Sukob ruskih tenkova i ukrajinskih graničara!?

Sukob ruskih tenkova i ukrajinskih graničara!?

25 avgusta 2014

article-2700178-1FD874F900000578-971_634x410Ukrajinske vlasti su saopštile da je danas navodno došlo do sukoba između graničara i konvoja od nekoliko desetina oklopnih vozila i tenkova koji je ušao na ukrajinsku teritoriju iz Rusije kod Azovskog mora. Sem kijevske hunte niko više nije potvrdio te informacije.

„Ukrajinsku granicu je prešao konvoj od nekoliko desetina tenkova i oklopnih vozila koji je ušao u oblast blizu ukrajinskog industrijskog grada Marijupolja“, izjavio je portparol snaga bezbednosti Leonid Matjuhin za AFP.

On je dodao da su konvoj zaustavili graničari i da je u toku sukob.

Prema rečima šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Rusija želi da uskoro pošalje još jedan konvoj sa humanitarnom pomoći u istočnu Ukrajini. „Humanitarna situacija se ne poboljšava, već se pogoršava. Mi želimo da postignemo sporazum o svim uslovima za isporuku drugog konvoja istim putem narednih dana“, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

Ruski ministar spoljnjih poslova je, takođe, kazao da se ne može sva šteta naneta civilnoj infrastrukturi u istočnoj Ukrajini, gde je u toku sukob između ukrajinskih i proruskih snaga, pripisati greškama ili slučajnosti.

On je uoči sutrašnjeg sastanka ruskog i ukrajinskog predsednika u Minsku istakao da je Rusija spremna da upotrebi svaki oblik diplomatije u cilju okončanja sukoba u Ukrajini.

„Mi smo spremni za svaki oblik diplomatije koji daje rezultat“, rekao je Lavrov, dodajući da je cilj da se pomogne Ukrajincima da se dogovore među sobom, naveo je Rojters.

On je izrazio nadu da je će se na sutrašnjem sastanku u Minsku razgovarati o humanitarnoj situaciji u Ukrajini i da će se sve strane složiti da postoji potreba da se pruži pomoć civilima koji žive tamo.

Sukobi u Donjecku su nastavljeni, a od jutros glavni udar bio je na predgrađa tog grada gde je lokalna milicija ubila je dve od tri žene snajperiste.

Snage DNR ubile su dva od tri žene snajperiste na krovu tržnog centra u Donjecku, a treća žena snajperista uspela je da pobegne, dok je lokalna gradska milicija zarobila grupu koja je instalirala lokatore za radio vezu po gradu.

Teška artiljeriska vatra čula se iz pravca aerodroma koji je pod kontrolom ukrajinske vojske, dok je lokalna milicija nastavila svoje operacije na neutralizovanju subverzivnih i izviđačkih grupa vojske pod komandom Kijeva.

Intenzivne borbe se vode i u predgrađima Donjecka u blizini naselja Jelenovka na 20 kilometara južno od grada, što je je paralisao jedan od dva gradska autobuska terminala što se odrazilo na redovan autobuski prigradski saobraćaj, uključujući međunarodne polaske, koji su juče bili otkazani.

(Tanjug)

KOMENTARIJedan komentar

  1. zuba zubic says:

    KAKVI LAZOVI, GRANICARI SE BORE PROTIV TENKOVA? ISTINA JE DA SU PRORUSKE SNAGE STIGLE SKORO OSVOJILE JOS PRE TRI DANA GRANICU NA AZOVSKOM MORU. AKO TO USPEJU, UKRAJINA GUBI CELOKUPNU KONTROLU GRANICE. ZATO LAZU DA SE MANJE BRUKAJU, KO BAJAGI RUSKI TENKOVI OTELI, GOLA LAZ I PROPAGANDA. GDE SU SNIMCI IZ ZAPADNIH SATELITA? NEMA, POJELA MACA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *