СУКОБ ЕВРОПЕ И АМЕРИКЕ: Могерини бесна на Тилерсона!

SUKOB EVROPE I AMERIKE: Mogerini besna na Tilersona!

2 juna 2017

Državni sekretar SAD Reks Tilerson nakon posete Rusiji u aprilu odbio je da razgovara sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, piše magazin „Forin polisi“, čiji izvori su direktno povezuju ta dva događaja.

Izvori tvrde da je Stejt department otkazao telefonski razgovor Tilersona sa Mogerinijevom, predloživši joj da razgovara sa predstavnikom resora nižeg ranga. Te akcije, prema podacima magazina, „razbesnele su je u pozadini i bez toga napetih odnosa SAD i EU“.

Navedeno je da u tom trenutku kancelarija Mogerinijeve pripremala sastanak sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom, te je zamolila Stejt department da šefica evropske diplomatije konsultuje sa državnim sekretarom koji se nedavno nalazio u Moskvi. U EU su se nadali da će od Tilersona dobiti informacije o njegovim pregovorima sa Lavrovom i ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

– To ju je zaista naljutilo. Ne može se tako odnositi prema Mogerinijevoj – navodi novinar reči svog izvora, bliskog rukovodstvu EU.

Kada su joj predložili da razgovara sa načelnikom Odeljenja za političko planiranje Stejt departmenta Brajanom Hukom, Mogerinijeva je to odbila.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kosovac says:

    Mnogo veliki nivo traži ova topla zečica iz srpske skupštine koja se zove Morgerini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *