СУКОБ НА ЕГЕЈУ: Грчка топовњача кренула на турске бродове!

SUKOB NA EGEJU: Grčka topovnjača krenula na turske brodove!

21 jula 2016

p72 436Turski lovački avioni poleteli su danas, pet dana posle pokušaja vojnog puča, da bi zaustavili dva plovila turske obalske straže koji pokušavaju da pređu u teritorijalne vode Grke, prenela je turska agencija Dogan.

Avioni „izvode operaciju protiv dva broda turske obalske straže koji su pokušali da pređu u grčka teritorijalne vode“, navodi Dogan. N

isu izneti detalji o tome ko je na brodovima, navela je agencija AFP. Međutim, grčki mediji javljaju da su to dva čamca na naduvavanje s nepoznatim brojem putnika, i da satima plove u moreuzu kod grčkog ostrva Simi, ne napuštajući teritorijalne vode Turske.

Tamo je doplovila grčka raketna topovnjača „Vocis“, tu oblast nadleće grčki vojni helikopter, a u pripravnosti su policija i plovila grčke obalske straže, javlja atinski Radio SKAI. Po tom izvoru koji se poziva na nezvanične grčke informacije, u čamcima su turski turisti i „taj slučaj nema nikakve sa propalim pučem u Turskoj“.

SKAI, pozivajući se na turski list „Milijet“, prenosi da turske vlasti „izvode široku potragu“ duž obale Egejskog mora da bi sprečile eventualno bekstvo vojnih diverzanata koji su u petak, na početku pokušaja puča, zapucali na hotel u mestu Bozburun, kod Marmarisa, u kojem je tada bio predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

(Vesti-online.com)

KOMENTARI5 komentara

 1. Neca says:

  Bem ti naslov

 2. opet ja says:

  Kakve budale. Ne zna se koji naslov im je gori.

 3. Mika gnjavator says:

  Pa što čitate tekst kog đavola? Ja samo pročitam naslov i sve mi je jasno. Tekst je samo maska.

  • Mika gnjavator says:

   Valda ste obratili pažnju na dokumenat. Mislim sliku! Grci pucaju, Turci beže. Grke ne vidim, Turke zamislimi i sve se odjednom uklapa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *