SUKOB U DS: Tadić sprema udar na Đilasov tron

SUKOB U DS: Tadić sprema udar na Đilasov tron

11 decembra 2013

boris-tadic-dragan-djilasRasplet višemesečnog tinjajućeg sukoba u vrhu Demokratske stranke počeće na sednici GO, koja bi trebalo da bude održana 22. decembra – saznaju „Novosti“.

Politička inicijalna kapisla za novu otvorenu unutarstranačku bitku mogli bi da budu nedeljni izbori na Voždovcu. Ukoliko DS ponovo doživi fijasko, očekuje se da počasni predsednik Boris Tadić, sa grupom partijskih sledbenika, pokrene akciju za smenu aktuelnog lidera Dragana Đilasa.

Prema našim informacijama, ako bivši predsednik Srbije ne uspe da u okviru stranačkih institucija, koje su sad u rukama Đilasa, preokrene DS na svoju stranu, mogao bi da se odluči za „varijantu B“: da na sledećim republičkim izborima predvodi zasebnu listu.

Naime, Tadić, koji je odlučan da se vrati u političku arenu, spreman je, navodno, da sa „nezadovoljnicima“ iz DS, ali i drugim strankama i pokretima dogovori zajednički nastup u vanrednoj parlamentarnoj trci.

Baza koja sada razrađuje sve te scenarije je nevladina organizacija u osnivanju – Centar za naučnu politiku – oko koje Tadić okuplja istomišljenike.

Budućim Tadićevim akcijama, pored nekih funkcionera DS, kao i poslanika, mogle bi da se priključe i nestranačke ličnosti, ali i stranka Zajedno za Srbiju, koju predvodi Dušan Petrović. Prema našim informacijama, u Tadićevom taboru računaju da bi ta nova izborna lista mogla da privuče i deo članstva i funkcionera LDP.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *