SUKOB MITROVIĆA I ĐILASA – Šta je prava pozadina napada vlasnika Pinka na gradonačelnika Beograda

SUKOB MITROVIĆA I ĐILASA – Šta je prava pozadina napada vlasnika Pinka na gradonačelnika Beograda

13 juna 2013

Untitled-1Piše: Smiljana Vidić

Ne tako davno, mogao je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas da usred štampanja obustavi čitav tiraž Kurira zbog teksta da se razvodi od sada bivše supruge Milice Delević. Danas, u ovom režimskom listu čitamo svakodnevno o nedelima gradonačelnika, što je najbolji pokazatelj opadanja moći do juče nedodirljivog lidera DS.

Na kampanju koju protiv Đilasa vodi Kurir iznenada se nadovezao i vlasnik Pinka Željko Mitrović, koji je saopštio kako su svi mediji u Srbiji krvarili zarad povećanja profita Đilasove „Dajrekt medije“ i poručio da Pinkom upravlja on, a ne Đilasovi pi-ar menadžeri.

„Ja vam nisam ni Boris Tadić, ni Šutanovac, iako prema njima imam više poštovanja i ne mogu me zaplašiti pretnje“, naveo je u saopštenju Mitrović.

Onda je, dalje, razotkrio kako je država pod vlašću DS, zbog Đilasove „Dajrekt medije”, kršila zakone. Telekom je, piše Mitrović, pod pritiskom Đilasa, morao da kupi kanal „Arena sport“ čime su višemilionski gubici preneti na Telekom, kako bi „direktno, budžetski novac bio isplaćen privatnim licima“.

„Naterali ste Telekom da dotira ‘bus-plus’ i da takav odliv budžetskih sredstava knjiži kao potrošnju u oblasti marketinga“, naveo je Mitrović.

Napomenuo je i da zna za „razna potplaćivanja ljudi u najvećim srpskim medijima“.

„Iako mnoge stvari nisam pominjao, mislim da je vreme da vam kažem da je dosta. Niste pokazali poštovanje prema ljudima zaposlenim u srpskim medijima i stavljali ste ih u ponižavajući položaj zarad vašeg profita i ogromnih plata. Neću više biti u prilici da vas upozoravam na ovako blag način, tako da će se sledeće moje saopštenje baviti vrlo konkretnim dokazima i analizama“, upozorio je vlasnik Pink-imperije.

Tako je Mitrović, sada kad je Đilas ozbiljno oslabljen, „hrabro“ izneo ono što je znao godinama unazad, što su najzad svi znali, da je gradonačelnik koristio javnu funkciju u cilju sticanja profita za sebe.

Zašto je procenio da je baš sad, kako je napisao, vreme da kaže Đilasu da je dosta? Zato što je iznenada postao moralna gromada? Ili zato što je procenio da je sad dobra prilika da preotme posao Đilasu, čija politička moć više nije proporcionalna poslovnom uticaju i medijskom reklamnom prostoru koji njegova agencija drži pod kontrolom? Ili zato što više nemaju zajednički interes? Ili se samo dodvorava Vučiću? Ne treba zanemariti ni da je dobar s Mlađanom Dinkićem koji je baš zaratio s gradonačelnikom. Najzad, možda čovek samo postupa po zadatku pripreme terena da nadležni organi preduzmu potrebne radnje u vezi s poslovanjem gradonačelnika…

Kako god, vlasnik Pinka je za kraj ponudio zajednički medijski nastup, sa detektorima laži u emisiji „Trenutak istine” i pozvao Đilasa da se u svako doba javi asistentkinji njegove sekretarice oko zakazivanja termina. Šteta što do ovog neće doći, jer bismo možda tad saznali nešto i o tome kako je nastala i u svim režimima opstala medijska imperija bivšeg člana GO i kandidata za poslanika JUL-a? Možda bi rekao od čijih para je nastao Pink? Da li od JUL-ovih, tj. od naših?

U svojoj knjizi „Prognana i neizgubljena“ Mirjana Marković opisala je karakter svog bivšeg prijatelja:

“Posle svih ovih godina je jasno – on će se priključiti svakome od koga može imati koristi i distanciraće se od svakoga od koga je nema ili smatra da može imati štete. Željko Mitrović danas u Srbiji slovi za najboljeg prijatelja Aleksandra Vučića.“

Sve što je Mitrović rekao o Đilasu, tačno je, kao što će biti tačno i sve što će Đilas reći o Mitroviću.

(NSPM)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *