kvara, a putnički voz je zbog loših vremenskih uslova i slabe vidljivosti udario u njega. Železnički saobraćaj na ovoj međunarodnoj pruzi od Novog Sada ka Subotici i Budimpešti je u potpunom prekidu.

DEVET EKIPA HITNE POMOĆINA mesto nesreću bile su angažovane četiri redovne medicinske ekipe hitne pomoći i pet vanrednih. Kako je za „Novosti“ kazala dr Biljana Vasić iz Službe hitne pomoći, dispečerska služba hitne pomoći je u 19.34 obaveštena o železničkoj nesreći.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *