Sudbina Srbije je u rukama Vojske Srbije i Policije

Sudbina Srbije je u rukama Vojske Srbije i Policije

21 aprila 2013

POP_2051Pokret Dveri je juče uputio otvorena pisma Policiji i Vojsci Srbije, povodom parafiranja sporazuma u Briselu. U pismu se navodi da je sporazumom Vlada Srbije suspendovala Ustav i izvršila državni udar, a da se od Vojske Srbije i Policije traži da to zaustave. Pismo Dveri prenosimo u celosti:

Uvaženi branitelji države Srbije,

Obraćamo se Vama, kojima je svakodnevni život briga za bezbednost svojih bližnjih. Mnogi od Vas su branili svoju otadžbinu devedesetih godina prošlog veka, kada je NATO pakt napao jedan mali, ali častan i ponosan, evropski narod, želeći da mu otme njegovo najsvetije – Kosovo i Metohiju. Mnogi od Vaših saboraca su tada dali živote za otadžbinu, svedočeći da se pravi junak bori ne zato što mrzi one ispred sebe nego zato što voli one iza sebe, svoju porodicu i bližnje. Ako neko razume reči Svetog kneza Lazara, kojih se sećamo svakog Vidovdana: “Umrimo da svagda živi budemo“, onda ste to upravo Vi, oficiri, vojnici i policajci Srbije

Zbog toga Vam se i obraćamo – pitanje Kosova i Metohije kao sastavnog dela Srbije nije pitanje svakodnevne politike, u koju Vi, ni po zakonima ni po svojoj etici, ne treba da se mešate, nego je to pitanje smisla postojanja ove države i ovog naroda, kome ste se zakleli na službu. Jer, ko smo mi bez Kosova i Metohije? Ko ste Vi bez Kosova i Metohije? Čemu služi Vaša uniforma, Vaša obuka, Vaše dužnosti, Vaša zakletva – ako ne brane Kosovo i Metohiju?

Zato Vas pozivamo – pridružite se svom narodu koji se ne slaže sa odlukama nenarodnog režima da Kosovo i Metohiju predaju zarad laži zvane Evropska unija, koja je, kako vidite po Grčkoj, Kipru, Rumuniji, Bugarskoj, Sloveniji – privid koji se raspada na naše oči. Dignite svoj glas i recite predsedniku Srbije, premijeru Vlade Srbije i ministru odbrane Srbije, Nikoliću, Dačiću i Vučiću: ne slažemo se sa predajom kosova, svete srpske zemlje koju su naši časni prethodnici oslobodili pre sto godina!

Vaš glas mora da se čuje, jer je to glas onih koji su spremni da daju živote za otadžbinu, onih koji brinu o našoj bezbednosti i budućnosti!

Vojnici i policajci! Recite, kao slobodni građani slobodne Srbije: Kosovo je Srbija! Vaš glas će se nadaleko čuti, i neće moći da ga uguše!

Spasite čast Otadžbine i svoje profesije. Ne dozvolite da Vlada i Predsednik izvrše državni udar, suspenduju Ustav Srbije i priznaju nezavisno Kosovo, odričući se dela naše teritorije. U Vašim rukama je sudbina Srbije!

Kosovo je Srbija, sada i uvek i u vekove vekova!

Amin!

Pokret Dveri

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *