СУКОБ Америке и Русије у УН

СУКОБ Америке и Русије у УН

11 јануара 2017

churkin-russia-32r

Руски амбасадор при УН Виталиј Чуркин узвратио је америчкој амбасадорки Саманти Пауер да само сваљује кривицу америчких грешака на друге јер је тако лакше. Њихов сукоб само је показао колико се заоштравају односи две силе као и на подељеност унутар УН.

Амерички амбасадор при Уједињеним нацијама Саманта Пауер критиковала је Русију на седници Савета безбедности УН због окупације и припајања делова Украјине и, како је рекла, вршење “немилосрдних војних напада” у Сирији, преноси АП.

Руски амбасадор при УН Виталиј Чуркин узвратио је оптужујући администрацију одлазећег председника Барака Обаме да “очајнички” тражи “кривца” за своје неуспехе у Ираку, Сирији и Либији.

Жестока и огорчена размена речи догодила се на седници Савета безбедности УН након што је нови генерални секретар Антонио Гутереш изјавио да су његови приоритети спречавање сукоба и очување мира.

Сукоб Саманте Пауер и Виталија Чуркина показује велику подељеност УН и тешкоће са којима се Гутерес суочава, али показује и лоше стање америчко – руских односа, који су најгори од времена “Хладног рата”, констатује АП.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u