Suđenje “Obrazu“ odloženo zbog letovanja

Suđenje “Obrazu“ odloženo zbog letovanja

3 jula 2013

Mladen ObradovićSuđenje članovima “Obraza“ odloženo je zbog izostanka trojice okrivljenih, koji su morali, kako je kazao advoka, na letovanje, piše “Blic“. Kako navodi beogradski list, u utorak je bilo zakazano ponovljeno suđenje vođi organizacije „Obraz“ Mladenu Obradovićui drugim članovima te organizacije zbog organizovanja nereda na Paradi ponosa u Beogradu 2010. Međutim, suđenje je odloženo zbog izostanka trojice okrivljenih – Dobrice Radonjića, Aleksandra Živkovića i Damira Grbića. Advokat odbrane je kao razlog Grbićevog nedolaska naveo “neodložno klijentovo letovanje“.

List tvrdi da je predsedavajući sudija izmenjenog veća Višeg suda, Danko Laušević, prilikom odabira datuma narednog ročišta vodio računa da se datum pretresa ne poklopi sa datumom najavljene ovogodišnje Parade ponosa, piše Blic. Kada je jedan od advokata napomenuo da će se ona održati 29. septembra, što je, inače, netačno, sudija je odgovorio: „Dobro je“, piše “Blic“. Zatim je nastavak suđenja zakazao za 23. oktobar.

Vođa “Obraza“ Mladen Obradović je 20. aprila 2011. pred Višim sudom u Beogradu, prvostepeno osuđen na dve godine zatvora zbog organizovanja nereda tokom Parade ponosa 10. oktobra 2010. u Beogradu, ali je taj postupak odlukom Apelacionog suda početkom ove godine vraćen na ponovno suđenje.

 

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *