СУКОБ ВУЧИЋА И ТАЧИЈА У МИНХЕНУ: „Дајте Тачију да покаже где пише то што говори! А, нећеш? Па, наравно, кад не пише нигде“

SUKOB VUČIĆA I TAČIJA U MINHENU: „Dajte Tačiju da pokaže gde piše to što govori! A, nećeš? Pa, naravno, kad ne piše nigde“

17 februara 2019

Predsednik lažne države Kosova Hašim Tači izjavio je na panelu Konferencije o bezbednosti u Minhenu da bi se sporazum sa Srbijom odrazio na mir i stabilnost u celom regionu!

– Impresioniran sam sporazumom Cipras – Zaev. Sad imamo problem manje na Zapadnom Balkanu. Sad je na nas red da postignemo sporazum. Vrlo sam svestan da je naš odnos mnogo komplikovaniji i teži od Grčke i Makedonije. Bilo je sto godina mržnje i neprijateljstva između nas – rekao je Tači na panelu na kome učestvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.Predsednik lažne države se osvrnuo i na Briselski sporazum.

– Postigli smo prvi sporazum 2013. godine i to je bio veliki uspeh. Primena tog sporazuma može da se ostvari samo ako su u skladu sa ustavom. Sad smo u situaciji zamrznutog konflikta i važno je da krenemo napred i nađemo rešenje koje će jednom zauvek uspostaviti mir. Taj dogovor treba da uključi međusobno priznanje i članstvo Kosova u UN. U sporazumu iz 2013. piše da neće biti prepreka od strane Srbije za učlanjenje Kosova u međunarodnim organizacijama. A svi se sećate šta se desilo u Unesku i Interpolu. Zbog toga je došlo i do situacije sa taksama – kaže Tači.

On je dodao da srpska zajednica na KiM ne sme da bude korišćena za političke ciljeve od strane Vlade Srbije. Tači je spomenuo i Specijalni sud za ratne zločine nekadašnje terorističke OVK.

– Ko je osuđen za 30.000 albanskih civila koje su ubile srpske snage? Niko nije kažnjen! Hajde da se fokusiramo na budućnost. Narod Kosova je najviše patio. Radićemo naporno kako bismo narednih meseci došli do dogovora. To će se odraziti na sve zemlje u kojima žive Albanci i doprineti miru i stabilnosti u regionu – kaže Tači.

Vučić je nakon Tačijevog izlaganja ponovio da Albanci ne da nisu ispunili nijednu tačku dogovora – već da su imali samo jednu stvar koju je trebalo da urade, a to je da formiraju Zajednicu srpskih opština.

– On kaže da je bila obaveza Srbije da se ne protivi ulasku Kosova u međunarodne zajednice. Gde to piše u Briselskom sporazumu? To je bilo predloženo, ali ja nisam prihvatio. Evo, dajte Tačiju da pronađe mesto gde piše u Briselskom sporazumu da Beograd ne treba da se protivi ulasku. Hajde, pronađi gde to piše? A nećeš? Pa, naravno, kada to ne piše nigde – rekao je Vučić.

(Tanjug)

KOMENTARI9 komentara

 1. dinki says:

  Ko je tebi dao za pravo da pregovaraš sa ubicom i ostalom klikom ko tebi daje za pravo da se odričeš dijela teritorije radi kako si jednom izjavio naših grešaka u prošlosti,jesu li naše greške to što nismo ubijali i silovali ili to što nismo imali logore za djecu, kad si već u MINKENU što bi rekao naš Radosav pitaj te švabe koliko teritorije oni trebaju da daju i jesu li dali išta zbog svega što su radili samo u prošlom vijeku i jesu li Srbima iz Lužica vratili išta osim što su ih sveli na statističku grešku,pitaj i pomeni imenom pred tom zapadnom fukarom za one stotine naše braće i sestara koje su završili u Žutoj i ko zna u kojim sve kućama kao meso u rafovima, ne zbog njih jer je za njih odavno kasno već zbog njihovih porodica.Ne postoji za nas Srbe bolja budućnost kad stalno padamo na bolnim lekcijama prošlosti.I još nešto možda nebitno u vezi sa ovom temom,a to je da nam vratite onog vaterpolistu kad mu je toliko teško da bude Srbin nek se lijepo vrati ima ovamo mora koliko god mu duša ište pa nek se bača i baca dres i viče da je Crnogorac koliko god mu je volja.

  • Ivke says:

   Tacno! Vucicu ko ti je bre dao pravo da se dogovaras kada su moji predci krv dali za tu zemlju?

 2. samostalan says:

  Ovako kao Vucic laprdaju samo strine u dalekim brdima.

 3. oko says:

  Papir I Srbin Sve Trpi svi radite po naradenju druga tita

 4. Cetnik says:

  Sta se ove siptarcine uvek svadjaju?

 5. Zoran says:

  Srbi od reci samo prema tudjima, svolj elazu li lazu. Ameri rade suprotno. Ameri lazu druge,. a prem asvojim uglavnom posteni.

 6. . dragana says:

  svadja, ma važi..

 7. Rale says:

  Veleizdajnik i terorista nastavljaju sa predstavom za maloumne.

 8. rajko says:

  Navukao murat maniti predizbornu fantomku pa krenuo u kampanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *