СУКОБ САВЕЗНИКА У СИРИЈИ: Турци запуцали на војску САД (ВИДЕО)

SUKOB SAVEZNIKA U SIRIJI: Turci zapucali na vojsku SAD (VIDEO)

18 aprila 2023

Vojska Sjedinjenih Američkih Država sprovela je posebnu operaciju na teritoriji Sirijske provincije Alepo.

Helikošteri su učestvovali u akciji. Amerikanci su uspeli da unište jednog od terenskih komandanata teroristie organizacije Islamska država (ID).Ekstremista je bio skriven na području grada Džeherabulusa, koji se nalazi na provinciji Alepo koji kontrolišu proturske snage. U operaciji neutralizacije, učestvovale su specijalne snage i helikopteri Apač.

Na kuću u kojoj se terorist skrivao je ispaljena raketa, nakon čega je u njenoj blizini izvedeno sletanje helikoptera. Ekstremista se odupirao, nakon čega je ubijen, izjavila je Centralna komanda američke vojske. Interesantno je da su tokom operacije, dvojica proturskih terorista otvorili vatru na američke specijalne snage u blizini kuće. Amerikanci su eliminisali obojicu.

Identitet ubijenog komandanta ID još nije poznat. Treba napomenuti da na delu teritorije Sirije koji kontrolišu turske snage postoji veliki broj ekstremista raznih terorističkih organizacija. Konkretno, u septembru 2019. godine, američke specijalne snage ubile su vođu Islamske državne grupe Abu Bakra Al-Bagdadija na severu provincije Idlib. Ova teritorija je pod kontrolom oružanih snaga Turske i i proturskih militanata.

 

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *