„СУКОБ ЈЕ СВЕ ВЕЋИ И НЕПОВРАТАН – ИДЕМО КА ОСЛОБАЂАЊУ СРБИЈЕ“

„SUKOB JE SVE VEĆI I NEPOVRATAN – IDEMO KA OSLOBAĐANJU SRBIJE“

25 maja 2024

Zaseda je Srbiji i Srpskoj pripremana decenijama, ali pobeda u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija mogla bi da se pokaže kao Pirova. Naravno, pod uslovom da uradimo ono što smo i najavili.

Premijer Gruzije Irakli Kobahidze otkrio je da mu je jedan evropski komesar pripretio da će proći kao njegov kolega iz Slovačke Robert Fico. Oliver Varhelji, dotični komesar koji je inače zadužen za komšiluk i proširenje Evropske unije a uz to izgleda idu i pretnje i ucena, priznao je da je stvarno rekao to o Ficovoj sudbini za Kobahidzea, ali mu je žao što je izvučeno iz konteksta.Pa je ispalo da preti a bilo je to samo prijateljsko upozorenje gruzijskom premijeru šta će mu se desiti ako ne postupi onako kako mu Brisel (i Vašington) nalažu povodom zakona o stranim agentima.

Istovremeno iz Slovačke javljaju da atentator možda nije bio usamljeni strelac jer je neka nepoznata, treća osoba izbrisala istorijat pretraga na Fejsbuku, dok ruska Spoljna obaveštajna služba upozorava da istim krugovima kojima je zasmetao Fico smetaju i premijer Mađarske Viktor Orban i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Obe zemlje u četvrtak su se usudile da u Njujorku u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija glasaju protiv antisrpske rezolucije o Srebrenici. A predsednik Srbije je posle svog nastupa i glasanja konstatovao da je završio karijeru“. Mnoge mi stvari neće oprostiti, kazao je, a „ovo je bilo ekser u sanduku“.

I zaista je teško izbeći zaključak da će mu, s obzirom na sve pomenute okolnosti, u narednom periodu neodređenog roka trajanja biti potrebna i sva ona lična hrabrost o kojoj je puno puta govorio u svojim javnim nastupima.

Jer je teško zamisliti da posle svega onoga u Njujorku ima povratka na dosadašnju politiku balansiranja u kojoj su jedni videli kupovinu vremena a drugi samo (pre)dugačak niz trulih kompromisa; ne samo zato što se sponzorima i inspiratorima srebreničke rezolucije Vučić svojim govorom i glasanjem usprotivio ogrnut srpskom zastavom, i ne samo zato što se o tome dogovarao sa Rusijom i sa Kinom, nego i zato što je u sklopu svega toga obelodanio i da su zapadni sponzori i glavni inspiratori Srebrenice, počev od Nemačke i Amerike, ucenama i pretnjama kao svojim najubedljivijim argumentima nastojali da obezbede što širu podršku.

Raskrinkao ih je. I time je sukob postao (i) ličan, pa zato ono o ekseru i sanduku i ne deluje kao isuviše melodramatičan opis stanja.

Iako rezolucija o Srebrenici nije obavezujuća, iz očiglednog razloga što je usvojena, ishodom glasanja ne možemo da budemo zadovoljni. Ali možemo da ne budemo nezadovoljni. Ovo je ishod koji je podnošljiv, pa i kudikamo više od toga: znatno manje od polovine članica Ujedinjenih nacija glasalo je za. Više od polovine Ujedinjenih nacija nije podržalo rezoluciju protiv Srba, Srpske i Srbije.

Pri čemu treba imati u vidu i da su ovom prilikom protiv nas glasali i Amerika i, na primer, Iran. Što znači da bi Kolektivni zapad protiv Srbije ubeležio i znatno slabiji rezultat da islamskom svetu nije podmetnuo kukavičje jaje, igrajući protiv Srba na kartu islamske solidarnosti sa srebreničkim muslimanima. Ali to je karta na koju može da se odigra samo jednom, i sada je odigrano.

Uzgred budi rečeno, ali ne i manje važno, krajnje je vreme da se suočimo s prošlošću. Da se temeljno istraži istina o načinu na koji je utvrđena aktuelna istina o Srebrenici pa se tako i došlo do Njujorka i rezolucije o genocidu.

Svaki argument o postojanju genocida u Srebrenici počiva na podatku da je to ustanovio sud. Ali u okviru tog podatka postoje ozbiljne nijanse o kojima niko ne govori.

Stvar je, naime, u tome, što je to o genocidu ustanovilo samo jedno konkretno tročlano sudsko veće Haškog tribunala – prvostepeno veće u slučaju protiv generala Radislava Krstića – i od tada se ta kvalifikacija o genocidu tog konkretnog sudskog veća koristi kao neporeciva činjenica. Odatle je sve počelo.

I eto nas kod ključnog podatka – presudu, koja će poslužiti kao izgovor za progon Srba zbog genocida, napisala je američka sudija Patriša Vold. Pripadnica njihove Demokratske partije, zamenica ministra pravde u vreme Džimija Kartera, prvi pik Bila Klintona za ministarku pravde i sudiju Vrhovnog suda, rečju, istaknuta službenica upravo one politike koja je devedesetih godina sankcijama i bombama ratovala protiv Srba. Ukratko, kadija te tuži, kadija te sudi.

Pa, kad sledeći put čujete obrazloženje da je sud utvrdio da se u Srebrenici desio genocid, da znate o čemu se zapravo radi.Tim pre što je dotična Patriša Vold samo zarad izvršenja ove misije, da uspostavi srebrenički presedan, i bila dovedena u Haški tribunal: tamo se zadržala taman toliko da sudi i presudi generalu Krstiću. Došla je neposredno pre i otišla odmah nakon tog slučaja.

Genocid u Srebrenici – to je napisala Patriša Vold, saradnica Bila Klintona. Dok njen potonji angažman kod Džordža Soroša i predsednička medalja Baraka Obame samo dodatno pokazuju čemu je služila; uostalom, i same američke diplomate će, u jednoj od poverljivih depeša „Vikiliksa“, priznati da je njena srebrenička presuda o genocidu u žalbenom postupku opstala samo „iz političkih razloga“… Koji su to razlozi – videli smo i u četvrtak u Njujorku.

U četvrtak smo u Njujorku lepo mogli da vidimo i gde su naši prijatelji. Nisu tamo gde ih, kao geopolitičke žrtve stokholmskog sindroma, uporno koliko i bezuspešno tražimo već skoro četvrt veka. Oni u ovih četvrt veka nisu prestali da nam žele isto što su nam želeli i bombama i sankcijama, i ovom prilikom su to i potvrdili.

S tim što i tu ima izuzetaka, među kojima se Mađarska Viktora Orbana svojim glasom protiv ističe pogotovo. Mađarska, istovremeno, oduzima i višak razumevanja za antisrpski glas Crne Gore.

Obe su članice NATO-a, i obema im je usled toga suverenitet ograničen, ali je Orbanova Mađarska imala hrabrosti da ne uradi kako joj se naredi dok Crna Gora, uprkos svim svojim hrabrim prađedovima, nije.

Ali ti prađedovi bili su Srbi kad su bili hrabri, a kada su Crnogorci prestali da budu Srbi nestalo je i hrabrosti… Tako da sad postaje jasno da su gospodari crnogorske suverenosti – a to nisu njeni građani – dozvolu za smenu Mila Đukanovića dali pod uslovom da se od njegove politike ne odstupa.

Što će reći da će se prava promena tamo dogoditi tek kad skupe dovoljno, na primer, hrabrosti pa se sete da su Crnogorci isti Srbi jer su inače samo tuđe sluge. Kao prilikom ovog glasanja o Srebrenici.

Što se pak Srbije tiče, ova pobeda Zapada pokazuje se kao Pirova i zato što je Srbima pomogla da ostvare nacionalni konsenzus – naše istraživanje otkriva da 82 odsto građana Srbija veruje da Srebrenica nije bila genocid, dok samo 5,3 odsto veruje Bilu Klintonu, Džordžu Sorošu i njihovoj saradnici iz Haškog tribunala.

Takav konsenzus, kao što je poznato, postoji i oko drugih ključnih pitanja, od priznanja samoproglašene nezavisnosti Kosmeta, preko ulaska u NATO do uvođenja sankcija Rusiji. Koja je ponovo, kao i Kina, na delu pokazala da nam je pravi prijatelj.

Predsednik Vučić najavio je da ćemo u Ujedinjenim nacijama sa Rusijom početi da utvrđujemo ko još ima još boljih razloga da bude osuđen za genocid; od Nemačke nadalje, svima su im ruke krvave sve i ako im je savest mirna samo zato što je nemaju.

Tako da nemamo pravo da ne uradimo to što smo najavili, već i zato što je to jedini način da poništimo posledice rezolucije koju su doneli samo da bi nam naškodili.

Ali ne samo to. Ako je već sukob postao otvoren i nepovratan kao što izgleda, onda je ovo izuzetna prilika i da, kao Gruzija, uđemo u proceduru usvajanja zakona o stranim agentima jer su se i u ovoj situaciji oko Srebrenice, objašnjavajući da je to skroz OK, takozvane nevladine organizacije ponašale kao strana agentura. Pa red nalaže da ih tako i nazovemo.

A kad smo već kod toga, i da ukinemo nakaradni Zakon o ravnopravnosti polova i da preispitamo sve ostale slične tekovine naših pokušaja da im udovoljimo na sopstvenu štetu u nadi da će nas ostaviti na miru. Neće, što su ovom prilikom u Njujorku i pokazali.

Istovremeno, to će biti i koraci ka oslobađanju Srbije.

U suprotnom, uostalom, ostaje samo da pognemo glavu i svoju decu naučimo da su kriva onako kako im je to prepisala ona Patriša Vold.

Nikola Vrzić (rt.rs)

KOMENTARI28 komentara

 1. Baćo says:

  Srbija samo treba da otkanta EU i da javno prihvati poziv BRIKS-a.

  • fra Degenero says:

   Nema povratka srpskih zemalja bez rata, nacistima moramo slomiti kičmu.

   • Željko says:

    "Partibrejkersi" imaju jednu odličnu pjesmu "Kreni, kreni prema meni!"! Susjedi krenite, čaka Vas NATO i mi, kako Vi susjedi velite "bečki konjušari" mada oprostite mi na iskrenosti ali Beč je nakon Beograda i Chicaga grad sa najvećim brojem Srba, više Vas ima nego u Novom Sadu ili Nišu, tako da epitet "bečki konjušari" nekom drugom stoji ne nama Hrvatima,čekamo Vas mi, Vaša bivša "braća": Hrvati, etnički Crnogorci, Albanci, Bošnjaci a tu su i Vaša trenutačna "braća" Mađari koji spremno čekaju povrat Mađarske prije Trianonskog sporazuma kada su izgubili najmanje 2/3 teritorija a dio toga teritorija čini Vojvodina ali i naša Slavonija i Baranja, čekaju i Bugari Dimitrovgrad i Bosilevgrad, zato pazite što želite jer možda Vam se želje ispune i probudite se u granicama sanstefanske Srbije!

    • Duca says:

     Može, ali se vi tada budite u granicama austrougarske, tj nikakva hrvatska ustaška država ne postoji i nikada nije trebala da postoji jer smo vam je mi stvorili, računajući da imamo zajedničko poreklo i da niste takva govna kakva ste. To je greška koju smo skupo platili, ali pošteno je platiti kada pogrešiš. Vi nikad niste platili, izvukli ste se na račun nas i posle prvog i posle drugog rata, a ko ne plati svoje greške na vreme, samo skuplja kamatu kada dođe na otplatu. Mi nismo ni u jednom bloku, a kada rat pukne što će biti uskoro, nuklearke će padati na rusiju i na sve nato zemlje znači i na lepu vašu (malo će poružn3eti), a kod nas se tada sakriti nećete osim dva metra pod zemlju.

     • Cetnik says:

      Jak mu nato i unija debila, to kad bude ostalo bez interneta ima da pocrkaju od nervnog sloma i sami sebe poubijaju.

    • Pravda says:

     Bili ste i sa franjom josipom, pa sa hitlerom a sada ste sa nato pedder udrugom s kojima cete se provesti kao i sa prethodnima, ustaski zvrinjak ce zauvek da bude zbrisan ko sto se to desava ukronacistima.i mars u tri lpm sa ovog sajta, tu si jer srama nemas, ustasino.

 2. rade n says:

  Srbija mora da ide u proces revizija sudskih presuda u Haškom tribunalu o genocidu na kome nije ništa radila u toku trajanja suđenja već se dodvoravala zapadnim satrapima.Srbija nije dovoljno koristila izveštaj nezavisne komisije Gideona Grajfa da baci sumnju na kvalifikacije o genocidu mnogim zemljama u Generalnoj Skupstini.Srbija u medijskoj borbi sa argumentima mora da razbije mit o Srebrenici.U kojoj meri bude Srebrenica naturana ko narativ u toj meri mi moramo kroz medijsku borbu sa argumentima to da osporavamo.I naravno obračun treba da sledi sa placenicima,izdajnicima,poklisarama zapada kroz nevladin sektor.Mediji treba da se preispitaju koji dovode te satrape u emisije i pružaju im medijski prostor.Videlo se da agenda o pridruživanja i ulasku u EU je šarena laza i prevara pa to treba staviti ad akta.Rat u Evropi već traje i mi moramo da se ponašamo kao da smo u ratu.Vise nema nikakvih iluzija!

  • Željko says:

   Pazite i Vi što želite jer biti sam u JI Europi, okružen sa NATO i željeti neki rat to stvarno nije u redu sa Vaše strane! RF NEĆE dobiti rat protiv UA, Zapad i NATO to neće dopustiti, svaki dan granatiraju ciljeve duboko unutar u RF, "čuvene" S-400 uništavaju, rafinerije, poluotok Krim svakodnevno, pitanje dana kada će Krimski most biti srušen, Kremlj je granatiran jednom, RF ne može napraviti "sanitarni koridor" u dubini od 50-tak kilometara unutar UA, Kharkiv "osloboditi" je misaona imenica za RF, ponavljam pazite što želite i napominjem da sami na sebe "crtate mete" za Zapad !

   • Rostand says:

    Slušaj željkane,zar ti stvarno misliš da Rusi mogu izgubiti ovaj rat?Prije ćemo svi postati atomska prašina nego da Rusi budu poraženi.Čak štaviše i u slučaju atomskog obračuna,Rusija će,iako teško postradala,ipak preživjeti,zato se ne nadaj pobjedi nato gamadi i ne talasajte previše,slušaj svoga Lošu,nađe se ponešto pametno i kod takvih prevrtjivaca.

   • NikolaVeliki says:

    Željkec, sve te obavjesti koje si nam upravo priopćio, čul si pretpstavljam izravno na - krugovalnoj postaji Zagreb. No, Željkec, budeš li se malo prisjetil kaj su tebi (PRVI PUT) tvoj čukundjed (šuckor) o Prvom ratu i djed (ustaša - DRUGI PUT) o Drugom ratu nekoć pripovjedali, isto je bil i tada. Onim "opančarima" SRBIMA su tak isto i Kajzer Wilhelm i Adolf Hitler (i njihove besne cuke na lancu - hrvati, muslimani, slovenci, šiptari, bugari) priopćavali kaj bu bilo sa SRBIMA. I ko bu pobjednik... I kaj ti misliš, kaj bu bilo TREĆI put ????

    • Pravda says:

     Ustaske zveri ce zauvek nestati

    • RASPUCHIN says:

     Nemojte gubiti vrijeme na čovjeka koji je zaboravio da je čak i ona stara kanta od drona doletila u Zagreb a da su se već tada uneredili od straha. Iz njega , tačnije iz njih , progovara strah jer znaju da će svaki onaj "srbin" koji ih pokuša , ovaj put , braniti biti tretiran kao i svaki drugi ustaša. I to je jedina istina. To što kevću i pominju NATO , kuražeći sami sebe , je drugo ali isto tako zaboravljaju da su nedavno i ameri i NATO bježali od bosonogi talibana.

 3. Kosovac says:

  Nikola Vrzić, moje odlično poštovanje, skidam kapu. Neću više ništa da kažem da ne bih pokvario utisak od ovog što si napisao.

  • NikolaVeliki says:

   Ma Kos-ovac, ne skidaš ti kapu, ti skidaš gaće da te Nikola Vrzić Željkec, Karital, Padre i Jasmin naguze !!! Onako, pravo dobro da ti ga uteraju, da ti oĉi buljave, pacovske ispadnu. Samo za to i jesi. Da ga primaš u bulju, laprdaš budalaštine i smrdiš na izmet po ovom portalu.

   • Kosovac says:

    @ NikolaVeliki, …..Ćibe, čivutsko pseto!

  • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

   SVI su provalili da si buljaš, pacov i umobolnik. Čim gubicu otvoriš - dobiješ po labrnji. 🤣 A biće sve gore...

   • Kosovac says:

    @ Jedan tamo….., …. Ćibe, čivutsko pseto!

 4. Gagi says:

  Zabrinjava ova sveprisutna amnezija kod intelektualaca u nasoj drzavi. Rekao bih, svoje umne misli i konstatacije formiraju od potrebe dnevno politickih momenata. Da se podsetimo, ko to vodi politiku ovog naroda od 90-ih do danas, osim onih sramnih deset godina od 2000-te. Da li je zaista bilo potrebno tri decenije eksperimentisanja od krvavog gradjanskog rata, da se NAJZAD shvati da floskula "bratstvo i jedinstvo" nije primenljiva. Odakle Sbima stizu ti saveti, da ovako raskomadani i pobijeni, MORAMO nasim dzelatima da oprastamo i da ih cak nagradjujemo visokim drzavnim pozicijama. Da oni takvi, odlucuju o buducnosti naseg narastaja. Ko je to dozvolio da imamo bezbroj tih nekih fantomskih nevladinih organizacija, da u nas narod uvodimo nove i svakakve zivotne obicaje koji nisu u skladu sa nasom istorijom i duhom. Pa dobro, KO je to do sada donosio takve odluke i abolirao sve one koji su nam otvoreno i neskriveno pravili nacionalnu stetu posle 2000-te. Svakodnevni smo svedoci beskrajnih filozofiranja nasih bivsih i danasnjih internacionalnih usrecitelja koji su nas i doveli u ovu situaciju. Zar neko zaista misli i veruje, da ce doci do nekih kvalitativnih promena u politici Srbije, da cemo nastojati da gledamo nasa posla i prihvatimo nacionalnu politiku. To jednastavno nije izvodljivo i moguce, osam proslih decenija se u Srbiji instaliraju dzelati i unistitelji naseg Srpskog naroda. Na kraju, svi oni koji danas urlaju o neophodnim promenama, upravo su nam TI sa neverovatnim hvalospevom o boljoj i savremenoj buducnosti te promene i nametnuli. Za implementaciju tog duhovnog i zivotnog otrova, dobijala su se sredstva od EU, da li je to istina ili nije. Danas, kada je ogoljeno i kristalno vidljivo, da zapad nema nameru da nas uvrsti u njihovo satanisticko i zlocinacko stado, vec nas kao i uvek do sada satire i unistava, svi ovi njihovi "savremeni" placeni saradnici su najglasniji u osudi bas tog njihovog zivotnog mecene. Drhtim od straha kada pomislim, da ce ti i takvi sutra preuzeti nacionalno kormilo Srpskog naroda i OPET doneti neku novu srecu naslednicima Solunskih mucenika.

  • Željko says:

   "Intektualci" su svugdje u ex-YU prestali biti "avangarda proleterijata" i postali su "uhljebi" svake vlasti a SVE "vlasti" u ex-YU se "hrane" zapadnim kreditima i "intelektualci" ne, kako Vi u Srbiji velite, "talasaju" i oni gledaju samo sebe i uvijek imaju krilaticu "živjela vlast", čast rijetkim iznimkama!

   • Gagi says:

    Zeljko... prvi put sam procitao tvoje pametno razmisljanje. Naravno da je takvo stanje u celom svetu, siledjiske birokrate i "politicari" su okupirali ceo narod na zemljinoj kugli. Naravno, platu primaju iz svoje centrale MMF-a a kredite "narod" vraca tako sto im se otimaju prirodni resursi i rasprodaje drzava. Kakvi crni "intelektualci" sa laznim diplomama, to je najgori moralni olos koji je siledjiski uzjahao narod. Narod neka drema i spava, neka trpi bagru.

 5. milorad5 says:

  mora da se naoružamo i dignemo vojsku,veliku vojsku..nije još ali rat kuca na vrata,bolje da budemo spremni i to obavimo zajedno kao ekipa,kao armija, nego da ginemo po gudurama kao nesrećni partizani...sve ostalo su samo uvodne priče očigledno je da je kompletna izdajnička grupacija iz bivše sfrj nezadovoljna svojim kolačem i da su dobili jedno veliko ništa sa zapada...kada se setim samo bajki za glupe mungosei ili hrvate o nebeskom standardu i kuvajt utopiji dodje mi da se upiš.od smeha, kada vidim ovo što su danas...i zato bi oni da otmu od nas i zato se zmijsko klupko opet uzmuvalo..dok ih ne spalimo u jami nema nama mira...jednom za svagda mora da budu poraženi i utucani do ušiju posle toga im dugo neće pasti napamet da se kače sa nama...ovo danas i jeste posledica opraštanja i mirenja sa gubitnicima koji su nasrtali i napadali na nas već više puta,ako ih sad ne smirimo doćiće nam glave,oni očigledno neće odustati od daljih napada a i što bi,kad nema posledica od IZGUBLJENOG RATA PROTIV SRBIJE...to im dodje kao hobby izgleda za svaku generaciju, malo klanja i pljačkanja srba,da se deca zabavaljaju:)...

 6. Kosovac says:

  Znaš ga ti, molim da urgiraš da se objavi obaj moj bezazlen komentar: @ Zeka, pročitaj ovo: „Premijer Gruzije Irakli Kobahidze otkrio je da mu je jedan EVROPSKI KOMESAR pripretio da će proći kao njegov kolega iz Slovačke Robert Fico. OLIVER VARHELJI, DOTIČNI KOMESAR koji je inače zadužen za komšiluk i proširenje Evropske unije a uz to izgleda idu i pretnje i ucena, priznao je da je stvarno rekao to o Ficovoj sudbini za Kobahidzea, ali mu je žao što je izvučeno iz konteksta“. ………………..Vidiš, taj komesar Oliver Varhelji je za svoj rad direktno odgovoran vrhovnoj vlasti, Centralnom komitetu Evropske Unije.

 7. Paja says:

  Poništiti odmah IPAP sporazum, zabraniti preletanje avionima koji nas zaprašuju i proglasiti okupaciju KIM !

 8. Beli Orao says:

  Vrijeme je da se opasuljimo veče jednom!

 9. Srba says:

  Mnogo toga je trebalo reći u UN,a nije.I kad su bile "majke Srebrenice",trebalo ih je pitati a gde su srpske majke Srebrenice.Odgovor je da su pobijene,i one i deca u selima oko Srebrenice,i da ih nema,a da je ove muslimanske majke,lično isti onaj Ratko Mladić koji je na sudu izveo iz grada sa decom i starima i spasao ih stradanju u budućim borbama.Hiljade tih orićevih vojnika je znalo vrlo dobro šta ih čeka posle svog onog zločina i divljanja koji su činili u selima oko Srebrenice.Zato su se i borili i zato su i streljani ili ubijeni oni sa oružjem i oni bez.Naravno ratne zarobljenike ne smeš ubiti i ovo je ratni zločin,niko ne spori,i većina odgovornih je završila u zatvoru,i to uhapšena od strane Srbije.Dalje nijednom nisam čuo ni od jednog makar običnog čoveka sa druge strane da makar pomene srpske žrtve,a kamo li nekog zvaničnika iz Bih ili Hrvatske.Pravično bi bilo da je pravde i pomirenja zajednički otići na groblja i u Potočarima i u Kravicama,i u Bratuncu i pokloniti se svim žrtvama,ali to Hrvati i muslimani(tzv. Bošnjaci)neće uraditi ni za živu glavu.Zato neće biti mira još dugo na ovim prostorima.

 10. Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

  Utisak je ruiniran čim gubicu otvoriš. I ovo što si baljezgao je previše. Mrš', nazad u štalu.

 11. Lazar says:

  Satanisti mogu da se koprcaju još malo. Njihovu sudbinu rešavaju ruski tenkovi i herojska Vojska Ruske Federacije.

 12. Petrovgrad says:

  Ostavite se Srebrenice, to je prošlost, svako svoga žali, ali ne mogu se vratiti u životu.Lepo je rekao skadinsvaski diplomata Stolterberg, da u BiH ratuju Srbi medjusobno po verskoj osnovi, navodeži primer tri vojnika po prezimenu Kozić, kad su ispričali svoje poreklo, oni tri -ćetiri generacije unazad iz iste kuće potiču. Bitna je budužnost, meni jako smeta negiranje evrposkih vrednosti kod nas. Čitam, negiraju evropske vrednosti, kako je organiyovana Evrovizije i sve oko nje i njenih izvodjača, mislim ono bez gaća, maštovitim korografijama na sceni i sl. nije civiliyacijski da negiramo te vrednosti, na tome treba ozbiljno poraditi i sankcionistati svako negiranje, ali očekujem da če naše NVO u tome uspeti, pšod uslovom ako ih ne zabrane kao u Gruziji, Taj putin je nastašan, hoće ponovo u Berlin, da se kači na Rajhstag.Onda prosuće se kanta masti i ode mast u propast.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *